fiaelisa

Dagen före hembesöket då konstigt nog:)

Kategori: Allmänt

Husliga som vi är tog vi oss igår an utmaningen att göra egna köttbullar och stuvade makaroner. Så mycket ordentlig mat som vi har lagat dessa veckor har jag aldrig gjort i hela mitt liv men än så länge har det ju faktiskt inte gått åt skogen. Vi åt med andakt den smakliga måltiden och var så stolta över de rackarns bullarna. De var kanske inte precis exemplariska i figuren men man ska inte dömma boken efter omslaget som det heter:) Jag trodde ju också att jag kanske skulle ha jobbat vid det här laget men efter mer snack med bossen har det visat sig att problemet som uppstått blivit värre än befarat och att det nu i dagarna är långa möten med advokater och diverse. Idag ska jag dock titta in där en sväng och äntligen få min första (kanske sista!!??) lön åtminstone. Usch! Det är ju helt sjukt hur det kan bli helt plötsligt! Jag har inte riktigt fattat det! Än är inget säkert, men ändå...vibbarna kunde ju ha varit bättre... Hembesöket kommer ju precis i rättan tid nu iaf:)

Det är tur att man har varit sysselsatt med trevligheter och umgåtts med trevligt folk! Därför har jag inte hunnit  inse att jag egentligen borde ha en smärre depression över att jag kanske är arbetslös, sysslolös och inkomstfattig. Jag slår ett slag för positivt tänkande helt enkelt - ikke ge upp hoppet nu, vänta på besked!

Nu har jag en liten hund-berättelse här igen. Det är så här att Mike fick för sig för ett tag sedan att Dr. Strange/Fluke skulle tycka om att bära en tunn gammal väst som låg och skräpade någonstans. Så han satte på honom den och hundknasen hade på sig den i flera flera timmar utan minsta tillstymmelse att vilja få bort den. Med Halloween runt hörnet och diskussioner kring utklädnader så har Windy och Mike nu också funderat över att som undantag detta år också klä upp hundarna lite. När detta kom på tal igår kväll när deras kompis Steph var här erbjöd hon sig att hon kunde sy in den här västen till Fluke litegrann eftersom den var 7 nr för stor. Så i köket igår - fram med hunden och västen, och i brist på nålar - nitapparaten! Mike tyckte situationen var så himla komisk och bara satt och flinade åt dem men Windy som egentligen inte ville klä Fluke i någon ful väst och tyckte att det var en helknäpp idé tyckte som så att om han nu ändå skulle ha det sådär så skulle det ju göras ordentligt! Åhå va kul det var med denna hund-provning:P Hunden stod stilla som aldrig förr dessutom! 

Så var det dags för hemresa imorgon bitti då! Jag vet att jag har sagt det förr men jag säger det igen - så jäkla fort tiden har gått! Helt syyykt raskt. Men det ska bli trevligt med hembesök ändå såklart:) Ses imorgon då
Sverige!

      


    

  

Söndagsröj

Kategori: Allmänt

- Det är ju ett otroligt sällsynt fenomen i Svedala men här passar bevisligen alla dagar för röj. Igår var det vimmel i Hockley, BRA att vi tog oss i kragen och pallrade oss dit! Sjävla grejen att gå och lyssna på live-band kanske vi var lite dåliga med...:P Vi nyttjade mest våra band till att gå in på krogarna men det var inte fel det heller. Jag måste erkänna att jag är otroligt seg i starten idag, inte p.g.a. överkonsumtion av alkohol utan endast väldigt lite sömn. En himla tur att caféet var stängt idag också innan det blir andra bullar! Sedan är jag ju ledig igen för Sverigebesöket då...;) Det ska bli jättemysigt att träffa familj och vänner måste jag säga!:) Fast jag känner samtidigt ingen ångest alls för att åka tillbaka hit igen efter hembesöket:)

Ingen risk att man jobbar ihjäl sig i nuläget alltså men imorgon hoppas jag att jag får löööön iallafall! Det kommer sitta fint:) Lite jobb på tisdag och onsdag blir det nog förhoppningsvis... om inte det kommer någon ny gubbe som står och byter ut låset av någon anledning...det vet man ju aldrig;)

Vinst och härlig hundpromenad:)

Kategori: Allmänt

Det var fullt drag på matchen igår mellan Notts County och Crewe Alexandra! Vårt Notts spelade kanonbra och gjorde två mål PLUS att målvakten dessutom räddade en straff i andra halvlek. Livat värre på läktarna:D Så Svennis sov nog gott den här natten. Vi hade väldigt bra platser nära båsen med tränare och spelare och vi spanade för fullt efter svensken. Förgäves visade det sig eftersom Svennis tydligen gör en diva-grej på matcherna genom att sitta ovanför läktaren i någon egen loge och tittar ut över spelet. Det är så det går till uppenbarligen och vi var där han var iaf;) Även om vi inte såg honom. Jäkligt bra match måste vi ju säga alltså och så blev det utgång på det!

