fiaelisa

Dags att runda av julveckan

Kategori: Allmänt

Jag måste säga att det blev en väldigt mysig jul i år på alla sätt och vis!! För att fatta mig kort så var julafton fylld med mat mat mat och gott gott gott, glatt humör och hööög mysighetsfaktor. Precis som det ska vara!:) Juldagen var lugnet själv, också som det ska vara... man pustar ut på något sätt och vi låg hela familjen som trötta paddor i soffan, tog en knäck någon gång ibland och tittade på Sagan om de två tornen som Robban och jag påbörjat under natten. MEN också, PRECIS som det ska vara, blev juldagen allt annat än lugn framåt kvällen... Jiihaa;) Vi kan konstatera att det var ett snilledrag att ha bokat bord på Palace för att slippa köer och ha en låång kväll!! Det hinner hända otroligt mycket när man spenderar 8 timmar på Palace men på det stora hela var det en mycket bra kväll! Lagom pigga, men glada, vaknade vi upp i Felicias lägenhet och drack 10 liter juice och käka lite frukost, sedan när Amanda och Felicia skulle dra till mellandagsrean gick jag och köpte en kasse med frukost och körde upp Elin och Challe till bakisfrulle:) Det var himlans trevligt!:) Under dagen blev det även julmiddag hos mormor och morfar så nog känns det som att juldagarna har utnyttjats till fullo! Idag har det det också blivit mellandagsrea med mor! Samt ett besök i Sannas lägenhet där mina händer bestämde sig för att daska till nagellacksborttagningsmedlet så att det kom en hel sjö över en hel julduk. Förhoppningsvis blev den bara lite hög för stunden och kan snart återhämta sig från chocken och förbli rödfärgad! 

Med ett nöjt jul-kapitel från år 2009 kan jag utan någon större sorg i hjärtat finna mig i att det är 1 år kvar till nästa jul. Då vet jag inte huur jag ser ut, vaaart jag bor eller vad jag gööör över huvudtaget... Tänk om man det visste...:) Tiden får utvisa vad som händer och sker. Ett som är säkert är att om bara en vecka står resväckan packad här igen. Både Anna och jag fick ett så gulligt mejl idag av grabbarna där de skrev att de verkligen saknade oss och ville höra när vi kom tillbaka och vi kan ju ärligt säga att vi saknar dem tillbaka! Våra grabbar alltså...:)

Året 2009 har dock en svensk vecka kvar!! Och DEN vill jag verkligen se till att utnyttja på bästa sätt!

Jag tror att det är...

Kategori: Allmänt

Vad är det för en dag? Ingen vanlig dag, det är ett som är säkert. För att vara denna dagen har den varit ovanligt fridsam med bestyr som inte har tyngt mig alltför mycket. Robban och jag har pulsat i snön och hittat en gran åt vår käre bror som inte hade spanat in någon! Under färden upptäckte vi att det är mer snö ute än vad man kanske kan tro när man går inne och pysslar. Fyrhjulingen tyckte att det var en aning tungt så vi fick avlasta den lite genom att koppla loss vagnen ett tag. Då jag tog tag i vagnens handtag kom jag tydligen emot fyrhjulingens avgasrör som var så upphettat av den enorma ansträngningen att min jack-ärm smälte. Inte hela men ett hål på 1x1 dm gjorde att det pyste ut dun konstant under resten av färden. Vi som trodde att vi kört på en liten fågel när vi såg att det var fullt av fjädrar på avgasröret.

Det har också varit full tomteverkstad i vardagsrummet och alla paket är nu inslagna, jag har griljerat skinkan som nu står i ugnen, har redan ätit mig mätt av alla sköns godsaker och alldeles snart ska pappa och jag klä julgranen.

Jag tror att det är dagen före julafton...:)

Nu är Fia också ljus

Kategori: Allmänt

Ljust ute, ljust inne och nu är även Fia ett ljushuvud. På ett bra sätt, endast ur hårfärgssynpunkt förstås. Grålock har idag bytts ut mot guldlock igen vilket känns som en härlig nystart i hårlivet. Att piffa upp sig kan vara pricken över i som saknas. För övrigt känner jag att resterande prickar i tillvaron börjar sitta där de ska, planerna för både juldagen och nyårsafton så gott som fullfjädrade. Det är så roligt att få hinna träffa alla så mycket som möjligt nu när man är hemma:) Det har vi sett och ser vi ju, till att göra! Både idag och igår har varit ena riktiga höjdar-dagar i detta. DÅ trivs jag.

