fiaelisa

Vikariat har sina fördelar

Kategori: Allmänt

"Dan' före dan'..." hörde jag platschefen säga med lätt anspänning i rösten här utanför i korridoren. Uuuhh... det är spänning i luften i företaget, folk håller andan för hur det ska gå. Man ska nämligen den 1 sep (imorgon) då det nya räkenskapsåret tar vid, byta system för all redovisning, all lagring och hela skiten i organisationen helt enkelt. Det är alltså ingen förändring av små mått som stundar. Nä, och ingen vet hur man ska göra i de nya programmen, ingen kan svara på några frågor, alla lägger över ansvaret på en långväga arbetskamrat som antingen är bortrest eller har kontor i Sthlm. Majoriteten är måttligt lugna inför omställningen just nu. Det är spännande må jag säga...hehe...hur ska det gå för dem egentligen? kan jag inte låta bli ett tänka i smyg med ett leende på läpparna... Man måste slå saker ifrån sig ibland.

Det känns alldeles utmärkt att ha befattningen "vikarie = behöver inte sätta mig in i röran ett enda dugg och än mindre oroa mig" Behöver just nu bara knappa in mina siffror, som faktiskt finns att knappa in då det är månadsskifte, sedan stänga ihop pärmarna, släcka ner Excel och åka in till staden och sjunga dopsånger med Felicia T. Det känns alldeles lagom för min del.

"Barn är ett folk och de bor i ett främmande land..."

Friska vindar gör mig alltid gott

Kategori: Allmänt

En moster igår var orolig för att jag inte går ut och rör på mig, så det är bäst att jag säger luuuuugn bara lugn. Det har jag också kommit på för många år sedan att det är A och O för ens välbefinnande. Om man så joggar, lunkar, power-walkar eller tar en vanlig promenad så gör det en gott och jag skulle personligen aldrig kunna hålla mig ifrån det och fortfarande må bra. Nope jag behöver det för både kropp och själ. Rensa tankar och komma ut. Det är också plåster, sa moster och det håller jag verkligen med om. 

 
Nästa år vill jag fasen med och lunka i Österrike.
 
Har precis tagit oss uppför en brant backe som döljer sig i bakgrunden. Ni kan döma av min ansiktsfärg att det krävde en smärre ansträngning;)
 Promenad i Notts.

Ibland kan man ju sakna något enormt att få ta med sig den här idioten ut på tur...När jag blir stor kan det mycket väl finnas en hund i mitt hushåll. 
 
Ståtliga, mysiga och barnsligt busiga Kodi.
 Bästa dojorna som jag haft i ett ÅR nu. Ni får sluta med att slitas ut så att jag kan ha kvar er.
 
Igår kväll var farsgubben och jag ute och joggade - skål på det.

En hel måltid med pinnar och söndagsbak

Kategori: Allmänt

Tre pratglada tjejer hade en skittrevlig dag igår. Linda och jag var nämligen ute hos Hanna i Ljunga, fick bl.a avnjuta hennes nybakta scones och prata blandad goja i timtals. Ämnet politik togs upp och diskuterades hett och vitt och brett. Vi blev lika engagerade alla tre och berörde alltifrån arbetsvillkor, integration till Vietnam-kriget och mycket annat. Hade vi haft sprit istället för te till sconesen hade vi säkert tyckt att vi varit så kloka att vi hade påbörjat ett eget parti! Till det stadiet kom vi inte riktigt. Njae, det är ju rätt så klurigt får man ju säga... Därför skulle jag rekommendera att göra SVT:s och SR:s gemensamt utförda test om du vill få en bättre insyn i vissa väsentliga frågor och genom 50 snabba frågor få ett bra hum om hur du står i det stundande valet. Skitbra faktiskt --> http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3615&artikel=3914381

På kvällen blev det mer snack (ingen politik dock, den hade vi klarat av!), mer om härliga resminnen och annat trevligt! Då hade vi slagit oss ner på restaurang för att äta sushi och dela en karaff vitt. De andra damerna var ju vana vid detta men för mig var det första gången jag provade denna omtalade delikatess OCH skulle klara mig på att äta en hel  måltid med enbart två p i n n a r. Hrm, spännande. Sushi smakade i stort sett som gravad lax med ris och soya pimpat med wasabi - riktigt gott! Hanna hade en snabb-genomgång innan maten kom och då jag försökt härma hennes formation, sa hon något i stil med "Aaa, typ så, fast mindre utvecklingsstört." Okej! Jag satt där och pillade och plockade med mina pinnar. Ups! Där förlorade jag greppet om pinnarna och min riskokong dimper ned i soyabadet! Splash! Det var soya-stänk runt hela min plats när jag var klar. Det syntes vem som inte hade ätit med pinnar om man säger så. Men jag var så nöjd så. Astrevligt var det : ) 

Nu är jag mitt uppe i att baka mormors rågbröd. Det är ett himlans bestyr ska jag tala om. Man behöver för det första ett antal timmar på sig sedan ca tusen ingredienser samt sin högsta grad av tålamod. Tålamodet behöver du för att det blir en så frenetiskt. kladdig. deg. Jag är inte den bästa av bagare men om du inte har bakat ett antal bröd tidigare i dina dagar vill du nog aldrig baka ditt eget bröd igen om du börjar med att ge dig på det här. Knåda, kladda och gröta. Men det är ju så jääkla gott och med det i baktanken är det mödan värt. Jag ska bjuda på en bilddokumentation av det hårda arbetet. När jag kom ner och såg degbunken efter jäsningen kunde jag inte annat en gapskratta åt min egen kreation.  

