fiaelisa

En riktig genomkörare

Kategori: Allmänt

Ytterligare en arbetsintervju till att börja med den här dagen. Det var Benton's Brasseries som behövde en servitris, inte en "pot washer". Jag kände dock att jag hade dock inte varit tillräckligt desperat till att tacka ja till ett jobb som kastrulldiskare även om jag hade varit arbetslös vid det här läget. Kastrull-Fia hade retirerat innan hon ens hade börjat. En positiv överraskning med andra ord att det var servitris det var tal om så jag ska dit på måndag för att chefen, som jag ännu inte har träffat, vill se hur jag jobbar. Min plan är alltså att kunna kombinera detta med caféjobbet som är ett deltidsjobb.

På caféet var det en ordentlig genomgång för oss tre nybörjade idag! De andra var en studerande Kadie och en Daniel som sökte de jobb han fick tag i, och så jag, svenskan som kom inåkandes på bananskalet. Indtroduktionen idag berörde allt från företagets historia, personliga presentationer, uppförande mot kunder till anställningsvederlag. Hej och hå. Vid lunch-tid frågade chefen (Kully) om vi var hungriga och svaret blev väl ett lite unsisont men försynt "ja". Då bar det av till en pizza-restaurang med vin till maten och efterrätt på det och skål för framtida goda arbetsrelationer. Och imorgon kl. 06.30 börjar praktiserandet! Det känns riktigt kul faktiskt! Den skamligt dåliga lönen ska vi knappt tala om. Jag kan bara konstatera att här i England blir man inte rik. Hästlängder ifrån ärligt talat. Om inte ljusår. Jag är vääldigt glad över att jag har fått det här lilla caféjobbet iaf!

Eftermiddagen spenderade Anna och jag med att diskutera med olika personer om försäkringskort med ett specifikt nummer vi tydligen kommer att behöva. Detta är inget krav för att börja jobba, förutom just där Anna idag blev erbjuden ett jobb i en jättestor klädbutik. Hon har alltså fått ett jobb som väntar på henne men hon kan inte börja jobba förrän försäkringsnumret har kommit, vilket tar veckor. En rätt pissig situation med andra ord men från den ljusa sidan, så har hon ju ett jobb, frågan är bara när hon väl får börja!

Efter en smaklig måltid höjdes humöret för att sluta i härliga skratt med grabbarna i tv-rummet. Jag hade nämligen en hunds huvud vilande i mitt knä när Windy försökte sa att jag skulle känna på hundens högra fram-ben. (Fick för övrigt reda på att den här hunden var en tjej, trodde att vår Jess var en grabb men där har man haft fel) "Känn. Det är ett trä-ben" "Ähh? Naae, det tror jag väl inte va?:P" Så pass lurade han oss iaf inte, lurig som han är, men han hade rätt i att det gick ju fasen inte att böja på det som det andra benet! Det visade sig att hon var stelopererad och historien bakom var att hundarna hade varit lösa när de gick ut på promenad och Windy hade stannat uppe på en bro här i närheten för att ta ett foto över floden. Sedan hade Ted och Jess kommit i all väärldens fart mot honom, lille Ted var klok nog att stanna medan Jess fortsatte att satsa järnet med språng, flög ut med sina flaxande öron och långa ben över floden och tog ett dopp från sisådär 15 meters höjd. Guud vad jag hade velat se allas miner vid det tillfället!:D Inte minst Windys, Ohh shit, there was the dog;)

Jag har fått jobb!!!

Kategori: Allmänt

Det var ju tur som attan att vi faktiskt gick tillbaka till det där caféet som hade en snacksalig chef! När vi kom tillbaka hade han helt plötsligt en deltidstjänst där att erbjuda och jag fick komma dit idag för lite vidare snack och vara med en av personalen för att se och känna på jobbet. Det handlade mestadels om att göra en massa olika kaffevarianter. Efter den lilla prövningen blev utlåtandet positivt och grattis - du har fått jobb! Wihu:D Så på tisdag blir det en ordentlig intruduktion med två andra som också är helt nya sedan börjar våra träningspass den här veckan! Fyra timmar om dagen, sakta men säkert ska det gå men det känns ju bra. I den där takten hon snackade på sin engelska kan man nog behöva ordentliga genomgångar mer än en gång förmodligen. Men jag ska nog bli en riktig kaffetant på Caffé Latino=)

Ikväll var Anna och jag ute och gick med busiga Cody som sällskap. Han är bara två år och har en väldigt stark jakt-instinkt tydligen... Windy har fått möta en del minst sagt, upprörda andra hundägare som blivit lite smått förfärade när Cody har bitit tag i deras små chihuahuor och sprungit iväg. Det förstår man ju inte alls varför man blir upprörd över det eller så...?:P Han skötte sig dock riktigt bra under vår promenad, Anna som höll i honom i stort sett hela tiden var nog stadig på handen=) Snart ska vi försöka sova efter att ha fått lida ut en timmas halvskräck nere i tv-rummet med någon vrål-läskig serie som hette Harver's Island eller nåt liknande. Våra stackars nerver pallar inte så mycket mer än trevliga serier. Får kanske ta något trevligt klipp innan vi kan få en god natts sömn=) Imorn håller vi också tummen för att den nya salongen ska ringa -aaaannnarss..!!