Jag ska försöka att göra min mor till lags också mellan turerna genom att uträtta lite diverse julbestyr. Igår bakade jag lite kakor och idag bakade jag bröd och jag misstänker att det blir en hel lista imorgon att bocka av innan dagen är slut. Ja, lite får man försöka ställa upp med dessa veckor. Trots att man varit borta ett tag kommer man förvånansvärt snabbt tillbaka till den gamla jargången. Fikar och myser ena minuten, härjar och säger emot varandra andra minuten. Det är så det ska vara och det är så jag vill ha det. Annars är det ju inte som vanligt, och nog vill man att det ska kännas precis som det ska göra, när man är hemma igen, annars är det ju något fel. Imorse höll nog inte mor med brorsan och mig om att vi skulle ta fyrhjulingen ut till bussen. Robbans bil protesterade  nämligen mot kylan genom att inte gå igång. Så det blev rejääält med kläder så hoppade vi upp och åkte ut till bussen! Jag satt ju bak så Robban fick ju det värsta vinddraget om man säger så:P Så skönt för mig så:) Han var nog lite halvt ihjäl-frusen om kinderna när han släppte av mig ute vid E22 plus att han påstod att det blåste in under hans mössa... Det var ju inte ens -20C när vi åkte hemifrån, bara -16C...  Tss...:P Det gick väl bra det där va Robban? Ingen dum idé alls morsan;)

"Julen sjunges in"

Kategori: Allmänt

I St: Laurenti kyrka har man en årlig tradition att välkomna julen med sång och musik den sista söndagen före julafton, d.v.s. den 4:e advent, d.v.s. idag. Folk hopar sig kring denna tillställning som om självaste tomten har kommit hit med renarna från Nordpolen och man har därför alltid TVÅ konserter! Söderköpingsstiftet har då aldrig sett på maaaake till antalet fölk i kyrka!

Det är inte svårt att förstå varför, här är det ingen brist på stämning! Särskilt inte år 2009 med de 15 ton snö som omgav kyrkans väggar. Jag har dock aldrig varit placerad på bänken förut... endast på en stol längst där framme mitt bland musikerna, precis framför de gapande tanterna i kören som flåsar en i nacken och får håret att resa sig genom sin sång (av fel anledning). Det var alltid en särskild upplevelse att vara där framme och man hade mycket fokus i noterna samt blicken fram på dirigenten för att hålla sig i fas i julkonsertyran. Min fiol lyste med sin frånvaro i år och jag fick erfara fenomenet "Julen sjunges in" -  från kyrkbänken. Jag var mycket förväntansfull och såg fram emot att få klämma i av kung och fosterland i Hosianna och Gläns över sjö och strand! Med sång för omväxlings skull! Kyrkan var så gott som fullsatt och de enorma adventsljusstakarna i fönstrena stog upplysta. Då börjar man bläddra lite försiktigt igenom programmet för att se hur det hela kommer att gå till och man blir varse om en hel uppsjö fotnötter (underbart ord), som ger en olika direktiv om VAD du får sjunga med i och inte. Sådant som ingen bryr sig om att läsa alltför noggrannt utan tänker att det är ju sådant som löser sig... Konserten börjar inte riktigt som den brukar. P.g.a. kylan har kyrkklockorna strejkat så det blev ingen klockringning, samt att prästen upplyser om att även kopiatorn har strejkat... så var vänliga och var försiktiga med programmen så kan vi hade dem till senare.