      

Otippad kändis på återvinningen

Kategori: Allmänt

Något väldigt oväntat fick jag se i eftermiddags. Mamma och jag tog svängen förbi återvinningen/loppisen i Söderköping och tittade runt på lite prylar. Mor skulle handla ett par saker och vi pallrar oss fram mot kassan, lagom smidiga, hon bär på en stor klädhängare/hylla av något slag och jag på en stor skohylla. När vi närmar oss står ett par där och diskuterar lite smått om vad de ska fynda och mannen där vänder sig till mamma och säger trevligt och käckt - Ni kan gå före ni för vi är visst inte riktigt färdiga med vårt här än:) Jaha tack, säger mamma och tar steget fram till kassan. Jag står där lite halvt i dvala med min skohylla i väntan på att köpet ska bli klart. Så råkar jag titta upp och möta denne mannens blick och det är ingen mindre än Daniel Breitholtz som befinner sig på återvinningen i lilla Sörping! Så jäääkla otippat! Nu är han ju inte världens kändaste största kändis men nog är han någon man känner igen från den där idol-juryn. Trodde nästan att jag såg lite fel först men nej visst var det han som hade tagit sig till Fix-området. Klart att det är värt att åka till Sörping och kolla vad vi har för grejer här nere. Måste säga att han gjorde ett ännu trevligare intryck än vad jag hade tänkt om honom. Kul!



 

Hälla salt i köttsår

Kategori: Allmänt

Låta tystanden ligga stilla och kväva - eller ge livstecken och riskera att riva upp, det man fasar mest för att man ska göra? Jag utbrast häromveckan "man behöver ju inte hälla salt i köttsår"

Nej, bra konstaterat, det behöver man inte göra. Borde man inte veta ändå vad som är bäst för en själv? Någonstans finns ett förnuft som talar och det måste i vissa situationer få bestämma...  inte känslorna. Det var nödvändigt att låta verkligheten sjunka in, en tid att försöka smälta den ofrånkomliga sanningen. - Vi kommer att bo i olika länder. Att sedan höras igen, egentligen inte alls långt efter det tunga beskedet att vi inte kan hålla samma kontakt som tidigare, var en risk. Har jag greppat saltkaret nu? Någon lyckas ta bort stenen från hjärtat och säger att det är ju du som vet vad som kommer att fungera. Du gör inte fel om det inte känns fel. Det är väl så det är, det finns inget facit över ens liv, det man kommer ställas inför, och hur man ska hantera det. Man har inget annat val än att själv försöka komma fram till vad som är bäst.
      Det visade sig, att det var inte som att hälla salt i ett öppet köttsår. Det var istället att stryka på en salva... och sätta på ett första plåster - så otroligt mycket värt. Det framkallade inga tårar, snarare tvärtom!

Nu är det fredag och jag är nöjd. Det går inte att begära att det kan kännas bättre än såhär just nu och situationen känns faktiskt heelt okej.

Ett litet leende lyckas sprida sig... Ett första plåster betyder massor. massor. massor. Dessutom har jag räknat timmar och kommit på att jag kan ta en helt ledig dag på måndag. Inte alls fel.

Vi har alla en ådra som heter Tarzan

Kategori: Allmänt

Man behöver förebilder och saker som får en att tänka till och öppna upp ögonen. Som för en framåt, in på rätt linje. Hitta det spår som fungerar och försöka hålla fast hårt vid det som känns bra, de tankar som man vet är nödvändiga för en själv. Det är inte lätt att vara stark, alla är inte Tarzan...
...men nog fan har vi alla en ådra Tarzan i oss och ibland får man klamra sig fast vid den lilla ådran så hårt man bara kan, trots att den känns skör som ett hårstrå och kan brista vilken sekund som helst. Den gör inte det. Om du bestämmer dig för att den ska hålla, då håller den. Det är det vi kallar att vara stark, inte sant? 



För att hålla lågan uppe just här på kontoret behöver jag försöka frångå tristessen som konstant bolmar ut från de tomma väggarna. Jag har den senaste tiden haft i synnerhet en låt som jag gång på gång har klickat igång, i behov av en KÄCK KICK - vilket är absolut nödvändigt. Höj volymen, knäpp med fingrarna, sitt där och digga och jamma med och medge att det känns rätt. så. najs.


Tio sidor Bach

Kategori: Allmänt

Nog har det hänt lite i ens 2 senaste år av livet men jag trodde ju att jag fortfarande ungefär ser ut som jag gjorde då, då när jag slutade orkestern efter studenten. En medelålders kvinna, alltså verkligen ingen gammal tant som kan anklagas för att vara senil, kom fram och presenterade sig. - Ja, det är ju Sofia det här vet du! säger jag förvånat och skrattar till lite. - Neeeej men gud! Jag vågade inte säga att det var du men det var det alltså, oj. 