  

Några bilder från gårdagen

Kategori: Allmänt

Cody - vår varg som ylar lite av ensamhet för tillfället

 Fikapaus:)

En del av köket med dator, ett antal klockor (gäller att titta på rätt!) och så Windys egna lilla klipp-hörna där han friserar vänner och bekanta. Det var alltså där bakom en sladd hade kommit på vift när jag närmat mig...:P

En flaska vin och ett piano har vi tillgång till här också.

 Badrummet - fullt med speglar!
 

En första kväll i vimlet

Kategori: Allmänt

Det blev ett imponerade lyckat brödbak igår förmiddag trots allt! Windy och Mike blev lite halvt saliga efter provsmakandet av det nybakta brödet. Det fick vara lite plåster på såren för ett par små fadäser Anna och jag har lyckats med. Igår morse hade nämligen dörren till köket inte varit stängd under natten så alla hundar vimlade runt här utanför i trappan med heltäckningsmatta...där de tydligen tycker om att kissa...så där har vi en fläck överöst med tvättmedel för tillfället. Sedan hade skafferi-dörren stått öppen häromdagen så att ett helt socker-paket var utspritt på hund-puffen (detta är dock inte säkert att det var vårt fel trots allt) samt att jag skulle försöka byta låt i köket som är styrd av en ständigt gående Ipod. Den slutade låta så fort jag rörde den i stort sett av någon anledning. Lite pinsamt att behöva erkänna att man varit där och pillat när Windy kom tillbaka... Som tur var gick det att fixa efter rotandet bland alla sladdar som är gömda där bakom en inklämd byra=)

Eftermiddagen gav en hyfsad utdelning bland trevligt folk som kanske behövde anställa om ett par veckor. Det låter ju trist att behöva vänta ett par veckor men det kan ju gå! Vi vilade på ett café ett tag där vi kors i taket, ännu INTE hade passerat med CV:n men det löste sig ändå. Chefen gick runt och torkade bord och hörde samtidigt efter hur läget var och om vi hade shoppat eller så. Då berättade vi att vi faktiskt var jobbsökare och han sa att han kunde ju ta emot en söknad men att han egentligen inte behövde någon direkt. Han kom tillbaka efter en stund och sa att han hade läst mitt Cv, småpratade och sa att om vi kommer in imorgon (idag) så skulle han visa engelska CV:n och tipsa om hur vi skulle gå tillväga och sådär. Trevligt! Så dit beger vi oss nog idag och hoppas på en gratis latte;)

Vi såg lyckligtvis inte ut som 17 år igår utan kunde köpa lite drickbart till kvällen (om man bara SER UT att vara 17 fatsän man är lovlig att köpa så får man ändå inte köpa i det här landet....) Vi kan konstatera att nattlivet har mycket att erbjuda här i Nottingham och det vimlar av folk när mörkret infinner sig. Det är bara att välja och vraka bland barer och nattklubbar så det bådar ju gott!

Inte världens vin-expert

Kategori: Allmänt

Anna och jag snorade ikapp här imorse men tänkte iaf gå upp och vara hurtiga och baka bröd! Det blev dock inte riktigt som vi hade tänkt oss då vi upptäckte att vi hade köpt "ister" istället för margarin... Det såg inte riktigt gott ut med det där vita 1000%iga fettet. En aaaning för snabba i handladet där med andra ord, så det fick bli en tur till närmaste butik, men brödet får vi ta tid till att baka imorn istället:P

Arbetsintervjun idag var med en trevlig man som ägde denna bistro/café, dessvärre så var det ju kanske ett lite flottare ställe än vad man hade hoppats och därför var jag inte riktigt rätt person för jobbet. Det krävdes nämligen stor kunskap i olika sorters viner, att kunna tipsa och förklara smaker m.m. Så det var ju synd att det var det de sökte, men det hade ju varit för bra för att vara sant att få jobb efter första dagen ute på stan! Jag kunde ju ha sagt att jag var vin-expert men jag tror nog att den lilla lögnen hade kommit ikapp mig...
Anna däremot hade flyt idag men en salong som precis skulle öppna så de kanske kunde ha plats för henne, så de ska höra av sig på måndag! Vore ju kanon!!

Nu har Anna gjort te här, vi gillar te-kulturen, det värmer gott=) Windy har sagt att man uppfattas ju som lite märklig om man vill ha mjölk i teet, men det vet vi, men det står vi ut med. Det är förresten lite billigare här att fika ute! Alla sorters kaffe är billigare, det gillar jag som är gå-ut-o-sätta-sig-o-mysa-med-en-latte-fantast:)

Nu brast för övrigt Anna ut i skratt åt mig och tittar på NewYorker-påsen som jag har hängt upp här på väggen bara för lite prydnads skull. Det är väl lite fint med något mönster tänkte jag, det är ju istället för en tavla på väggen:) man får ju bona om sin lya med de medel man har:) Nu ska jag dricka teet innan det kallnar!

Arbetsintervju imorgon!