När orkestern har kört ett par låtar och kören sjungit litegrann är det dags för församlingen att bidra till sången. Prästen introducerar varje julsång genom att läsa ett utdrag ur en berättelse om Jesus, gång på gång i berättelsen kommer han förstås ooosökt in på ett par ord som formar en titel till en julsång. Så ska man ta i och sjunga! Härligt att sjunga i kyrkan i denna stämning! Så kommer man till vers nr 2 och jag känner mig lite ensam och sjunger tystare och tystare, börjar svälja orden...flera runtomkring bläddrar i programmet, tittar förvirrat på varandra och jag själv tystnar tvärt då pappa har bläddrat klart i programmet och viskar med eftertryck att det är enbart KÖREN som ska sjunga vers nr 2! Ojsan. Okej. Så jag tar nya tag till vers nr. 3!! Det gick ju fint. Snart är det dags för Nu tändas tusen juleljus... Härlig sång det där:)  MEN nähä! - Håll för Guds skull tyst i första versen!! Den ska barnkören sjunga. Vi andra får komma in till "Och över stad och land ikväll..."  Prästen Erixon späder på förvirringen ytterligare genom att hänvisa fel i programmet hela två gånger. Han fortsatte att prata på i sin egen lunk "Och de hälsade och sa: Oh du saliga, oh du härliga.." Då ska kantorn ta ton och hon börjar spela introt till "När juldagsmorgon glimmar". PERFEKT:) Precis vad församlingen väntat sig.

Kören avslutade julkonserten med "Dagen är kommen". Så vackert så att en hängiven åhörare började klappa så fort kören tystnade efter 3:e versen. Hoppsan, vi tar en 4:e vers också ja.

Nä, DET var i alla fall INTE jag som stod för den klappen. Jag klappade för fullt när det var tydligt slutsjunget.

Jag måste säga att det är en annan upplevelse att sitta på bänken....:)

Nära och kära, snö, god mat, krypa upp i soffan...

Kategori: Allmänt

Jag kan knappt föreställa mig hur tillvaron kunde se bättre ut nu. Det känns bara så underbart att få träffa alla härliga vänner och familj och bara umgås, ha roligt och äta god mat och ha trevligt! Alla kamrater börjar vända hemåt och snart har man fått träffa alla man vill krama om! Idag tog välkomstkommitén bestående av Felicia, Bella, jag och så småningom Oscar emot en glad Hanna på tågstationen! Det fick mig ännu varmare inombords, det är i dessa tider man ska krama om och träffas! Snön försämrar ju inte mysstämningen precis... det här är den bästa julen på länge!:) Jag bara, trivs!

Det var skittrevligt hos Felicia igår med mat och dryck och speeel! Jag slår verkligen ett slag för Party-Alias! Huur roligt som helst:D Att förklara ord är ju inte det lättaste alltid.. viljestark...hm, njae, men nog gick det rätt bra ändå! Eller så kan man ju niga, spela ledsen, eller hoppa på ett ben och sträcka ut båda armarna - samtidigt som man förklarar orden. Det går ju det med! Att inte Hugo var i sitt esse igår gjorde inget, det kan vi ta imorgon t.ex! 

Ikväll blir det en sådan där traditionell fredagskväll hos familjen Carlsson där grundpelarna är god mat och samling i soffan framför tv:n. Dags att dulka fram nu:)

   Tjejer under koncentration i tisdags...:)

Sicken kyla man vaknar upp till

Kategori: Allmänt

Ja någon promenad till bussen var ju tur att man inte hade inplanerat den här morgonen. Vinden ilar kring knutarna och kylan kommer säkert bita sig tag i kinderna så fort man sticker ut näsan. Ändå har jag en dag framför mig som gör mig varm. Jag älskar dagar inspäckade med trevligheter och idag ska jag nu strax åka in med Daniel till Söderköping och äta frukost på Jannes med Challe:) Efter ett besök hos optikern, som för övrigt kanske kommer att säga att jag är världens slarvigaste, tar jag mig in mot Norrköping om busstrafiken tillåter och möter upp med Oscar! Sedan ikväll blir det förfest hos Felicia med ett gäng brudar, hazard-spel och en första utgång till Hugget! Någonstans under dagen ska jag alltså hitta ett par paket...och just det! Jag skulle stå för tärningarna! Bäst jag leter reda på ett par innan Daniel och Alice kommer inglidandes. Ta hand om er i kylan!