Ja - OJ!! Shit, har jag förändrats såå mycket? Det var faktiskt ett par till som sa att de knappt kände igen mig. Fiorella sa att jag hade helt annan färg i ansiktet att jag tydligen var brun och fin nu till skillnad mot sist, en yngre tjej sa - men du hade tandställning förut va? Jag kände heller knappt igen dig!

Jag blev iaf oerhört välkomnad vilket värmde i hjärtat och när jag satt där med fiolen i knäet så kände jag att det är precis så här det ska vara. Det fanns lyckligtvis dem som såg att jag var jag på direkten också - thank God for that. Eller alltså... jag vet ju egentligen inte om det faktiskt bara var positivt att jag hade förändrats, men som samma person vill man väl se ut åtminstone. Det lät nog som att det bara var positivt. Inte för att man skulle säga något annat "Oj vad du har förändrats! Så himla FUL du har blivit! Ha! Kanske inte. Dirigenten är inte så mycket för onödigt snicksnack alltid, han har sin roliga jargong och kände nog att det var som igår jag var där. Han hade blivit förvarnad av min gamla fiollärare att jag skulle komma och utan att säga hej eller något annat säger han - hörru du, vill du sitta här borta eller? och pekar bort mot 1:a fiol. - Nej, jag vill sitta där, där trivs jag : ) Jag vill absolut inte byta bort min plats bland det härliga gänget i 2:a fiol! Där trivs jag som fisken, vilket jag märkte mycket snart. Där är vi alla snacksaliga mellan stroferna, trots att det inte blev någon direkt mjukstart - 10 sidor Bach kom jag hem med, men det löser vi vettni, säger man. Varpå alla har stora ögon, utbyter lite pilimariska blickar och i tystnaden tänker alla "och hur fan ska det här gå..?" Men det säger vi inte, vi ler och känner oss alla lika bombade och peppar vidare. Saken är att det faktiskt brukar lösa sig minsann även om vägen dit kan vara lite krokig - men KUL. Härligt att vara tillbaka.

 
Nej, det var ju faktiskt rätt länge sedan och varken jag eller Frida ser ju riktigt ut sådär idag!

"Jae giller ust"

Kategori: Allmänt

Vill bara meddela att jag repade mod förvånansvärt fort efter att ha fått det minst sagt, tråkiga, beskedet igår kväll som förstörde mina planer på 2 sek. Jag höll tyst och ansökte på nytt, betalade för detta online, döpte betalningen på Swedbank till "helvete" som egen notering, tog på mig skorna och gick ut med bra musik i öronen och lät helt enkelt frustrationen rinna av mig. Det gick skitbra. Hemma igen satt jag med övriga i familjen och skrattade gott åt Fångarna på fortet. Kanske har jag på sista tiden vant mig vid mothugg och eftersom detta inte berörde hjärtat något nämnvärt tog det inte så hårt. Jag blev mest förbannad, ganska så mycket förbannad om jag ska vara ärlig...men det finns värre saker... Jag kan ju faktiskt ha tur också, om man nu ska försöka tänka positivt. Det kanske inte tar så lång tid innan jag har blivit godkänd.

Innan jag somnade fick jag också ett sms som bokstavligen fick mig att skratta högt : )

Under gårdagen hade jag sms:at med min f.d. chef Sivan och vi sa att det ska bli så roligt att ses när de kommer hit. Jag skrev också att jag förbjuder dem att resa med endast handbaggage eftersom de måste ha med sig en stor Engelsk Amaretto till mig;) Han skrev att han skulle fixa det men jag tror nog att han förstod min ironi. Sedan är det ju så, som vissa av er kanske kommer ihåg, att det enda Sivan kan säga på svenska är - jag gillar ost. Det är nämligen något vi har gemensamt. Han uttalar det så gott han bara kan och då låter det ungefär "jae giller ust". Så har han sagt att om han någonsin ska komma och hälsa på i Sverige, måste jag ha ost hemma, annars kommer han inte, men det är längesen vi nämnde detta. Så igår kväll apropå ingenting, plingar mobilen till och det är Sivan som har något på hjärtat - "Please don't forget...... I like cheese x" 

Jääävla galning :)

Så tog det tvärstopp - i lagens namn

Kategori: Allmänt

Nu är jag så jävla förbannad så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Känner för att kasta krukor eller ta ett basebollträ och banka sönder en massa fönster och bara slå som en galning. Hårda ska dem vara också så att jag får ta i ORDENTLIGT. FY FAN. Vet ni vad som har hänt?