Kategori: Allmänt

Trötta ben blev det efter dagens vandrande med CV:n i centrums alla hörn. Bemötandet har varit trevligt men de flesta vill säga varken bu eller bä så det är svårt att säga hur det går egentligen, men så på eftermiddagen ringer min engelska mobil och plötsligt ska jag till caféet Edin's imorgon eftermiddag för vidare snack med chefen. Det känns en aning pirrigt, men förstås jätteroligt att få ett napp så himla fort! Dessutom var det ett ställe som såg väldigt trevligt ut vilket gör det hela ännu mer förväntansfullt=) Hoppas! 

Anna tittade in på Windys jobb idag också där hon ska få visa sina färdigheter nästa vecka och därefter ringas in när det behövs extra-folk, men så kan det ju bli mer utav det, vilket vi får hoppas på!

Ikväll efter vår fantastiskt goda köttfärssås och spaghetti tog vi en liten promenad med två utav hundarna. Fia med hund är verkligen en ovanlig kombination men jag efter en hetsig liten Ted, ja det gick ju som på räls. Vi kom dock på att vi inte fick med oss några bajs-påsar efter en bit på turen... så när Ted bestämde sig för att lägga en stor klutt på trottoarkanten var det bara att vissla lite obekymrat och vara glad över att det faktiskt hade börjat skymma! När Annas hund Dr. Strange sket, var vi betraktade av en annan karl med hund, så då körde hon dock på metoden att LÅTSAS ha en påse och plocka upp lite fint. Korven låg dock kvar och vi svassade iväg allihopa rätt snart. Vi är ju trots allt ganska nya i det här med att ha hundar att styra med, så vi får väl vara ursäktade för alla korvar i Nottingham den här kvällen.

Utforskat centrum och storhandlat

Kategori: Allmänt

Efter en god första natts sömn gick Windy med oss till centrum på förmiddagen där vi sedan fick strosa runt på egen hand och utforska gatorna! Nottingham har ett himlans mysigt centrum, en liten känsla av trevliga Göteborg fast större och verkligen jättemysigt! Det stämmer ju lite det här som man trodde med pubar och mysiga byggnader, fastän det är mitt inne i centrum. Solen har dessutom hållt sig framme vilket är en positiv överraskning för att vara i detta land. Det verkar finnas ett vääldigt bra shoppingutbud men det har vi inte tillåtit oss att avnjuta...Undantaget var om vi skulle köpa superisolerade inne-tofflor på grund av is-golv i vårt hus men vi avvaktar lite. Om fötterna blir blå kan det ju vara något kanske. Än så länge kör vi på skor inne som man gör här!

Eftermiddagen bestod bl.a. i att finslipa på våra tjusiga CV:n (numera rättade av engelsmän dessutom, tihi) och sedan var det på tiden att inhandla ett litet matförråd tyckte vi. Både Windy och Mike är fulla av idéer på hur vi ska komma till rätta och tipsar och hjälper, så då passade de på att åka o rasta hundarna o samtidigt skjutsa oss till en stoooor Supermarket. Så halvt förrvirrade in till en ny supermarket-värld: "Nej fan Anna har du några pundare till kund-vagnen?" "Hehe, aaa, jag har fullt med "pundare" i väskan!:D"

Och nu skulle våra mammor vara stolta!  Vi handlade ett duktigt matförråd och har t.o.m köpt grejer till att baka vårt egna bröd här vet ni! Dagens brist i engelska ordförrådet - jäst..? Yeast (jiiist) är svaret. Det som vi fick med är ikke riktigt såsom det man är van vid men äsch, det ska nog duga:)

Vi käkade ihop med grabbarna förut och de har tipsat lite mer om jobb och enligt dem ska det inte vara några större problem. "Ni är svenska, ni är tjejer och ni är attraktiva, det säger jag i egenskap av att vara gay." Det återstår att se om vi ska lita på det då...;) Det kanske låter som att Windy och Mike är feminina eftersom de är så omhändertagande, bra på att laga mat (vegetarianer för övrigt) och fixar med allt, men det är de faktiskt inte alls! Det enda bögiga var kanske en, milt uttryckt, lite vågad bild av en manlig modell på bakgrundsbilden på datorn som vi såg igår, som Windy skrattade bort lite sådär i förbigående...hehe...vi skrattade lite gott vi också..:P Bilden var utbytt idag, konstigt nog:D Annars så känns det verkligen som att bo med två grabbar, inga flickiga fasoner med fniss eller handgester här inte. Eller tre grabbiga grabbar förresten, den siste rumskamraten och snickaren Daniel 25 år från Polen har flyttat in också. Och nä, nu är det ju faktiskt 7 grabbar och så vi, vi har ju Jess, Ted, Dr. Strange/Fluke och Cody också, men det är skötsamma killar det med;)

Nu ska jag hoppa på Anna i sängen!!

Ted kom in till oss på besök=)

Andra dörren - där bor vi!


Framme!!