En vit och mysig födelsedag:)

Kategori: Allmänt

Halv sju igår morse öppnades ögonlocken till sång och en 20-årsdag! Så glad jag blev över att få en alldeles egen laptop! Så nu sitter jag här framför mitt alldeles eget skötebarn. Jag har redan bestämt att det är en han. Om jag nu ska vara lite förrädisk mot mitt eget kön har ju i regel tjejer lättare att tjura till och det vill jag INTE att min nya kamrat ska göra! Han har inget namn än så länge men han verkar glad än så länge för han gör precis som jag vill:)

Under gårdagen var jag mest lat och tog emot glada gratulationer från olika håll! Jag blev så glatt överraskad men förstås jääteglad! Under eftermiddagen styrde jag med taco-paj och fixade lite med pynt på matbordet. Dessförinnan hade jag också förberett en liten form av tipspromenad... Det ramlade så småningom in ett gäng tjejer här med glatt humör och jättefina presenter! Tack igen:D Det är ju onekligen väldigt roligt att fylla år och få presenter måste jag erkänna, SÅ ofta händer det ju inte:) Sedan satte vi oss ner och hade en jättetrevlig middag!:) Framtill att det blev dags för min lilla frågelek som hade födelsedagsbarnet i fokus... Det var riktigt roligt att höra hur tankegångarna gick kring vilka två ord jag hade vräkt ur mig vid ett särskilt tillfälle när jag var knappt ett år, vad titeln var på låten Matilda och jag vann Melodifestivalen med, eller vilken person som stod bredvid mig första skoldagen i mitt liv. En tapper insats må jag säga:D I brist på prisutdelning kan jag uppmärksamma er om att - vinnaren vaaar TEEEAAM GUSUM!!

Då är det alltså rätt lång tid kvar till nästa firande men med ett lyckat födelsedagsfirande i ryggsäcken så står man sig ett år:) Nu ska jag ut och ta lite bilder på detta Winter Wonterland vi har i Sverige. Är det inte helt underbart?:) Det ser ut att finnas goda chanser för en äkta sagovit jul i år, mm...:)

Hemma igen da!

Kategori: Allmänt

Det blev en superrolig helg i London! Sa manga skratt med pajasarna Tim och Ash, men sedan drog ju de knasiga tjejerna upp stamningen genom sina idéer. Ash hade nog tankt att det var dags att dra sig hemat vid 12-tiden i fredags men det tyckte INTE vi. Sa det blev taxi in till Londons centrum - bra val Anna och Fia! Dock blev det lite sent men med gott humör kommer man på fötter iaf och under lördagen strosade vi runt. Mestadels njöt vi bara av atmosfären med alla julbelysningar och gatumusikanter. Ibland kändes det som att vara i en människo-myrstack. Vi KÖADE på gatorna där man bara hade i avsikt att ta sig framåt. Så det var inte racet på gatorna, mer snigelfart, men det passade oss rätt bra, inte ska man rusa igenom mysiga London inte:)

Mitt under lördagsnatten hade vi satt alarm och det blev avfärd till flyget. Det gick fort som bara den att flyga hem, tiden bara rusar förbi när man sover och när vi landade blev vi förvånade över att det var snö och så kallt. Vilken adventsstämning vi kom hem till! Den försämrades ju inte när man kom hem till skink-macka, glögg, pepparkakor och lussekatter..:) Det kunde nästan ha varit julafton redan igår för nästan hela tjocka släkten kom instampades under eftermiddagen! Enda skillnaden var kanske att det var endast klappar till mig, fast det gjorde ju inget. Det var äkta födelsedagskänsla måste jag säga, jättefina presenter, 20-årstårta och en härlig eftermiddag! (Det var faktiskt inte baara jag som fick presenter heller utan mina kusiner också, de fick sina julklappar från Nottingham och blev nog rätt glada hoppas jag:)

Strax ska jag ge mig in i julvimlet i Norrköping, men det känns himla skönt att Oscar och jag bara ska sítta och fika och inte röra många fenor bland alla stressade julshoppare. Julklapparna är redan avklarade för min del - hela mitt incheckade bagage var fyllt med klappar så nu kan jag bara ägna mig åt nära och kära och hjälpa till med julpysslet här hemma. Det är ju jul hey? :)

Pimpat rummet och fatt julstamning

Kategori: Allmänt

Pa formiddagen bar det av till IKEA! Inte alltfor ovantat sa var det mer eller mindre EXAKT som det svenska. Fynd kan man alltid gora med andra ord och vi kom darifran riktigt nojda med vad vi hade skramlat ihop. Windy kopte dock endast syltburkar. De ska namligen gora egen chutney och ge bort till folk i julklapp. Anna och jag fyllde upp vagnen med ett nattduksbord, en rod lampa, en liten rod "duk", ett par mattor (som Anna klattrade upp och tog ner, det var namligen bara dessa tva visningsexemplar kvar:P), en rod filt plus ett par andra saker. Sa nu har rummet verkligen fatt ett lyft och den roda lampan hojde mysighetsfakton enormt! Dessutom har vi fatt in en tjock och fin gran har nu i koket och vi har borjat kora igang jullatar. Stamningen borjar verkligen infinna sig..:) Men jag saknar alla svenska adventsljusstakar som lyser med sin franvaro har! Samt utebelysningar...det ar alltfor fa haromkring.