Jo, jag har ju nämligen känt mig lite peppad nu till mitt stundande körkortsbestyr och pappa och jag skulle ikväll ha övningskört. Lite i förbifarten kollade pappa så att mitt körkortstillstånd låg i saaben som det alltid har gjort, och det gjorde det. Han ögnar igenom vad som står och inser att detta är INTE. LÄNGRE. GILTIGT. Jag får alltså inte börja körskolan eller övningsköra privat. Jag behöver göra om min ansökan till Transportstyrelsen, eller vad FAAN det heter, som får in ca 4000 ansökningar VARJE DAG, gå till optikern och skicka in en färsk synundersökning och sedan vänta på att bli godkänd! Det finns ingen garanti för hur lång tid det tar.

Förlåt men... fy FAN!!!! säger jag igen. Jag som faktiskt hade blivit lite peppad till att börja med slitet. Det här var verkligen precis vad jag behövde, precis vad jag behövde. Gud så kul. Vansinnigt roligt. Arrrrrrrrrhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Ska bli med noter igen

Kategori: Allmänt

För att komma framåt måste du ro, det går inte att komma ifrån, även om det är stormigt, tungt, mörkt och regnet piskar dig på kinderna och det känns som en omöjlighet...så måste du ro. Trots att armarna säger - "jag orkar inte mera"

Jag åkte direkt in till Norrköping idag efter jobbet, endast för att boka körlektioner. Bokade och bokade och bokade så att jag nu står med ett schema med ungefär 2 körlektioner/veckan fram till oktober med början veckan efter att jag slutar jobba, då är jag redo. Köra, plugga, köra, plugga och så planerar jag att svära rätt mycket däremellan också. Men - jag planerar att svära men ändå fortsätta.

Dessutom ska jag tillbaka till det gamla goda Orkester-gänget på onsdag. Jag frågade om jag var välkommen och fick ett väldigt positivt svar och det ska bli jättekul att spela igen, ha hjärnan i musiken, äta bullar i en halvtimme och sedan inte ägna sig åt något annat än noterna och att lyssna till samspelet.  

Fy fan vad tungt det är att ro när man egentligen inte orkar, men vad bra det känns när man har tagit de tyngsta tagen.

 

Så nöjd

Kategori: Allmänt

Ååå vilken bra helg det har varit. Skratt, tårar, mys och jävligt skoj :) En oerhört svårslagen kombination. Igår var också en sådan jääkla bra kväll med alla härliga tjejer o så att vi dansade järnet! Jag är så nöjd så nöjd efter denna härliga augustihelg.


Ikapp-snack och augustifest-uppladdning

Kategori: Allmänt

Nu är hon här min gamle barndomsvän! (Jag sitter här när hon pratar med sin käre Vicke.) Bra på att snacka är vi ju och detta har vi gjort ända sedan hon kom hit samtidigt som vi har fikat, tittat på film, promenerat i skogen och så babblat lite till. Vi har ju inte setts på hela 8 MÅNADER. Det är en lång tid det.

Imorgon ska vi inte hålla oss riktigt lika lugna. Då har vi först ett oerhört viktigt uppdrag - vilket är att på något sätt ta oss till Systemet. Till kvällen ska det ju nämligen bli förfest hos Elin med utgång på det under den omtalande Augustifesten. Ska bli så jäääkla trevligt med en ordentlig tjej-förfest och utgång! :D



Bild som jag själv faktiskt har tagit av damen för länge sedan i gamla Hälla.

Pellielli

Kategori: Allmänt

Snart ska Ellinor hämtas vid bussen. Och jag får ha henne vid min sida till söööndag. Helt underbart :)

Tystnad

Kategori: Allmänt

Jag har egentligen ingen rätt att klaga. Det var jag som ville att vi skulle sluta överösa varandra med kärleksförklaringar och leva i en drömvärld. Repetera underbara minnen och säga - jag älskar dig. Häromdagen försökte jag förklara hur hårt det här har tagit mig, att han ständigt finns i mina tankar och att jag inte klarar av att ha så mycket kontakt som vi haft, eftersom det påminner mig konstant om hur mycket jag saknar honom och hur ont det gör. Att jag är trött på att gråta... man kan inte hålla på så. Gång på gång har jag fått säga att jag älskar dig också... men.. det kommer inte bli vi, försök snälla att få in verkligenheten, du måste gå vidare, jag kommer inte finnas där. Jag har krossat honom och det får jag leva med. Det enda jag hoppas är att han kommer att förstå, någon gång... och att det är allt annat än lätt för mig heller...jag har dessutom en skuld som inte han har. Jag lämnade honom. Nu är det tyst. Så fruktansvärt tyst.

Jag inser förstås att det är så det måste vara. Hur ska man någonsin annars kunna gå vidare? Jag längtar så till den dagen, då jag kan se bortom alla tårar och allt det tunga, då jag kan le med ett välmående hjärta åt alla helt underbara minnen. Det kommer att ta sin tid, och jag får nog finna mig i att det alltid kommer att vara med en känsla av både stor kärlek, glädje och sorg, som jag tänker på Simeon, han som för alltid ville ha mig hos sig.