Idag har vi haft besök här i huset av Windy och Mikes kompisar Jason, Jennie och Carl och deras son Alfie. Windy, Jennie, Anna och jag var ute på en promenad i solskenet med alla hundar samt en till utöver de vanliga för Jennie hade en egen med sig. Det var en ättrig sak med attityd vilket ledde till ett hundslagsmål under promenaden! Det gick fort som bara den men besökaren Digby hann få sig ett hål rakt genom sitt öra av vår Jess, jäkla bitch. Det var inte så farligt trots allt och han ruskade om sig och knallade förhoppningsvis iväg med att ha lärt sig en läxa!

När vi sedan kom in stod maten klar och nu har vi ätit oss proppmätta av grabbarnas supergoda mat här! Plus en supergod cheesecake. De är för himla duktiga att fixa gott käk alltså. Pjuh...jag kan knappt röra mig nu! Men det måste jag! Dags att hoppa in i duschen för ikväll är det nämligen en massa live-spelningar i ett område i centrum som heter Hockley där det är fullt av barer och uteställen. Hockley Hustle heter det här arrangemanget och då får man köpa ett band så kan man strosa runt bäst man vill mellan spelningarna på barerna. Ett trevligt arrangemang förhoppningsvis:)

Fotboll!:D

Kategori: Allmänt

Nu har vi precis varit och köpt biljetter till dagens hemma-match för Notts County! Arenan ligger bara 10 min gång härifrån och såklart att vi måste gå på en match här i England! Både för att stötta vårt hemmalag men också vår käre Svennis som är tränaren! Det märktes att det var match på gång redan på förmiddagen. Pubarna i närheten hade öppnat och det cirkulerade vakter runt varje hörn. Jag har ju inte ens varit på en riktig match så det här ska bli skitkul!

På jobbfronten känns det nu också lugnt. Jag pratade med chefen igår och han förklarade att det var gammalt skit som låg bakom den radikala stängingen och att det var den f.d. ägaren som hade slarvat med hyror under 2008. Alla varningar hade såligen också hamnat hos honom och den nuvarande ledningen var fullkomligt ovetande. På måndag kommer nya nycklar att överlämnas från någon "big boss" från Scotland och planen är nu att caféet kan öppna som vanligt igen på tisdag. Så bra! Det blir sedan bara att jobba en dag eller två innan hembesöket som går av stapeln på torsdag morgon. Guuud så fort tiden har gått. Nästa vecka så här dags ler jag säkerligen konstant också;) Tihi vad härligt det ska bli!




Man kanske får se en vinkning vartefter...:)

Jag undrar jag...

Kategori: Allmänt

...när caféets portar öppnar för allmänheten igen. Rent spontant känns det ju som att alla kommer ju förlora stora pengar på att hålla det stängt och därför bör de vilja öppna upp det så fort som möjligt kan man ju tycka! Det hålls just nu ett möte och chefen ska ringa mig i eftermiddag och informera om vad som har bestämts. Jag hoppas på ett glädjebesked som säger att pengarna till hyran har förts över omgående och att verksamheten drar igång direkt! Jag tror ju inte att hela skiten bara stänger ner nu och att jag helt plötsligt blivit arbetslös. När man väl har haft tur att få ett trevligt jobb med många timmar!

Igår eftermiddag tog vi oss en tur till en liten och mysig park nära centrum. Där beundrade vi höstens alla färger och hoppade för fullt i höstlöven!:)

       

Efter storhandlingen av mat laddade vi upp med en smaklig lite hottare wok med ris till kvällen innan vi sedan drog till med en utgång senare på kvällen! Det blev en livad kväll och nu har vi blivit riktiga polers med vakterna på Brownes. När vi gick därifrån och ville in på ett mer nattklubbigt ställe tog det stopp där eftersom vi inte hade student-kort... Besvikna gick vi tillbaka tre steg till Brownes mitt över gatan och vakterna undrade förstås vad som gått snett. "Va!? Kom inte NI in!? Kom med här." Då kom vi in. Tack så mycket vakten:)

   



Galleries of Justice och snopen morgon!