Igar gjorde vi smaskig pizza och tande ljus och drack vin och hade en jattetrevlig kvall med grabbarna. Det kanns sa otroligt bra att denna middagen inte var den sista! Snart ar vi tillbaka igen:D I natt ar trots allt den sista natten i huset for det har aret! Imorgon ska vi ju bila ner till London och vara dar fredag och lordag, hoppas pa en trevlig visit:) Nu ska jag snart dra mig till jobbet och kora sista skiftet innan avfard! Snart ses vi kara vanner och familj, gud vad kul det ska bli! :D

Myskvall och skon och ledig dag

Kategori: Allmänt

Idag har Anna och jag en heelt ledig dag tillsammans! Det var nog ca 10 dagar sedan! Sa idag har vi haft det jatteskont och fick for oss att rada bot pa var harkris och har nu gjort slingor pa varandra! Det blev riktigt lyckat maste vi saga:0 jag blev klippt ocksa:) Anna tar nog ett steg tillbaka om jag skulle klippa henne..:P

Nu ska vi och handla och sedan gora pizza och dricka vin och ha en helkvall med vara kara grabbar! Mys:)

En av alla dolda talanger - har tar han dig med storm den coola snubben

Kategori: Allmänt

London pa fredag!

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag och ater upp hela skafferiet efter en hektisk kvall pa restaurangen. Ikvall skulle kunna vara kvallen da rekordslagning i toast med ost kan utspela sig. Jag ar uppe i sex just nu. Egentligen borde man bara ga och lagga sig men man ar ju liksom lite uppe i varv fortfarande nar man kommer ifran intensiteten bland gaster, pizzor, pasta, kortmaskiner och orderbestallningar. Tankegangarna gar som sa att jag sover nog godare med matt mage och nedvarvat hjarta, darfor ar jag uppe lite...:)

Idag blev det ocksa bestamt att Anna och jag och hennes jobbarkompis Ash och hans kompis drar ner till London pa fredag eftermiddag!! Wiiie sa kul!!:D Sa da blir det lite roj dar under fredagskvallen och sedan har vi sovplatser i Ashs systers lagenhet. Dagen darpa blir det formodligen att avnjuta lite av Londons julstamning och shopping och sedan flyger vi pa sondagsmorgonen! Perfa;)

Gud vad gott det var med toast ikvall... 

Last minute change of heart

Kategori: Allmänt

Hur kan det kannas som att allt hande sa plotlsigt nar man har vetat om det i flera manaders tid..? Asien-resan har varit pa tal sedan i somras och att jag endast skulle stanna i Nottingham i 3 manader har jag vetat om sedan jag forst satte min fot har. Det var ju en strukturerad plan, en till synes mycket bra plan! Sa gar tiden och planen finns dar i bakhuvudet men fortfarande kanns det sa langt borta att det inte gar att forhalla sig till - det blir bra nar den dagen kommer, da ar jag redo for det kommande aventyret! Boka biljetter, hall fast vid planen!