Lekt detektiv

Kategori: Allmänt

Nu är det igång och jobbas. Ojojojojoj! Jag har t.o.m fått agera detektiv idag och med all sannolikhet bidragit till att få en säljare på Backaplan i Göteborg kickad. Käre Gilbert ringde och ville ha lite kopior av kvitton där han anade "konstigheter"... som jag kunde luska reda på och scanna över. Så nu har han nog sett att vederbörande brutta har slagit ut lite väääl många returer. Ha! Jag tycker om när fula fiskar åker fast.

För övrigt sms:ar jag just nu med Martin och berättade för honom att jag hittade ett reklamblad från när han och jag såg Robin Hood på bio sista veckan i maj. Och hur han fick mig att brista ut i skratt när han tyckte att lady Marion var så ful att han själv skulle agera en snyggare sådan om han bara hade en peruk! :D Vilken oerhört läcker syn. Kan inte tänka mig en snyggare transa.

Kanske borde köpa honom en peruk till han kommer.

Där är du och här är jag

Kategori: Allmänt

Jag har fått ett lösenord! Det är olyckligtvis inte fulländat vilket innebär att jag ännu inte har tillgång till programmet som jag ska arbeta med. Synd... Det känns som att hela avdelningen vet att jag inte kan göra något men det är bara "nähä, hoppas det kommer igång snart då" Mmm...DET hoppas jag med. På plus-sidan så har jag ju de senaste två timmarna haft Internet! OCH jag har bara en dryg timma kvar av att inte göra någonting. 

I eftermiddag ska jag faktiskt träffa min gamla barndomsvän Matilda. Det var på tiden att vi slog slag i saken. Vi var ju som ler och långhalm som barn hon och jag. Tänk att hon ska gifta sig! Så olika alla vi 20-21-åringars liv ser ut. Den ena pluggar där, den andre reser dit, den tredje har redan fått barn och så har vi dem som jobbar ända dääär borta! Eller ska gifta sig. Häftigt. Det är egentligen väldigt ont om mallar för hur en människas liv ser ut i den här åldern. Vilken bara är bra! Det ska inte finnas några stenhårda mallar senare i livet heller. Usch. Det kommer jag att akta mig för. Alla har sin egen mall med befogenhet att utforma allteftersom. Behaglig tanke...   

Arbetat febrilt

Kategori: Allmänt

Upp med tuppen och tillbaka till kontoret. Kände mig som hemma när jag kom där "Nu är jag här igen" och var beredd på att ta mig an mina gamla arbetsuppgifter. Dte var faktiskt oväntat trevligt att snacka runt med glitter-folket igen. En fördel dock är att ha en fungerande dator. Första steget är att logga in. Lättare sagt än gjort för vet du vad? Du behöver inloggningsuppgifter som tydligen tar timtals att få fram när de har råkat radera dig ur systemet sedan sist du var där. "Sofcar" fanns ikke med längre och blev utan dator heela dagen lång. Jag kunde alltså inte göra ett jota, skulle man lugnt kunna säga. "Plocka lite med papper så länge" Mm... det kan man ju göra...plocka lite bara... Det mest positiva är att jag numera arbetar 75% och går alltså hem vid två-tiden. Yeya! Kl. 8-14 är trots allt några timmar när man sitter på ett kontor utan dator...en liten stund att fördriva...inte ens slö-surfa kunde jag ju göra. Vad gör man? Nu förstår jag verkligen att jag skrev en sång förra året. Ge mig ett ämne and you've got it!



Lite oigenkännelig på lördagskvisten men det är jag och Oslo-bruttan.

Folie-fin

Kategori: Allmänt

Har just nu folie i hela håret :) Är med andra på väg att bli lyyyys! Jag hade visst en utväxt på en sisådär 6 cm så man kan väl säga att det var på tiden...Sist Anna fixade mitt hår var i Notts på Adam's salong. Så nu blir det andra bullar!

Efter tjejorna hade slitet färdigt på salongen igår blev det god middag här hemma och  lite vin innan vi gck på förfest hos ett grabbgäng som är Bellas polare. Det blev aldrig att vi gick ut som den ursprungliga tanken var men vi hade en himla trevlig kväll ändå! Morgonens kommentar "Det kändes att man var på kalas igår." Ähh...aaa....;) Ändå så åkte vi till Vinmonopolet efter att vi hade vaknat till efter frukosten! Solen strålar här i dag och vi åt god lunch ute förut och laddar nu om inför kvällen...och ikväll, SKA vi ut!

Dags att skölja!

Mycket är värt mer än pengar

Kategori: Allmänt

Det känns som att jag har gått och blivit Oslo-bo! Flickorna är på jobbet till klockan fem och jag har rustats med nycklar och har en hel lägenhet till förfogenhet. Som hemma fast annorlunda - ja, det stämmer faktiskt, känner mig rätt så hemma här när jag har blivit så kärt välkomnad. Jag åt frukost förut (hoppas att jag inte snodde något från den tredje parten i kollektivet) och har nu hittat en dator att plinka på. Bella tog emot mig igår på stationen och vi åkte hem hit och käkade och pratade på innan vi tog oss vidare till Storo Köpcenter där de båda frisörerna jobbar. (På en jättesalong!) Det hade nattöppet såhär i premiäröppningen och det var tillbud överallt. (Tillbud är ett himla bra norskt ord som jag faktsikt hade hunnit glömma konstigt nog, det hörs ju precis vad det är och klingar bra.) Dit ska jag nog gå senare en liten runda. Som Anna sa "Tänk att få åka till Norge och FYNDA!" Det är ju så storslaget att man bara måste passa på. 