Kategori: Allmänt

Nu äntligen så har vi kommit fram till Nottingham och våra rumskamrater. Resan hit var smidig och vi tog oss fram med både flyg och tåg som beräknat trots kånkande av bagage (Anna älskar de små spärrarna på stansted). Det var pirrigt värre att vänta på att bli hämtade vid stationen i Nottingham. Efter ett litet missförstånd med tiden (half 4 på engelska är halv 5) så dök Windy och Mike upp! Det kändes bra med dessa grabbar direkt, riktigt sköna snubbar vi har kommit till:)

(dåligt batteri på datorn nu)

Vi har installerat oss på vårat rum med tv, soffa och garderob. De var väldigt generösa med möbler så vi tänkte be lite snällt om att få ta ut några:P

Vi har även avnjutit en trerätters middag av Windy! Det har verkligen inte varit någon brist på generositet. Han har tom bäddat vår stora säng;P Vi känner oss iaf väldigt välkomna:)

Pga dåligt batteri så blir det bättre uppdatering snart!

Godnatt! /Anna & Fia :)

Packning pågår

Kategori: Allmänt

Bagagefrakt - en alldeles egen värld

Kategori: Allmänt

Snacka om att det blir ofrånkomligt påtagligt att man faktiskt ska dra iväg när man börjar packa!! Inte bara att man ska iväg, utan att man ska vara iväg länge, eftersom man behöver tänka ett steg till hela tiden med vad man kommer att behöva såsom påslakanset, internetbank och linser för flera månader. Det tar man ju inte precis med på charterveckan. För att inte tala om skor som dessutom tar sådan plats. Det blir till att granska sina prioriteringar när det allt som allt inte får överskrida 10 kg handbagage och 15 kg incheckat bagage... Somliga tycker kanske att det låter hutlöst mycket att få ta med 25 kg men det vet i fasen...!:S Jag inser redan nu efter att snabbt ha sett över vad jag ungefär vill ta med, att det kommer ske en andra utrensning vartefter där bl.a. större tröjor som tar onödigt mycket utrymme kanske måste avvaras. Här gäller det att varken vara alltför fåfäng eller kräsen.

Jag undrar hur många kg packning Hanna och jag egentligen släpade med oss till vår Norge-flytt förra hösten. Där var begränsingen endast den egna förmågan att släpa. Det var ju inte direkt den lilla smidiga packningen vi mosade in under en hylla bakom en barnvagn på första tåget mot Katrineholm. Som sedan blev så besvärlig att få loss att vi inte hann få fram skiten bakom den sovande ungen innan tåget rullade vidare. Den där nödstopps-historian är klockren:P Ack så ovana resenärer vi var på den tiden men det gick ju alldeles utmärkt mot alla odds=) Att vi därefter fick släpa vårt bagage uppför trapporna till lägenheten på 4:e våningen, då vi stannade i Oslo, kändes som en hääärlig utmaning minns jag. (Vi underskattade för övrigt vilken ansträngning som krävdes för att få ner skiten igen!) Vi kan väl säga som så att det var oerhört uppskattat med en väntade bil med tillgängligt bagage när vi till slut anlände till Bergen=) Det har nog blivit ett antal bagage-historier om jag ska vara ärlig..:P Bara det som att när vi flög hem från Australien ville ju ryggsäckarna ta en liten extra paus i London, så att vi kom hem tomhänta. Det var ingen förvåning för oss, allt som kan hända - det händer, optimistiskt motto vi fick till där..! ;) 

Så nu när packning och bagage återigen är på tapeten så kan man inte förvänta sig alltför mycket mer än att man kan ju försöka att plocka med det nödvändiga och att det följer än dit man vill. Full hjärngympa imorn med vad som ska medtas!!:D

Bra fredag!

Kategori: Allmänt

Igår blev det en fullspäckad dag av olika trevligheter! Den började med lite shopping. Jag har inte haft någon shoppinglust på evigheter av någon oklar anledning men den smög sig på igår trots allt så det blev några köp minsann. Jag utsattes även för ett säreget möte när jag stod tillbakalutad och väntade i solen på Drottninggatan medan Anna pep in på Systemet. En man av äldre medelålder närmade sig mig och hälsade lite artigt. Hejhej, sa jag. "Kan du svara på en fråga? Vad tänker du.. om jag säger att Jesus finns och att han älskar dig?" Ja, alla har ju olika tankar om hur man ser på sådant. Så var vårt lilla samtal igång (kan tycka att det är lite roande och intressant faktiskt att höra vad sådana människor tänker) men till hans förtret var jag inte så väldigt intresserad av att stötta hans ideologi trots allt och då svansade han iväg lite halvt besviken. Stackarn att möta på en sådan orubblig frände.

Med ca 34 påsar från olika ställen i alla storlekar jäktades det iväg till bussen och sedan gjorde Anna och jag en inhandling i racerfart av taco-tillbehör. Vi slängde i grejer från alla håll och kanter och kom faktiskt därifrån riktigt nöjda med käket som var beräknat till 10 pers. När vi sedan pustat ut hemma en stund och jag skulle checka igenom påsarna saknades en pås-jävel med ett par jeansleggings och jag fick ringa till Östgötatrafiken och därefter Ringarums och höra efter men nix, inga fynd där inte, så det blir till att gå med rumpan bar framöver. Attans...