Sa i tisdags jobbade jag kvall och hade annu ett roligt pass. Jag avslojade till de som inte redan visste, att jag skulle aka hem for gott snart och det SKAR i mig att saga det. Overtalningarna kom fran alla hall och inte minst fran solstralen Agustin som ar spanjor och berattade sin egen historia om hur han kom ensam hit for 5 ar sedan. Efter stangning satt han och jag och Sivan inne i den lilla skrubben som knappt borde fa kallas kontor. For en gangs skull hade vi ett samtal som inte var baserat pa skamt och hela tiden ekade det i mitt huvud att det gar tyvarr inte, jag hor vad ni sager men jag kan inte! Det gar inte! Jag har redan en plan... Det skulle bli fest om jag stannade. Agustin skulle lara mig att dansa salsa.
Tank over det har nu Sofia... mm, jag ska...
Sa jag drog ner mossan och gick hem och brast i grat. Anna vaknade nar jag kom in och jag sa det igen - det kanns verkligen skit att lamna allt har! Tankarna for igenom vara huvuden. Vad haller vi pa med egentligen!? Vem ar det vi forsoker gora till lags!? Vi vill ju... STANNA HAR...! Tararna kom och vi pratade timma efter timma under natten och insag bada tva pa riktigt det vi har sagt men har tankt var helt uteslutet att genomfora... Det gar ju, egentligen..men vi maste gora tva narstaende fruktansvart besvikna... Det har ar utan tvekan det mest avgorande och jobbigaste beslut jag nagonsin tagit om mitt eget liv. Vart rum var ocksa i denna stund precis pa vag att hyras ut och pa morgonen sa Windy att vi var tvungna att bestamma oss nu eftersom den nye till rummet var pa vag att betala forsta avgiften. Ett gratande samtal till min far och ett betydligt varre samtal till min Hanna...
Nar det val kom sa kom det som en blixt fran klar himmel. Det skulle ha kommit tidigare men det var en andring fran hjartat i sista minuten som infann sig nar det inte fanns nagon atervando. Nu ar jag bara sa glad att blixten kom trots allt, innan det faktiskt var for sent. Det blir med andra ord ett mysigt hembesok nu pa sondag over jul och nyar, sedan att atervanda till Nottingham, grabbarna och Bella Italia.

Skam den som ger sig!

Kategori: Allmänt

Som jag har tjatat pa den dar envise och troge gamle chefen fran Latino... det vore ratt sa trevligt om jag kunde fa min kvarstaende lon som skulle ha betalats ut for 3 veckor sedan. Efter att jag ringt honom i torsdags skulle han hora av sig under fredagen vilket han inte gjorde, och jag ringer - inget svar - jag missar att han ringer upp - sms:ar - inget svar. Efter ytterligare ett sms, med en aning skarp ton under mandagen svarar han att han ska posta mig mina pengar. Troligt, ar min forsta tanke. Men sa idag fick jag en check pa posten!! Ha! Nu aterstar den lilla avgorande detaljen att se om jag kan fa ut nagra pengar av den ocksa sa att han inte lurar mig den lille javeln... Det ska han inte tro.
Igar var det tisdag vilket innebar student-night pa Bella i Cornerhouse. Da gar man dit och ater mat med 50 % rabatt och tanker att, jaaaa men da kan vi kosta pa oss att kopa mer viiin istallet! Vilket lamnar oss servitriser i en kaotisk restaurang-situation. Det gick dock bra och jag hade dessutom tur och fick ha hand om den lilla avdelningen men nagra lugna gaster^^ Ryktet hade ocksa spridit sig fran Angel row upp till Cornerhouse att jag skulle hem, sa den assisterande chefen Shivan som jag haft mest kontakt med dar, halsade inte pa mig nar jag forst kom... Sedan nar jag stod i baren enstund senare med de andra kommer han och sager hogt och tydligt: "Sofia, are you going back to Sweden!?" Jag hade tankt att prata med honom forst innan jag berattade det definitivt till de andra arbetskamraterna, men det behovde jag ju inte efter den isbrytaren. Alla blickar pa mig som ett skott - Va!? Ska du!? Jag ville sjunka under jorden och sager att jaaa det ska jag... Om hur lange da!? Om tva veckor... Men sa var situationen over efter nagra sekunder, alla borjade jobba och stamningen var bra. Det var bara chocken helt enkelt forst och Shivan var inte sur, han fragade om han fick komma och halsa pa mig i Sverige och da sa jag att saklart han fick! Okej da kommer jag 2 januari da!:D Gor du det...;) hehe... Sa kvallen rullade pa och sa nar antligen alla gatt stangdes den italienska bakgrundsmusiken av och Dave oser pa Kings of Leons "Sex on fire" i hogtalarna! Det ar uppryck for trotta ben infor slutstadning och alla ar varda en varsin valfri kvallsdrink! Sa hiiimla kul trots att man egentligen ar fruktansvart trott just da:)
Idag gick jag med Anna in till staden. Hon jobbar halv 12 till halv 8 och jag borjar fem sa vi byter av varandra ratt mycket just nu! Nu har jag lagat och atit kottfarsas och spaghetti som en redig karl samt ckoklad till efterratt och laddar ordentligt for annu en sen kvall pa Bella!