Här i lägenheten bor de hur fint som helst och jag förstår att Anna trivdes med detsamma! Så mysigt att komma och hälsa på och få kramas på riktigt!:D Och när jag bor i Gbg blir det ju hur lätt som helst att pendla över gränsen - bra skit! Nu regner det för övrigt både katter och hundar ute - oj vad det regnar! Skönt att vara inne under täcket.

Och stackars Anna. Hon anade nog inte vilket psykbryt till vän som var på ingång igår. Fick ta på sig terapeutglasögonen så fort chai latten var klar och vi hade landat i soffan. Hon borde få betalt. En fet lön skulle hon ha. Ganska så snart kan jag konstatera att jag inte skulle ha råd, det skulle bli alldeles för mycket. Jag kan bara fastställa att vänner är obetalbara och fullkomligt oersättliga. Det finns fler av er som jag borde ge lön, era stackare. Jag får tänka som så att när det nästa gång är ni som vill prata och tycker livet känns jävligt, så finns jag där, det lovar jag er, det är en absolut självklarhet. Jag skulle aldrig drömma om att inte ta mig tid till er då.




"Försätt le - fortsätt skina - i vetskapen om att du alltid kan luta dig mot mig."

O S L O ! ! !

Kategori: Allmänt

Nu packar jag en ryggsäck igen, tömde resterande skräpet som var kvar och fyllde på nytt. Men detta är att lyx-packa, för jag behöver inte bry mig om att packa så minimalistiskt som möjligt - hur skönt är inte det då på en skala!? Lite av varje bara och när jag kommer in till staden ska jag direkt till Systemet och packa ner några kg till innan tåget går. Det blir kanon det och jag längtar till att träffa min Anna så det är inte klokt. Den här helgen kommer att göra mig gott. På alla sätt och vis :)

Jag ska sjunga min sång, Alvins sång

Kategori: Allmänt

Under tiden min f.d. jobbarkompis Christian gick och väntade och väntade på att hans bebis skulle poppa ut för ett år sedan, hade vi så lite att göra på jobbet. Tid över gjorde att en eftermiddag hade jag plötsligt en sång åt ungen. Tänkte ett tag bara slänga pappret i soptunnan...men visade den efter några veckor...

När det var dags för dop i februari blev jag förfrågad om jag ville sjunga denna sång men eftersom jag befann mig i England var ju det tyvärr en omöjlighet. Så får jag samma fråga igen för ett par veckor sedan - pojken är ännu inte döpt och gör ett nytt försök. Nu var det tal om den 11 sep och då kunde jag ju faktiskt ställa upp om de nu så gärna ville att jag skulle göra det.. :) Idag ringde Christian för att konfirmera och så ska vi höras mer vartefter. Jag trodde ju aldrig att det skulle komma till detta när jag satt och rafsade ihop lite på kontoret i min tristess. Här är den, Alvins lilla visa - dags för att ge mig slutgiltig kritik innan det är för sent ;)



Tänk att äntligen du är här, som vi har väntat på dig
Vi har undrat vi har längtat, klappat på magen - hör du mig?

Sedan kom du en dag i augusti, och då var vi plötsligt fem
All vår oro blev till lycka, kom så far vi hem

Snart kommer dina fötter springa, hoppa och leka, inte gå
Det är inget att förringa, barn ska ha det så

Att skratta, gråta, tveka - det är sådant som hör livet till
Det går inte att förneka, trots att du stundom vill

Det som dig då tynger, det är du aldrig ensam om
Vi ska finnas hos dig alltid, ligg inte ledsen och somna om

Vi ska lyssna och krama om dig, vad det än är, du vet vi vill
All vår kärlek den är evig, mor och far finns här intill


Framåt

Kategori: Allmänt

Den kommande hösten blir någon slags mellanperiod, utan någon "egentlig" struktur utan en slags passage med väldigt blandat innehåll till nästa hållplats i livet tar vid på riktigt. I dryga två år har man flackat runt efter studenten (två år som jag är mer än nöjd med:) och hösten blir en tid att både pusta, landa och LADDA. Faktiskt så är jag redan i denna stund rejält taggad till att börja studentlivet i Göteborg! Jag har idag suttit och ögnat igenom lediga lägenhetsannonser och läst igenom programupplägget som erbjuds på GU för just Lärarstudenter - min inriktning är inte helt glasklar ännu men det löser sig framöver. Mm...snart är jag där...:) Åh vad jag längtar! Till egen lägenhet! Till studentlivet! Jag längtar nästan till att börja plugga också faktiskt...nästan i alla fall, det känns bra, ett par månader till så är jag ALL IN!! Anledningen till att "plugga" just idag har dålig klang är för att jag just idag har för första gången på riktigt tagit upp den fruktade och vansinnigt populära Körkortsboken. En helt fantastiskt bok med otroligt mycket information om trafikregler och bilkörning. Usch. så. tråkigt.