Så det blev en snygg entré till tjejkvällen;) Men det blev ju vääldigt trevligt trots allt!:D Sista tjejsnack-sammankomsten på ett tag=) Konstigt det där... Samtidigt så har man ju varandra trots att det är ett geografiskt avstånd ett tag. Vi har ju kära Internet med olika varianter av att kunna hålla kontakten och det tackar jag för!=)

Kvällen skulle inte ha slutat med utgång egentligen för min del men svårövertalad som man är så blev det ju det trots allt och det var riktigt roligt att det faktiskt blev en svängom på Hugos dansgolv! Vi kände oss för övrigt som ett gäng gamla stammis-tanter då vakterna inte längre ens visar någon tendens till att vilja titta legen när man glider in i VIP-kön. Forsättningsvis: när man sedan kommer in vimlar det av barn som precis har bytt från stl. 164. Gush.  

Som tur var, fanns det ett par gamlingar till, och åh! vilket drag det var på utekvällen. Nu har jag något annat roligt framför mig, nämligen att packa. Kan knappt komma på någon roligare fritidsaktivitet. Men jag har ju imorgon på mig också... Kanske inte riiiiktigt behöver ta itu med det än va. Det roliga blir när jag haar packat. DET ser vi fram emot=)

Tack för igår tjejer=)

Här har vi det

Kategori: Allmänt

Både Anna och jag har blivit vän med vår framtide hyresvärd på det, av alla nationaliteter, hyperanvända facebook och igår kväll blev jag halvt bestört när jag fick se att han har lagt ut en annons för ett rum till uthyrning!! Det är ju vårt rum nu ju!! Tills jag läste annonsen lite mer noggrant och såg att vi är faktiskt inkluderade i hushållet!:) Det känns jäkligt kul! Samtidigt väldigt skumt då man aldrig har träffat människorna, men vi är med, yes yes:) Så för ett smakprov om vart vi ska bo och presentationen som allt började med kan du ta en titt här nedan, det är ungefär så här mycket vi vet också med andra ord:P


  
Double Room-Old Meadows


Area: NOTTINGHAM
Postcode: NG2
Available: NOW
Min term: 6 months
Double room: £300pcm

***ALL BILLS INCLUSIVE***

ONE double room is NOW available in my house, in Old Meadows area of town, just 10 mins walk from the train station, River Trent/Embankment/Trent Bridge, and on the no. 11 bus route (every 10mins to town).

The house is shared between myself & my bloke, & my 4 very well trained & friendly dogs.

I work two jobs as a Barber & a Dog Psychologist & am home a fair bit.
The room is offered with full use of all the facilities, including slick bathroom (black slate floor & mirrored wall), and a sexy black & chrome Ikea kitchen with washing machine, microwave & dishwasher; along with a 47" TV with Freeview in the front room.

We live in a very clean & tidy environment, but am not 'anal' and are looking for other housemates to share with, gay, bi or straight (who cares!) who also like to live in cleanliness & respectful harmony.

The house has cable wireless wi-fi internet, and the garden is a tranquil idyll, to escape & unwind, complete with tropical plants, chickens, a firepit, and on occasion, an outdoor cinema!!

The rent will include ALL bills, and two weeks rent will be asked as deposit.


Please don't hesitate to drop me a line for more info, & to arrange a viewing ASAP.

cheers....Windy

 

 


Extra costs

Security deposit
£150.00
Bills included?
Yes
Broadband included?
Yes

Amenities

Furnishings
furnished
Parking
Yes
Garage
No
Garden/terrace
Yes
Balcony/Patio
No

Current Household

Number of housemates 4
 
Total of rooms 4
 
Ages 20 to 39
 
Smoker? Yes
 
Any pets? Yes
 
Language English
Occupation Professional
 
Interests growing veg / chickens / dogs / photography. ..to name but a few!
Gender 2 Males, 2 Females



Map




Det blir spännande att se hur huset och rummen faktiskt ser ut när vi är på plats. När vi svarade på annonsen fanns det faktiskt fler bilder av vårt rum åtminstone, men de finns ju inte här tyvärr, men det var ju som sagt VÅRT rum så det kan han väl inte lägga ut bilder på den här gången;) Så får vi se vad det blir för en filur till det här andra rummet vartefter:)

Gråtiga filmer i olika bemärkelser

Kategori: Allmänt

Som filmälskare har jag många olika jag framhåller men en av de som ligger mig absolut varmast om hjärtat är utan tvekan Braveheart. För de som har sett den behöver valet förhoppningsvis inte förklaras något närmare. Det är blod, svett och tårar, kärlek, hjältemod och en i särklass enastående historia där en man är beredd att kämpa till dess döden tar honom. William Wallace. Din storslagna historia behövs även för den vanliga människan som även hon behöver påminnas om att vissa saker är värda att kämpa för. Det är omöjligt att sitta oberörd vid filmens slut. Den går som en kniv rakt in i hjärtat och jag tjuter alltid som en tok samtidigt som jag nästan får ett litet leende på läpparna då tårarna rinner, för denna hjältehistoria är ju så..... fin.. och när eftertexten sakna har rullat en stund och jag torkat tårarna, faller jag i en behaglig sinnesstämning och mår bra.