Kategori: Allmänt

Nu skulle jag egentligen har varit på jobbet. Alarmet var satt på 05.15 och dessutom hade jag varit vaken ett par gånger tidigare. Av med täcket och upp i den 15-gradiga kylan och in i en varm dusch. Dessutom var arbetskläderna nytvättade och kalla och halvfuktiga så de behövde blåsas med hårfönen innan de gick att ta på. Påklädd och frukostäten gav jag mig av kl 6 till jobbet men när jag kom fram var det redan två äldre karlar där... Den ene stod och bytte ut låset på caféets ytterdörr och den andre började förklara för mig att den som är ansvarig för att betala hyran till lokalen hade misskött detta och eftersom hyran inte hade kommit in, stängdes idag caféet. Han poängterade dock att det inte var chefen på mitt jobb som hade ansvar för det utan själva ägarna...men så himla konstigt att det helt utan förvarning plötsligt har gått så långt att caféet plötsligt stängs igen!:O Så..jaha... okej...inget jobb idag alltså! det blev att vända på klacken och gå hem igen. Skapligt snopet! Anna hade svårt att sova framåt morgonkvisten så hon satt redan beredd med tjocka täcket (det som håller oss vid liv:P) här nere i tv-rummet. Torsdagsförmiddagen har istället för jobb bestått av filmer, ett helt paket digestive, frallor och varm saft:) En ledig dag till med andra ord!

Det var det ju igår nämligen. Då bestämde vi oss för att göra något som är typiskt för turister att göra och då rekommenderade tursitbyrån att vi skulle gå till Galleries of Justice - Crime and punishment. I den byggnaden hölls rättegångar och den hade också fruktansvärda fängelseceller och en galje ute på bakgården där hängningar hölls. Tydligen så var det hemsökt också...uuuh... Bra guider var det och det var ruskigt läskigt på sina ställen när man föreställde sig hur det gick till där för ca 200 år sedan. Vi fick också vara delaktiga i guidningen och hade var sitt Convict number. Vi var alltså själva brottslingar med straff. Dessutom fick vi skådespela lite också:) Jag var den skyldige, George Beck som hade satt eld på bl.a. Nottingham Castle år 1832, Anna var mitt försvarsvittne men jag blev ändå dömd till hängning. Det var ju synd. Jag hade tydligen tre medbrottslingar iaf så jag slapp ju hängas ensam!

Efter lunch på Annas jobb så besökte vi också katedralen. Den var stor och fin som katedraler brukar vara:) Nu blev det ju som sagt en till ledig dag och så småningom kanske vi tar oss upp ur soffan;)

Titt så flitiga vi var med kameran igår också!





Full rulle

Kategori: Allmänt

Tiden har rullat på fort som attan sedan jag skrev sist! Det har varit mycket jobb, jag jobbar senare idag också och det blir ju faktiskt min sjunde dag i streck, fast oftast har man inte längre pass än sisådär sex timmar så det blir ju trots allt en del fritid också. Den har vi sett till att utnyttja rätt bra tycker jag. Förra veckan besökte vi bl.a vackra St. Marys Church och lyssnade på en kyrkokör som sjöng gåshud-fint. Efteråt gick vi med kören och prästen och de andra lyssnarna till deras standard-pub. Det kändes en aning okristligt att gå direkt dit måste jag säga men t.o.m. prästen tog en öl så då var man ju inte sämre själv. Där hade dem, tro det eller ej, en riktigt god öl, det var hallon-öl som inte smakade så mycket äckel för att vara öl:)