MEN - nu är det så att jag kommer trotsa känslorna och följa förnuftet - om jag någonsin vill ha körkort så är det i höst jag har min chans. Medan jag bor hemma och inte jobbar 1000% har jag ett guldläge. Det är nu det måste ske. Tänk framåt! En sådan obeskrivligt lycklig dag det måste vara - då man får skrika ut "Jag har tagit körkort!"

Åh jag önskar att den dagen kommer. Bara se till att den gör det helt enkelt. Inget jävla pessimism-tänkande. Mer kaffe nu så kör vi några sidor till.  

Vinlangning

Kategori: Allmänt

Inte riktigt effektiv som ev vessla kanske, men, fasen, vad rask jag kan vara när det kommer till att shoppa. Challe och jag var snabba som tusan när vi hittade enorma shoppinghus - granskade snabbt om butiken kunde vara värt ett besök, slog en blick över sortimentet och började rota och bläddra igenom snurrorna i full fart. Min kära mor och moster har lite annan taktik. "Ni är rätt så noggranna när ni shoppar måste jag säga." Så idag gick jag med dem en stund och sedan fick de gotta sig bland snurrorna i egen takt när en Oscar var i närheten för att fika med :) Äntligen ett ställe med god chai latte i Norrpan - Café Plaza på Drottningatan, yam..:) Espresso house är iofs också okej...aa helt okej vid närmare eftertanke. Så mötte jag upp med damerna och käkade senare - bra stadsbesök.  

Jag tänkte på packning till Oslo förut, hrm, ryggsäcken på igen eller något annat..? Behöver ju troligtvis inte såå mycket med mig för besöket ändå. Så får jag sms från Anna för 5 min sedan - Skulle du kunna ta med en bag in box? Om det inte blir för tungt för dig:)

Haha jodå det ska jag väl kunna få med mig! Klart jag ska ta med mig lite svensk sprit till småflickorna så att de blir tillräckligt livade! Kommer dock känna mig lite som en langare men behöver nog inte på denna tågresa svara inför en hetsande tullpolis från Budapest som tittar en stint i ögonen - Anything to declare!?
Nä, herrn, jao det skulle vara 3 liter vin då... 

Bare tåg till Nörge denne gång dö - som hemme fast annorlunde.

Lite mer TÅG kanske?

Kategori: Allmänt

Igår fick jag krama om min Hanna, ooh vad det var härligt. Och jag som har haft ett flertal sömnlösa nätter, inte helt sömnlösa men jag har inte kunnat somna in förrän vid tre-tiden, somnade igår gott med kamraten vid min sida. Efter en spontan-inbjudan från vår gamle svensk-lärare Benny hamnade vi där i trädgården igår och blev bjudna på hans äppelpaj och pratade i timtals. Så himla trevligt! Vi sa att detta borde vi göra snart igen och vi tror nog att vi måste dra med några fler språk-tjejer då också. Kul att man kan ha sådan kontakt med en gammal lärare, det är nog minsann inte många som sitter sådär och pratar om ditt och datt :)

Bokstavsbarnet (jag) kände efter att ha varit hemma i 5 dagar att det var på tiden att boka nästa resa. Tåg-behovet har inte riktigt fått uppfyllas nu de sista dagarna så det är väl dags att sätta sig på ett igen! Ca. 6 timmar till Oslo på torsdag och hem på söndag, det låter lagom. Nej, jag har inte ADHD, inte vad jag vet om iaf, jag kan faktiskt vara hemma och still och har tyckt att det har varit riktigt skönt nu, men efter att ha pratat med Anna och tittat över almanackan och hur de kommande helgerna såg ut, verkade det helt enkelt bäst att göra ett besök nu. Ska bli så. himla. mysigt : )

Sedan har jag ju inga planer alls på att fara iväg något vidare under hösten, kan slappna av lite, sedan vet man ju inte riktigt hur allt ter sig försås MEN däremot kommer jag att besök den 23 sep - 27 sep av inga mindre än Sivan och Martin! :D Wihu! De bokade flyg igår så nu är det klippat och klart. Så jäkla kul att galningarna kommer! Då blir det fullt i huset ett par dagar här och jag får väl smida en plan över hur vi ska spendera dagarna så att de får ett gott intryck av vårt vackra Sverige.

Fias första boktips - ja, jag tror det

Kategori: Allmänt

Okeeej, jag erkänner...jag råkade sabba min blogg. ETT litet felklick så var hela skiten borta. Jag är totalt värdelös på det där men vartefter ska det nog se lite roligare ut här!