En total motsats till Braveheart är den omåttligt romantiska berättelsen om Johnny och Baby som möts under ett par heta sommarveckor år 1963 i filmen Dirty Dancing. SOM jag togs med storm av denna sockersöta berättelse när jag var 13 år och fastnade av en slump vid SVT1 kl. 21 en fredagskväll. Här hyllar man en annan typ av hopp och framhåller möjligheteten att den rika och den fattiga kan finna varandra utan att några ska kunna motsätta sig dem. Det är väl en härlig klyscha som man trots allt inte kan undvika att må bra av. Det är dock inte en historia som gör mig särskilt gråtmild utan lämnar enbart en oerhört härlig må-bra-känsla. Med andra ord ingen tyngre Breavheart-sensmoral som förvandlar ögonen till vattenspridare. Detta kan nu trots allt komma att ändras för mig, då huvudrollsinnehavaren Patrick Swayze nyligen gick bort i cancer, 57 år gammal. I början av året fick han veta att han hade en långt framskriden cancer och senare gav den populäre skådespelaren det offentliga uttalandet att ”Jag vägrar ge upp och vill inte bli reducerad till endast min sjukdom”.

Det var således inte bara den attraktive dansläraren Johnny Castle som var beredd att kämpa för kärleken, utan även mannen bakom karaktären var fast vid att kämpa, för sitt liv den här gången. När jag ser Dirty Dancing nästa gång med vetskapen att han dog utmärglad efter sin sjukdom, kommer det att lyfta filmen ytterligare. Kämpa för kärleken. Och kämpa för livet.
 



Bilder med extrema kontraster - båda värda en tanke eller två.

Endast EN vecka återstååår

Kategori: Allmänt

Tänk så trög hjärnan när det kommer till att fatta ens framtidsplaner. Det har ännu inte gått upp ett ljus att jag faktiskt packar i helgen för att flyga till England och bo i Nottingham de närmaste 3 månaderna. Jag ska bli Nottingham-bo! KAN inte fatta det! Det är alltid så med framtidshjärnan - den fattar inte, även om man säger det hur tydligt som helst en miljon gånger vad det är som stundar. Det var likadant med Norge och Australien. Vid vissa tillfällen är det nog bra att man inte förstår vad man har att vänta sig, det är på både gott och ont det där för saken är ju den att det går faktiskt inte att spå en helt oviss framtid. Planen är att få något slags jobb i Nottingham och bo i bög-kollektiv och mer än så vet jag ju faktiskt inte om jag ska vara ärlig men nog är det spännande alltid. Våra blivande rumskamrater Windy (Peter) och Mike, vars hus vi kommer ha ett rum i, kan vara vilka macho-typer som helt som inte gör annat än sprutar varandra med heroin samtidigt sjungandes "Heal the world" eller så skuttar de runt halvnakna i bastukjolar, håller varandra i händerna medan de sjunger "let's be happy and let's be gay"!!

Inte vet jag=) Något mellanting vore att föredra. Det är som sagt inte mycket jag vet - but I like it;) Och... om en vecka är vi ju där så här dags!!!

Härligt röjig lördagskväll:)

Kategori: Allmänt

Så har man provat Linköpings uteliv en aning! Det gick alla tiders att få rum i Bellas etta för en trevlig förfest åt vår skara på 6 personer. Lite presentutdelning och shohej innan det med påkostad taxi bar av till ett på tok för fullt NH. Där ringlade kön lång, en kö innehållande all sköns märkliga människor; svininfluensasmittade, utbytesstudenter och så somliga som ville fördriva tiden med att dansa tryckare. Oscar var i varje fall fullkomligt sysselsatt med att samtala med alla som kom i hans väg samt några till vilket bestod under hela kvällen=) (T.o.m. taxichauffören på hemvägen fick nog en hel parad med historier) Omöjliga köer hade ingen ro med och istället tog vi oss till Flamman. Ett mindre problem var dock att endast två av oss hade LiU-leg och de hade möjlighet att ta med en var sin gäst, vilket lämnade två kvar... Snacksalige Oscar hakade på en glad inte alltför svårövertalad tjej och jag blev plötsligt "gammal kompis" med Nils. Nisse ser ni, han var så tillmötesgående så och vips så var gänget inne! Där var det livat och det blev ett väldigt dansande på det glassplittrade golvet, billiga drycker och en massa gott folk!:D Felicia fick en särskild förkärlek till en glasögonprydd man som hade hur jag nu ska uttrycka det, ett mycket säreget sätt att vara...eller vad säger du Fellan? Men där hjälpte ju Oscar till att sköta snacket vartefter sedan förstås. Jag själv råkade på en norrlänning som jag efter ett tag tyckte att jag så väl kände igen på det där sävliga sättet att prata och så en del av utseendet utan att kunna placera överhuvudtaget...tills jag imorse kom på att det var ju en människa som jag satt och pratade med på Swebuss hela vägen från Göteborg i januari! (Det hade ju varit attans roligt om hjärnan hade kopplat det under kvällen, men nej nej)

Efter en kanonkväll ute, fulländade förstås kvällens värdinna sin uppgift att ta hand om sina vilsna gäster på blodigt allvar och ordnade med en taxi som kom framkörande. Hon visste ju precis vägen, pekade och guidade under tiden, taxichauffören körde så bra så och stannade t.o.m. på McDonalds drive-in så att vi fick det goda fyllekäket att smaska på. Sedan körde vi hem till stora färdigbäddade madrasser med gosiga kuddar och somnade sött.