På caféet har det varit stadigt med folk och tydligen mer än vad de är förberedda för, eftersom varorna har tagit slut ett antal gånger den senaste veckan. Akut-shopping har vi fått ta till då. Jag kände mig verkligen som en levande reklam-pelare när jag rusade ut första gången i jobbkläderna och förkläde för att köpa några extra pints med mjölk. Det räckte dock inte långt med den där mjölken utan det blev fler oplanerade avfärder och Becky och jag var t.o.m tvungna att rusa iväg båda två och ta till stora kundvagnen. När vi hade slängt i det mesta och endast hade mini-marshmallows kvar så tog det stopp. Inga sådana fanns att tillgå... Nähä.. Iväg till nästa butik! Vi stannade till på beryktade Poundworld. Skitbra affär med allt och ingenting där inget kostar mer en ett pund. En riktig fyndhörna många gånger! Fast de hade inte det vi ville ha... så vi funderade vidare och Becky utbrast "amäh kan inte du gå in på Costa Coffee och fråga om vi kan få köpa lite av deras!?:D" Själv tyckte hon att det skulle vara svinpinsamt att gå in och göra det men skicka svensken bara... Så jag gick in och sa att jag var från Caffé Latino och frågade lite glatt om de hade ett lass mini-marshmallows till övers? Svaret blev att de var deras egna märke och fick därav inte hamna utanför deras café. Attans... Så fick jag prova på Cookieshop istället... "Jaa, vi kanske kan göra en liten byteshandel för vi har ont om sugrör.." Skitbra! Kom med mig vetja så ska ni få lite sugrör! Så jag fick en stor påse med marshmallows och de fick två paket sugrör. Varma chokladen räddad:) (Vi har fått in syndigt god belgisk choklad som vi nu använder till den också....mmm...)

Nottingham castle har vi också hunnit inspektera, det var mindre än väntat och hade inga scener från Robin Hood i sig dessvärre men bjöd på en fin utsikt. Öl-festivalen som vi också tänkte se skymten av där hade dock avslutats när vi kom för ölen hade tagit slut... hehe... På tal om okristligt förut kan jag också meddela att vi har varit inne på den mest okristliga pub/nattklubb någonsin. Inte av den orsaken att de hade offermiddagar och brände folk på bål när vi kom in....utan för att det är en helt verklig och vanlig KYRKA som de har gjort om!! I torsdags kväll kom vi in i den mörka kyrkan med mysbelysning, hög musik, lång bar till vänster med vimmel av massa folk och en platå i mitten med mingelbord. Kyrkans valv och enorma ringar i taket som lyste i rött... Så jääkla häftigt!!! Helt sjukt! Tänk att de har gjort om den kyrkan till nattklubb...det är ju heeelt crazy. Jag undrar vad som skulle hända om någon bestämde sig för att göra om St. Laurenti till nattklubb? 

Vi har hittat en annan lite mer lugnare pärla också och det är Jamcafé. Ett jättemysigt ställe med lite retro 70-talskänsla där man kan äta och dricka gott och på onsdagar och fredagr lyssna till folk som kommer dit och jammar fritt. Så i fredags satt vi där och myste medan gitarrerna klingade för fullt:)

Nu stundar frukost här och så ska vi baka bröd här på förmiddagen också innan jag börjar jobba. Nybakt bröd och en kopp te. Inte helt fel:)

Förfest à la Anna och Fia

Kategori: Allmänt

 





Ett ögonblick av fullkomlig sinnesförvirring

Kategori: Allmänt

Morgonens påklädnad blev jobb-skjorta, munktröja, fleece-tröja samt vindjacka och mössa för att kompletera jackans bortgång... Det funggerade riktigt bra måste jag säga och det är nog tur att än så länge är det faktiskt inte särskilt kallt här. Det typiska engelska vädret har lyckligtvis också hållt sig borta. Idag är det på dagen tre veckor sedan vi först kom hit och solen har skinit ofta under den här tiden. När jag gick förbi tågstationen idag så tänkte jag att jag egentligen ville ta ett kort på den. Den är rätt fin och det var där vi hade vårt första möte med Nottingham. Vi satt och väntade förväntansfullt med våra resväskor på att våra nya rumskamrater skulle hämta upp oss... Jag kan också upplysa om att jag blev särskilt välkomnad av en duva som sket på bordet ungefär 2 dm bredvid min pappersmugg kaffe... Åh! Tack för välkomnandet!;)

Det är så dubbla känslor när jag tänker på tiden som gått nu. På ett sätt känns det som en evighet sedan vi satt där pirriga och blev bjudna på middag här vid köksbordet vår första kväll... Å andra sidan känns det som att det var nyss vi sms:ade om hur mycket vikt vi hade i respektive bagage och försökte klara oss utan övervikt. Jag kan dock konstatera att det kändes konstigt att stanna upp vid tågstationen för att ta en bild, för det är sådant turister gör och jag känner mig helt enkelt inte som en turist här längre. Jag känner ju faktiskt det här stället litegrann nu...:) Jag har nog också nu förstått vilken jäkla tur vi har haft som fick jobb så himla snabbt, jag jobbade ju fasen första dagen efter dryga veckan här och Anna kort därefter! Tydligen är arbetslösheten väldigt stor här och många söker efter någon sysselsättning. Det har jag märkt bara på vårt café där fem personer den här tiden, har undrat om vi haft behov av personal. Vilken himla tur...och vilken slump det var!