Cheeky...lite full i fan helt enkelt..;)

Kategori: Allmänt

Har nu precis krupit ner i sängen i vårt rum som för kvällen erbjuder 17,5 graders värme. Mobilen får köldskador av att ligga i fönsterkarmen som är intill mitt huvud. Jag är iklädd mammas underställ i ull, mina ullstrumpor som jag hade i Österrike samt en tjock munktröja och över mig - dubbla täcken. Trots allt kan man göra iskuber på nästippen. Det har blivit kallare i England de senaste dagarna och vi huttrade oss till sömns igår. Låter det inte helt fruktansvärt? Ändå drog jag en suck av besvikelse när jag alldeles nyss rev av novembers blad från almanackan och konkret visuellt såg hur kort tid det är kvar, till jag inte längre får sova här...

De senaste dagarna har jag faktiskt till väldigt stor del varit inne i Bella Italias värme på Angel Row, och Cornerhouse under fredagskvällen. Jag känner mig riktigt varm i kläderna på båda ställena nu faktiskt!:) Och jobbarkompisarna är ju bara fööör bra alltså. Kocken Vallin ska tydligen gifta sig med mig någon dag, Augustin vill att jag ska köpa en rosa skjorta till honom som ska skona hans ömma bröstvårtor... gud vet vad det kan vara som är på tal!:D Och Gary som är min chef på Angel Row är ju bara fööör sjuk ibland asså. Jag är hans favoritobjekt att hacka på. I lördags blev jag trakasserad hela dagen, mestadels för att jag glömt bälte (gör jag aldrig om nu!:P) och visade troskanten stundtals. Så när Martin och han står någon meter ifrån mig bakom baren så ber Gary mig "could you reach me that lid over there?" Såklart jag kan och sträcker mig ner efter det och ger det till honom. Tack säger han och ler nöjt... och ger med detsamma locket tillbaka till mig. Så börjar de båda garva. Och de säger att JAG är cheeky!

Jag fick iaf Gary att börja rota igenom soptunnan när vi skulle stänga. Det saknades nämligen ett viktigt kvitto som han själv nog hade förlagt någonstans för det var en av mina gäster sm han tog hand om när jag hade lunch. "Är du säker på att jag inte gav det till dig då? Jag brukar fan inte slänga grejer sådär även om jag är trött" Jag hade redan rotat upp alla kvitton från mitt förkläde och sa nej - jag har det inte. Så stönar han och suckar och svär medan han pillar igenom sopsäcken med kaffesump, kvitton och compott.. "I fucking hate the smell of coffee" Jag står ett par meter bort och ställer upp glas på hyllan och kan inte hålla mig för garv! Han är ju inte lika glad och efter en stund börjar jag rota runt kassan för att se om kvittot kunde ha hamnat vid sidan av eller så och han sitter där och muttrar och plockar. Så känne rjag en extra gång i fickan på mitt förkläde och där var det visst...!!:P Stuuupid women;) Nu är du jävligt nöjd va när du stod och höll på det där och fick mig att rota igenom äcklet! haaaaaaahahahhaha:D guud vad roligt det var:) Jag fick igenom med en skopa kaffebönor ner i byxorna sen jag;) Så många skratt på jobbet och de var bekymrade över vem de skulle trakassera om jag skulle dra om två veckor!! Gary sa att jag skulle be Anna komma in så skulle de låsa in henne i källaren, så sötaså. Eller att jag för fan kunde väl stanna själv i Nottingham, jag hade ju the Bella family! Samtidigt gör Annas jobb allt för att ha kvar henne och säger att de skulle kunna erbjuda henne heltid så att hon kan ha råd att bo kvar. Eller att någon ska ta ut mig på dejt så att jag ska bli kär och vilja stanna! Vi skyller ju nämligen gärnet på varandra Anna och jag fula som vi är... för att komma lindrigast undan helt enkelt.

Idag har vi båda varit lediga och haft en mysig dag med julshopping och cafélunch:) Jag har aldrig känt att det har varit såhär roligt att köpa julklappar faktiskt. Det är väl för att man har haft tid att strosa här och att det finns mer  att välja bland. Riktigt kul:) Imorgon, onsdag och torsdag kväll blir det Bella igen samt  hela lördag och söndag som det var denna helg. In other words, lots of work to start with! Sedan får man ju se vad cheeky Fia o Anna hittar på...