Njaa... kanske inte preciiis så, men nästan! Vi tycker om dig också Bella:*

Skojig sak det där

Kategori: Allmänt

Skogsmulledag

Kategori: Allmänt

Septembers vackra väder måste bara utnyttjas av en ledig filur med naturen runt hörnet. Då jag kom hem alldeles nyfrissad från Söderköping satte jag på kaffe, bredde mackor, tinade bullar och packade ner i en ryggsäck. Körde sedan upp brorsan som sover på tok för länge med ”Upp nu! Vi ska ut! Du får äta frukosten i skogen idag=)” Så blev det och en härlig promenad. Under den soliga och förvånansvärt otroligt varma färden, gick vi på kantareller lite här och var men i brist på något att ta dem i fick de stå kvar. Så ikväll passade vi istället på att utnyttja pappas nyinköpta leksak för att troligtvis göra Den mest ultimata svampplockningen. Man tar en fyrhjuling som är stark som en oxe, går snabbt och lätt över stock och sten och jiiihaa!! Det är en jäkligt rolig leksak måste jag säga;) Framme på två röda, där står svampen, snart är påsen full, klart för hemfärd. Yes:) Tänk vad man kan hotta upp tråkiga göromål. Nu återstår att utveckla den i särklass tråkigaste delen av svampplockningen d.v.s. rensningen. Det måste jag verkligen klura vidare på…och Sveriges fotbollsspel… nu blev
det mycket här.. 
      

Annan taktik i Lkpg på lördag;)

Kategori: Allmänt

Smått roande historia

Kategori: Allmänt

Då var det ju alltså såhär, om jag nu ska erkänna…, att jag var tvungen att spärra mitt VISA-kort under lördagsnatten. Att det saknades för det första upptäcktes då den obligatoriska Max-hamburgaren skulle inköpas. Ett bord blev då barrikaderat på stört då jag rafsade upp all sköns bråte i en väldans hastighet. (Det kan låta en smula överdrivet men ack så mycket jag kan få plats med i en handväska.) Efter konstaterandet; det finns helt enkelt inte här, slogs hemnumret kl.01.43 för att väcka vettskrämda flåsande föräldrar som trots allt sansade sig relativt snart då de insåg att min hälsa var bibehållen och att det endast var ett kort som var orsaken till det hastiga uppvaknandet. Efter att mamma ringt till bankmannen (Tack för personlig service dygnet runt!) behövde tydligen jag också ringa till honom och bekräfta att det stämde att jag ville spärra mitt kort. Så vi hade ett litet samtal, allt blev spärrat och klart samt nya kort beställda. Pjuh… dessutom enades vi om att sista gången jag hade använt kortet var ju faktiskt bara någon timme sedan då jag hade köpt ett glas vitt. Jag hade dessförinnan bara köpt ett glas på O’Learys. Risken för att ha blivit av med en större summa pengar uppskattades av oss därför som väldigt minimal.

Ofrånkomligen återfinns en påtaglig känsla av oro då man väl tar sig an att utforska det återstående beloppet. Nä för fan, sitt inte här och tänk, fram med Internetbanks-skiten nu bara. Ingen återvändo. Så efter allvarets minut dyker listan med samtliga kortköp upp och…och..äh...Va? Nä..? Sista kortköpet gjordes på O’Learys. INNAN mitt andra och SISTA glas vin. Vilket betyder…ATT… Det här kortets ”smart-ass” till ägare, hurtig och glad, har således med all säkerhet: gått fram till baren för att köpa ett glas vitt, slängt upp kortet på disken för att sedan vända på klacken och nöjt gå därifrån med ett nytt glas i handen. Vad gör man inte för att gratis-glas??;) Vad ska man säga..? Det är ju tur Fia att du fortfarande har en hjärncell så att du fortfarande kan stå på benen. Jävla pucko...
Endast kontanter på krogen framöver.

Lite nosande på studentlivet

Kategori: Allmänt

För det första måste jag ju säga att sommaren med ekonomiassisterandet är slut och det känns ju förstås väldigt bra! Däremot blev jag faktiskt nästan lite rörd i fredags eftermiddag då avdelningen tog en liten extra fika och tackade av mig i liten skala. Efter ett antal somrar är jag medveten om att man får sommarpresent från företaget vilket brukar bestå i en bag, ett stort badlakan eller dylikt, inget undantag utan så även i år. Det var en ryggsäck med små hjul och ett uppfällbart handtag, ypperligt handbagage måste jag säga och så ini den fanns en träningsoverall och en handduk. Men. Så kom de med en extra present. De hade nämligen skrapat ihop till en egen! Nästan så att man blev lite yr och tänkte att det här händer då inte varje år - kors i taket vad har det tagit åt dem nu då? Presenten var en såndär lite finare bakbunke och så ett par tillhörande redskap. Det tyckte dem passade mig och jag tyckte att de var jättegulliga förstås som gav mig det=) Det blir lätt så att man hänger kvar i allt "hej då och ha det så bra nu - ta hand om dig!" innan man kommer iväg då ens sista dag, vilket gjorde att det blev fruktansvärt tajt om tid till Örebro-bussen. 12 min från Söderköping till Norrköping, det är hiskligt olagligt fort...men jag hann, TACK OCH LOV! Så blev jag välkomnad med en mysig middag och en fortsatt väldigt trevlig helg! Lördagskvällen blev sedan förvånansvärt onykter då vi egentligen bara skulle ta ett par glas vin och heja lite på Zlatan och grabbarna. (Hur surrealistiskt var inte målet för övrigt!? Det händer ju bara inte!) Under kvällen tog vi igen förgången tid med så mycket snack och vinande att det skulle räcka till en halv armé! Ibland får man unna sig att göra så vill jag påstå - för man vet inte riktigt när det blir nästa gång!