Idag jobbade jag 7.30-15.00 och Anna 13-19 och det har varit rätt mycket för oss att styra med:) På förmiddagen idag när endast Becky (jättehärlig tjej som jobbar heltid där) och jag var där kom det in en kund som bröt på något slag. Honom kände jag igen sedan förra veckan då han kom in och ville ha tre "långa" espresso. Jag fattade inte alls vad han menade med en "lång" espresso och försökte tänka vitt och brett och visade hur mycket det var i en espresso och hur den lilla koppen såg ut och så vidare... En LÄNGRE kopp hade vi ju liksom INTE... Varken Kully eller jag förstod. Till slut föll polletten ner och han ville fylla espressokoppen upp till kanten med hett vatten. Så ja! Gud så lång och fin!

"Long"... gush vilket uttryck... men är det något man är förstående för nu så är det väl språksvårigheter, det är ju inte alltid man vet hur man ska få fram det man vill och det gäller att utnyttja det man kan! Idag när han återigen kom in och började säga till Becky att han ville ha en "long" stod hon oförstående sedan försökte han med mig istället och jag mindes då hur det låg till - yeah! right! - vände mig snabbt till Becky och började rabbla på svenska: Jo! Det är så att han vill fylla upp resten av koppen med...oj..:D (Becky ser helt otroligt fullkomligt ställd ut!!) shit what did I just do there!? haha! HERREGUD vilken sinnesförvirring som rådde i min hjärna under det ögonblicket... Vänder mig om och börjar snacka svenska... Aja.. det blev rätt kul iaf och ibland får man väl lov att bjuda på att själv vara den knäppa invandraren...:) Jag skrattar fortfarande nu när jag tänker på det...:D

Kom hem med mindre än beräknat igår natt...

Kategori: Allmänt

Småkriminella irriterande engelsmän. De jävlarna har vi fått erfara nu.

Allt var inte skit igår iaf, jag tar det från början. Dagen började med några intensiva timmar på caféet, både för Anna och mig. Det är väldigt roligt med lördagarnas ruljans tycker jag fast en aning stressigt, men timmarna bara flyger iväg när kunderna rullar in så pass! Anna jobbade en timma längre än jag och då strosade jag runt i en jättefin park i solen och kom att tänka på kvällens landskamp mellan Sverige och Danmark. Efter en fika på konkurrenten Café Nero (bästa fiket - har redan fått den tionde gratis, har alltså besökt det ett antal gånger...:P) så kollade vi upp att Walkabout bar visade Sverige-Danmark! Wihu va kul!:D Så vi pallrade oss dit till kvällen men missade hela första halvlek för engelsmännen ville tydligen se klart någon oerhört intressant rugby-match först... Vi blev glada när de till slut satte på andra halvlek men DET var ju också en underhållning... bortdömda mål och dansken vann. Usch. Vi var nog dessutom de enda hejande svenskarna på hela stället! Efter en liten uppryckning drog vi trots allt vidare och hade riktigt kul på ett för oss nytt ställe, men gick ändå vidare till vårt favorit-hak Brownes. Vi konstaterade efter några timmar att vi bara var lite halv-glada i hågen den här kvällen och bestämde oss för att hämta våra jackor och gå. Jackorna hade vi lämnat i ett mörkt hörn vid en trappa där vi har lämnat dem alla gånger förr men IGÅR VAR DE BORTA!! Chockade frågade vi runt bland bar-personal och granskade varenda kvadratcentimeter på hela stället samt tittade vad folk höll i för jackor och om några i närheten sett några där vid trappan. Bottennapp. Inga jackor.

Någon stal alltså våra jackor igår så vi fick slutligen gå ut i kylan och åka hem i bara linnen. Det var uppfriskande... Vi hade ju som tur var, allt som var av något värde på oss i handväskan, så inga andra förluster. Det de fick med sig förutom jackorna var mina vantar för 1 pund och en massa hundbajs-påsar... och min palestina-sjal, det var iofs tråkigt... Så nu är man jack-lös... Jag får väl låna någon jacka här idag och om inte baren har några fynd så blir det till att införskaffa en ny jacka inom en snar framtid. Tänk vilka människor det finns...