Sedan vi kom hem har jag haft rätt så mycket rehabilitering i att ta det lugnt, gå ut och gå och lite mer av "inte göra ett skit". Det behövdes. Jag har dock kört lite bil, träffat mormor och morfar och Frida! Och Frida och jag hade då inte setts på SJU månader!! Herre jissanes det låter ju inte klokt och det kunde man ju inte tro att det faktiskt var så länge sedan:)

Jag är en mycket långsam läsare. Inte det att jag inte tycker om att läsa, nå jag kanske inte är överförtjust men jag uppskattar bra böcker, det gör jag, men jag läser for noggrant... Dålig taktik. Med denna vetskap i bakhuvudet är det kors i taket att jag började samt läste ut en bok idag! Jag hittade den vid frukosten och fastnade och höll fast vid den under dagen. Nu kommer ni tro att jag är helt deprimerad men såå illa är det inte :) Boken heter nämligen "Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?" och skriven av Nisse Simonson. Så otroligt bra. Oberoende av i vilken sinnestämning du är kan du ta till dig vad som står. Lättläst som bara den och med humor och vardagliga fenomen vi alla känner igen oss i, talar den om vårt välbefinnande med bas ur ett vetenskapligt perspektiv. Vem kunde tro att vår egen inställning, att tänka positivt, har så ofantligt stor betydese? Optimisten och pessimisten. "Det är inte hur vi har det, det är hur vi tar det."

Hur vi med så många små enkla medel i många fall kan vara herre över vårt välbefinnande. Författaren är själv läkare och menar att tänk om man kunde skriva ut ett recept till människor med lättare depression, som löd "ta tre promenader i veckan, ät dina ordentliga mat mål om dagen, arbeta 8 timmar om dagen men inte mer, sov 8 timmar som alla borde göra och ha fri tid ibland - inte fritid, fri tid, som du gör vad du vill på, och umgås med dem du tycket om" Hur våra hjärnor fungerar är inte alltid ett mysterium och han drar ofta paralleller till versionen av människan på Afrikas savanner.

Ah den var så himla bra. Läs den! Vare sig på vad du är för humör. Den lämnar dig med en bra känsla och känns inte alls pretantiös. Jag hoppas att den når ut till många.

 

Förut bestämde jag mig för att knäppa upp halsbandet, lägga ifrån mig den ring som hängt i kedjan. Inte för att det är glömt, inte alls...jag kommer aldrig att glömma, men för att jag måste sätta mig upp mot mig själv. Försöka kämpa emot. Det finns inget annat. 

"Luffningen 4 juli - 5 aug 2010" har nu gått i lås

Kategori: Allmänt

Vi kom både hit och dit OCH tillbaka, trötta men nöjda : ) Väldigt trötta. Resan hem från Gdansk tog över ett dygn varav endast tre timmar INTE var i tåg, de spenderades på Burger King på Stortorget i Malmö mellan klockan två och fem där vi höll ögonlocken öppna. Fetsprissar kom och gick! Efter fem olika tåg var vi hemma igår morse kl. 10. (Jag kunde dock sova 2-3 timmar på sista tåget hem för jag hade ju min uppblåsbara kudde som ger mig ett sådant bra stöd eller hur Challe?;) Hon mobbar mig för att jag har kudden runt nacken fastän jag ändå somnar med huvudet tippandes rakt fram...) 

Pappa var snäll och hämtade upp oss vid stationen och efter en fika hemma så sov jag till kvällsmiddagen igår kväll! Känner mig fortfarande jätteseg, gör absolut INGENTING idag. Gött :)

Vi har ju verkligen rest intensivt och inte haft många absoluta slödagar den sista månaden. Vi har ju velat hinna med lite i dem städerna vi har varit i och det har vi gjort också!:) Tänk vad mycket man kan hinna med på en månad. 11 länder har vi åkt igenom och stannat på riktigt i 10 städer. Jag ger upp att summera, det är föör mycket helt enkelt men att luffa har verkligen varit ett äventyr:) Kroatien var den bästa pärlan - helt fantastiskt, Barcelona var nog coolaste staden, dit ska man åka och festa märkte vi. Något som man kan konstatera är att Europa har otroooligt mycket att erbjuda! Vilket utbud vi har så nära oss och så mycket det finns! Både Challe och jag känner att här finns det massor kvar att hämta men vi har fått ett riktigt gott smakprov : ) Inte minst blev man ju lite förvånad över t.ex. Gdansk som hade en så mysig gammal del av staden och vääärldens sandstränder längs med kusten! Sedan har ju Polen sina klyftor, ingen tvekan om det, men vi hade ju sådan tur att få lite inhemsk guidning eftersom Challes brorsa bor där ibland med sin polska Ella. Så hon var ju expert på områden utanför Gdansk och vi fick möjlighet att se en ännu sötare småstad som hette Sopot och så hennes hemstad Gdynia. Hon gillade shopping också så därför hittade vi till Galeria Baltica - eeennormt! Min rygga var nog nåågot tyngre faktiskt nu när vi kom hem;) Inte BARA psykiskt för att jag redan burit på den så mycket.

Som sagt nöjd som bara den men skönt att vara hemma:)

Haha precis som jag skulle skriva "nu ska jag gå ner och rota i kylskåpet" så ringer pappa och undrar om jag vill ha kebab eller pizza. Slöa familjen här idag! :D Jag orkar inte heller göra någon mat, mmm...kebab tack.. det var längesen jag hade en SVENSK kebab iaf...;)