Örebro var för övrigt en gemytlig stad. Jag tyckte om centrum och slottet med det omringande vattnet. Tänk att det var större än Norrköping, Sveriges femte största stad, det hade jag då inte trott. Jag kan verkligen förstå det Robin berättade, att människor som besökte staden för första gången oftast beskrev den som "överraskande". De flesta vet nog egentligen inte särskilt mycket om staden vilket rimligen gör att den blir just, överraskande, då man väl är där. Jag måste erkänna att jag också blev sugen på studentlivet när man ser alla cirkulerande studenter, grillar, flaskor, cyklar och kårhus. En salig härlig blandning av allt vad det innebär kommer nog göra själva studerandet riktigt uthärdligt. Dock känns det rätt gött att jag inte ska ägna mig åt några studier överhuvudtaget det kommande året..;) Det hinns med och jag ser fram emot det när det väl börjas! Det ska upplevas lite fler äventyr innan dess bara:)    

Morotskaka och Örebro i sikte!

Kategori: Allmänt

Så god den blev då! Den efterlängtade fredagsfikan då Fia stod för fikabrödet blev uppskattad, och kakan så pass att vi tydligen ska snart ha en extra eftermiddagsfika idag(!). Ojojoj...vilken nyttig helg kommer bli, det känner jag redan nu. Frida har ju hört efter vilket vin jag föredrar också och bunkrar väl upp där nu tills jag kommer. Det är illa att jag ännu inte har hälsat på kusinen med pojkvännen där uppåt. En liten ursäkt få vara att det senaste året har spenderats på lite olika platser och att tiden ständigt rullar föri i alldeles för hög hastighet. Så det är med stor glädje jag äntligen har fått ändan ut vagnen och beger mig senare i eftermiddag! Dessutom är det mitt första riktiga besök i Örebro. det har hittills endast varit något jag åkt förbi, på väg någon annanstans. Så nu är det upp till bevis! Kan det kanske bli min framtida studentstad? Man vet aldrig. En riktigt trevlig helg ska det bli i alla fall!=)

     

Månadens bästa köp...?

Kategori: Allmänt

Nog för att jag tycker att ärlighet varar längst men man är ju inte dum i onödan eller hur? Jag var nämligen på mitt första vanliga tandläkarbesök som vuxen. Detta betyder alltså att det helt plötsligt inte bara tar emot att gå till tandläkaren av rent trivselmässiga skäl utan också av den anledningen att det skramlar till lite smått i penningpungen. Då säger tandsköterskan när jag står beredd med VISA-kortet vid receptionen att en helt vanlig rutinkontroll + att ett litet hål som trots allt krävde en liten lagning, går på 1305 kr. Det sitter fint det. Jag äälskar att spendera pengar på sådant jag verkligen FÅR UT någonting av. Så tillägger hon att alla får en s.k. tandläkarersättning som täcker 300 kr, halleluja, men det var ju faktiskt snällt trots allt, så 1005 kr idag. Så instämmer receptionisten och nickar mot mig och VISA-kortet att "jaa 335 kr tack då?=)" Jag är snabb med att hålla med. "Japp!" (335 kr! Är hon dum eller!?) Eller så var hon snäll men tjänat pengar har jag gjort idag iaf... tihi=) Ssch...Skvallra inte...

Det var strålande strålar - som idag!

Kategori: Allmänt

Flickan som brändes

Kategori: Allmänt

Ibland hittar min hjärna på saker ut tomma intet som den liksom vägrar att ge upp. Jag började läsa Stieg Larssons triologi och efter att både Hanna och jag läst den första skulle jag berätta att jag hade tagit mig i kragen och börjat på nummer två i turordningen. "- Jag har börjat läsa 'Flickan som brändes' nu!" - "Ähm... vad?" - Flickan som brändes.."(daa) - "'Flickan som lekte med elden' menar du?" hehe..hm ääh..aa just det jo det kanske den heter ja...:P För mig heter den det helt enkelt och jag får verkligen tänka så att det knakar varje gång jag måste kämpa fram vad den EGENTLIGEN heter. Det här skrattade vi åt när vi låg där och solade i hettan på bryggan ute på Missjö. Så himla härligt det var...=) Och nu till den passande parallellen. En äkta "Flicka som brändes" hade vi där på bryggan. Hon blev rödrosig som aldrig förr och det var Bella som fyller 20 år idag!!! Grattis flickan och akta dig idag när solen strålar för din skull!:)