Idag är vi båda lediga i alla fall och ska utnyttja dagen till att gå upp till slottet, Nottingham castle, där det tydligen är Öl-festival med tillhörande trevligheter!:) Det ska bli kul! Dessutom ska vi boka flygbiljetter till vår lilla hem-visit. Det är på tiden innan priserna stiger åt skyarna! Och nu när engelsmännen svikit oss känns det inte alltför tokigt;)

Hönsvakter

Kategori: Allmänt

Annas och min tid som arbetskamrater var väldigt effektiv där under tisdagsmorgonen! Det var chefen och jag på caféet när Anna kom in för att träna upp sig lite ytterligare vilket var en himlans tur för en stund senare blev det plötsligt en himla rush då ett helt gäng bestämde sig för att ha en mindre konferens där. Vårt teamwork fungerade kanon och rushen reddes ut utan några större komplikationer. Pjuh.. För att chefen skulle få behålla Anna erbjöd han även henne heltid (jag hade tydligen redan det, d.v.s. 25-30 tim/vecka) så att hon skulle tacka nej till det andra caféet.

Då hör till saken att planen är ju att vi ska komma hem och hälsa på i Sverige sista helgen i oktober och min betydande anledning att få ta bort tandställningen var godkänd och jag fick fyra dagar i rad ledigt. Wihu!! MEN. Då återstod att Anna också ville med, hon har ju dessutom nämligen inbokade kunder som hon ska frissa då, men eftersom vi båda kommer att utgöra en stor del av personalstyrkan så kunde inte båda få ledigt samma dagar. Problematiskt. Att båda skulle vara på samma ställe för ju också med sig en del bekymmer... inte lediga samtidigt är väl den största nackdelen har vi insett... Som tur var hade ju Anna det här andra caféet på G och där har hon nu blivit garanterad minst tre dagar i veckan och får jobba med jättetrevligt folk så det blir istället där hon kommer att jobba! Nu ser det också ut som att hon kan vara ett par pass i veckan på även Latino. Då kan det ju inte bli mycket bättre. Då hinner vi ju träffa varandra också. Inte bara gå om varandras skift om båda skulle  jobba heltid på Latino:)


Igår åkte Windy och Mike iväg på en liten mini-semester med hundarna och Mikes föräldrar till något område norrut i England med fina sjöar och berg för att campa. Då har vi lämnats med ett stort ansvar. Nämligen att agera höns-vakter. Det är ju så förstår ni att på vår ohyggligt stora trådgård på ca 8 kvm som omringas av ett högt plank, rymms en hörna med soffa och grill, en pinnstol, en massa kringliga växter som man behöver ducka för och dessutom hålls upp med hjälp av en stege, en kompost-tunna, krukor med tomatplantor (som vi för överigt också måste komma ihop att vattna), spadar, en stor växt som ser ut som en stor rabarber, ett par andra planteringar, krukväxter och så en hönsgård för 2 hönor! Finns det hjärterum så finns det stjärterum! Att det går att klämma in mycket grejer där man har lust fick vi också erfara häromdagen då vi satt i tv-rummet och blev avbrutna av en el-gubbe som knackade på dörren och ville stämma av det vanliga med elen. Det gjordes tydligen i tv-rummet direkt till vänster från hallen, det hade han koll på. Så jaha ja, välkommen in. Ähh, där vill du nå fram ja...hehe...aaa...nu ska vi se här... I det hörnet, mellan de två sofforna, har herrarna någon form av tillfällig garderob märkte vi då jag fick röja undan ett tiotal jackor lite snabbt. Plus någon gammal antenn samt en antik spegel fanns visst där också. Så ja! Nu kunde el-gubben fixa med sin mätare. Han såg allt ut att vara lite full i skratt när han väl kunde utföra sitt jobb.

Igår hade jag en ledig dag! (Jobbar eftermiddag idag) Det var väldigt skönt måste jag säga och jag utnyttjade den rätt bra genom att absolut slöa bort halva dagen. Värmen under täcket var väldigt lockande, det är väl kanske 18 grader inne i huset på dagen, mycket kallare ibland. Dock visade Windy knappen till värmen innan de for! Wihu! Så den kommer att sättas på oftare de här dagarna....:) Torsdagskvällar innebär ju även utgång för studenterna (ca 30 000 i Nottingham) och det är en trend vi hakat på. Det gör helgen mycket längre faktiskt och det är kul att det är sådant vimmel på torsdagskvällar. Så det bar av efter ett lyckat beställande av taxi. Och - vi kom ihåg att ta in hönsen innan vi drog till krogen;)

Labradoodles och hoovers

Kategori: Allmänt

Lördagskvällen blev till stor del att socialisera med de andra här i hushållet samt en glad Carl som var en besökande vän! Kvällen var något svensk-inspirerad då vi visade klipp från youtube på ett midsommarfirande där man dansade "Små grodorna" för fulla muggar och körde lite ABBA-låtar. Midsommarfirandet tyckte de var hysteriskt komiskt och ja, vi kan väl hålla med om att det ser en aning märkligt ut när alla hoppar runt till "o svansar havar de... qooooo ack ack ack" Självklart att alla kan den bara:) 

Det visade sig att Windy hade värsta dubbel-samlingsskivan med ABBA som innehöll samtliga hits i princip! Så med det i bakgrunden försökte vi också utbyta andra vettiga saker, som exempelvis dåliga raggningsrepliker. Det framgick att mycket är snarlikt på språken. Det här med ögon man drunkar i och allt vad det heter. En ny som endast vi hade som Carl tyckte var hysteriskt roligt var vår fina raggningsreplik "Hello biscuit, standing here crumbling..?" Det tog nog 10 min innan han slutade skratta åt den frasen. Windy tyckte bara att den var konstig och ja.. vad är det finurliga med den egentligen? Hålla kexet, står du här och smular? Hm... det bara är en raggningsreplik kort och gott, men vi saaa ju att den var dålig! Sedan var det vår tur att garva åt engelskans nyuppfunna hundraser: labrador+pudel= "labradoodle" och cocker spaniel+pudel= "cockapuudle"!! Nä, det var visst inget skämt, även om man skulle kunna tro det:D Vår egen taxichaufför Daniel var sedan snäll och skjutsade in oss till city där vi hade ett par mycket skojiga timmar innan det var dags för nästa raggande av taxi. Det vimlar av taxis som far men alla var upptagna vid den tidpunkten. Därför ser tydligen vakter på stan här till att ordna ett fungerande kösystem, så att man står i en hiskligt lång kö längs med gatan och blir tilldelad en av de taxis som rullar in i organiserad ordning. Det var ett nytt fenomen men gick smidigare än man kunde tro faktiskt. De är rätt mycket för att stå i kö här har jag märkt. De står t.o.m. i kö på busshållplatserna vilket är annat från hemma där alla packar sig som en gröt och försöker klämma in huvudet först när buss-dörren öppnas. 

Arbetet började kl. 10 dagen därpå, igår alltså, och jag led inte av någon trötthet som tur var! Det var lagom lugnt och skönt på Latino vilket lämnade en del utrymme för städning. Chefen Kully frågade om jag var bra på det här att städa och jag svarade väl lite som så att "jag kan om jag vill och att jag brukar få upp farten!" Så förklarade han vad jag skulle göra och sedan att han skulle gå och hämta en "hoover".... Nu är det ju så att man har ju lite luckor i ordförrådet... så jag frågade lite förundrat "jaha, vad är en hoover?" Då vevade han lite upp och ner med armarna och sa att det var en elektrisk maskin att göra rent golvet med. Åh! En dammsugare!

DET lät ju bra Fia. Först: "Jodå, jag är rätt bra på att städa ibland!" Andra sekunden: "Vad är en dammsugare..?" Förhoppningsvis förstod han att jag faktiskt hade sett en dammsugare förr och att det inte var riktigt så jag menade..hehe;)

Idag börjar jag däremot kl. 13 och kör eftermiddagspasset till kl. 19 och från och med idag är Anna och jag också arbetskamrater! Hon är nämligen där just nu och provar på. Hon ska jobba där minst två dagar i veckan så vi får se hur mycket vi får jobba ihop! Troligtvis inte så mycket eftersom det kan vara lite mindre effektivt att ha två gröngölingar att ha att göra med samtidigt, det visar sig så småningom. Nu ska jag få rumpan ur sängen och sedan ta tag i ett vuxen-ärende, nämligen banken. Den lilla pengen man tjänar ska ju ändå sättas in någonstans vartefter! Den måste man ju värna om förstås:)

Full rulle på caféet under lördagen!

Kategori: Allmänt

Idag har jag fått känna på lite äkta caféruljans på Latino. Kaffevarianterna och ciabattan med bacon har gått som smör i solsken. Min cappuccino var betydligt bättre efter dagens första och diskmaskinen har blivit en god vän. Den andra nya tjejen Katie, som är från USA (inte bra för mig som tydligen redan snackar amerikanska), och jag har jobbat på men såklart hunnit med en del missöden också. Katie gjorde fel toast till en kund som krävde pengarna tillbaka men var nöjd trots allt, och jag hade sönder ett kaffe-fat. Fler missöden var det faktiskt inte under dagens gång så det får ju räknas till godkända insatser! Chefen Kully gav beröm innan dagens slut och sa till Anna som kom och mötte att hon skulle se till att jag skulle få en drink ikväll. Han skulle visst själv ut och ta några glas, så det verkar ju inte som att han är alltför pryd med sådant. Nu har vi dragit igång lite musik med härliga tongångar och så får vi se vart den här kvällen tar oss. Blir kanske lite lagom eftersom jag ändå börjar jobba kl. 10 imorgon=)

Nöjda miner denna fredagkväll=)

Kategori: Allmänt

Tänk att för en vecka sedan så visste man inte alls att det skulle ha löst sig såhär bra nu! Jag har efter den här veckan kommit in i café-jobbet=) Plus att en av de andra nya, grabben, visade sig ha lite skelett i garderoben som inte uppskattades av chefen Kully. Därför blev han petat innan han ens hann påbörja sin inkörning. (Gratis-middagen hann han ju med iaf den busen:P) Hans otur blir till min och Annas fördel, jag får fler timmar på caféet!! Så jag kommer endast att jobba där eftersom jag känner mig nöjd med de 25-30 tim jag är garanterad:) inget extra servitrisande alltså. PLUS att Anna nu också kommer att få timmar på samma café! Och efter en lyckad intervju idag på ett annat sött café kallat Hungry Pumpkin har hon nu två deltidsjobb som förhoppningsvis kan kombineras på ett passande sätt. Så igår kväll när vi insåg att "vi har ju fasen jobb nu båda två!!" så blev det att fira!:D Vi hade varit och handlat tidigare så det fanns resurser att nyttja. Det var vår rumskamrat Daniel som undrade om vi också ville följa med i bilen till stora mataffären. Det var ju alltså egentligen HAN som skulle dit och handla. Daniel insåg dessvärre att han inte kunde få ut några pengar med sitt kort precis innan vi skulle gå in...så han kunde inte handla...så han fick köra VÅR kundvagn när VI handlade istället! Mycket roligt för honom stackaren! Han verkade dock inte särskilt besvärad utan körde runt ganska glatt:)

Igår kväll hittade vi en riktigt trevlig bar fullproppad med studenter och ett som är säkert är att här vimlar det ju inte om svenskar! Inte mycket turister heller och man får nog leta lite efter souvenirer i den här staden. Ack så unika vi är och vi stannade faktiskt upp av vår lättare chock när vi tyckte att vi faktiskt hörde två SVENSKAR pratade inne i centrum häromdagen! När det kommer fram att man är från Sverige ute på krogen här, är reaktionen som att de just hittat en igloo i Sahara. Vilket är rätt skoj ibland. Dock var det nog jag själv som kanske fick den större förvåningen när en grabb från London utbrast "oooh Sweden - gravad lax!" Sa du gravad lax? Jaa ja, där kan man ju snacka otippat..:P

Idag har vi varit lediga och jag aningens seg efter två morgnar med alarm på kl. 05.20, nya uppgifter att lära sig och alltför få timmars sömn plus utgång på det, men så nöjd=) det är väl värt att fira att vi faktiskt har det ordnat med jobb nu efter inte alls särskilt långt tid egentligen!=) Imorgon blir det nog lite mer ruljans på caféet och dessutom är det s.k. Goose fair här i Nottingham den här helgen. Det är något festival-liknande med en massa karuseller och annat! Det ska vi ta en titt på imorgon kväll minsann! Med grabbsen här troligtvis=) Efter en mysig fredagsmiddag (vi är ena strålande kockar må jag säga) sitter jag nu mätt och glad och nöjd över att vi INTE kommer att hamna som fattiga, deppiga, arbetslösa satar på gatan. DET, känns bra;)



 Den här vyn mötte Windy när han skulle sätta upp persiennen till det andra fönstret. Vi hade faktiskt tagit upp underkläderna från strecket för att vara lite fina i kanten, innan det var middag här ett gäng i onsdags kväll. Vi frågade om han tyckte att vi hade dekorerat fönstret fint? What? Oh! Tros-persiennen menar ni?;) 

  Vår alldeles egna trolley-driver

 I firar-tagen

  Här är vårt kök...=)

 ....och köksbord med god mat!