fiaelisa

Framtidsklurigheter!

Kategori: Allmänt

Det börjar bli på tiden att söka till universitet nu om man vill börja plugga i höst...Vissa tillfällen har jag varit så gott som säker på att "yes! det ska jag söka! låter perfekt!" tills jag alltid kommer till en punkt när jag har sett baksidan med det hela. Tyvärr finns det ju baksidor med alla yrken men på något sätt vill man hitta det som passar en själv så bra att man inte tycker att det finns någon baksida. Det vore nog för bra för att vara sant. 

Under en rätt så lång tid har jag funderat på ett program i Örebro inom retorik och kommunikation. Det bästa med den är att när man är klar låter det som att man har många öppna dörrar och kan jobba med projektledning, coachning, som informatör eller förändringsagent. Baksidan är att huvudämnet är retorik vilket låter som att jag endast kommer att lära mig att hur och på vilket sätt man ska snacka? Jaha, och du pluggade i tre år för att lära dig det..? Hrm...d.v.s. vad blir jag? Yrkena som man kan jobba med efteråt låter ju bra men jag undrar jag.

Jag har också haft funderingar kring att jobba inom vårdsektorn, mest när jag var yngre kanske, men det har kommit tillbaka lite till mig nu och jag kom nyligen att tänka på dietist. Ett yrke där man får klura ut vad som passar just den här individen och man får samtala och träffa människor i alla åldrar. Kan inte någon nu bara säga att "för fan Fia - du ska hålla på med det här och det här, det skulle du passa som". Det vore jätteskönt. Tack!

Kors i taket!

Kategori: Allmänt

OFF - stod det på schemat för Sofia Carlsson idag men som alltid (mer eller mindre) blev jag tillfrågad att jobba. Första tanken var "okej det är lugnt!", man tackar inte nej till jobb är ens första tanke när man går på timmar. Sedan så kom andra tanken... "Nä! Vad var det du sa häromdagen Fia!?"  - Nä, tyvärr jag har faktiskt planer för imorgon kväll så jag kan dessvärre inte, jag är ledsen - det var en liten vit lögn, jag hade inga direkta planer just då, men Anna och jag är lediga tillsammans och då blir det en plan. Man kan fasen inte jobba hela tiden. Man jobbar för att kunna leva, man lever inte för att jobba. Om jag inte hade varit ledig idag så hade jag jobbat 7 dagar den här veckan igen så...jag tyckte att jag kunde vara ledig:) Snart ska jag faktiskt möta upp med två tjejer från jobbet, (Lauren Long och Anna Collins) och ta en kaffe och sedan shoppa! Så himla trevligt att mötas utanför jobbet sådär! Sedan hakar Anna på när hon är klar på Pumpkin:)

Ooooh vet ni då, kära Charlotte och jag har beslutat att tågluffa genom Europa under juli månad!!! Wihu så kul!!!:D

Lite ledighet livar upp ibland!

Kategori: Allmänt

I lordags kvall blev det bade restaurang och biobesok minsann:) Annas jobbarkopmis Adam hade tipsat om en indisk restaurang pa nagon gata som vi forsokte hitta. Vi kom fram till ett stalle som hade typ tapas och hette Yamas som verkade riktigt gemytligt sa dar kilade vi in och var valdigt nojda med mat och dryck. Nar vi kom ut upptackte vi att den indiska restaurangen lag vagg i vagg - hehe, hoppsan, har hade vi den ja! Tur att vi var nojda med vart val i alla fall;) Senare motte vi upp med en gammal bekant till Anna som tillfalligt var i stan. Vi tog ett glas med honom pa gammel-puben, dar vi hamnade med att spela kort med tre engelsman som hade svensexa. (De blev for ovrigt jattebesvikna nar vi presenterade oss - Chris, Anna and Sophia, hur engelska namn ar inte det? Vi hade vantat oss nagot mer exotiskt.) De var evinnerligt stolta over att Enland vunnit ett guld i OS, forsta pa over 30 ar men kortspelet under kvallen vann svensken! Jag vann men vi hade satsat lagt eftersom det var forsta ganen... hela 94 pence blev det i potten!! Det ni;) Det racker nastan till en graddfil.

Igar fick jag sedan ga hem tidigare fram jobbet - hallelulja sjong anglakoren da. Oh jag blev sa glad! Jag knallade ivag fran jobbet kvart over fem och chocken var att det var ljust ute! Det ar alltid nattsvart nar jag kommer darifran! Efter en chai latte pa Nero gick Anna och jag hem och lagade varldens basta flygande Jacob, sag pa film och smaskade med svensk dip som Charlotte och Lasse hade med sig till oss. Mums:) Det har var en riktigt njutbar helg maste jag saga.     

88 timmar

Kategori: Allmänt

...har jag jobbat de senaste 8 dagarna!!! Från och med förra fredaspasset till och med igår. Antal timmar med sömn är ganska lätträknade också. Ojojoj.. Jag har nog aldrig sett fram emot en ledig dag så mycket som till den här, vet inte när jag var ledig en lördag i Nottingham senast heller! Oktober-november där någonstans? Det kändes helt underbart att lägga sig igår kväll och veta att imorgon behöver jag inte göra ett DUGG!! Wiiie!! Så jääävla skönt. Jag är nyss uppkommen från ett varmt och långt bad...:) Fötterna ser fortfarande lite halvt blåslagna ut och tårna har blivit kantiga och formats efter skorna, haha. Så idag är det rehab - inte rört sig många millimeter alls och möter på syre, för ovanlighetens skull är de utanför de täta skorna där de badar i värme, härligt va?;)

Jag och Anna har inte träffat varandra ordentligt på över en vecka... sagt hej mitt i natten när jag kommit hem och haft ungefär två korta frukostar ihop innan det har varit dags för jobb igen. Vi har konstaterat att såhär går det inte att hålla på. Den senaste tiden har varit ett undantag, man måste se till att få leva också. Vi är inte här för att slita arslena av oss utan att få någon tid över till att umgås eller roa oss. Nej, det blir inte särskilt roligt i längden! Hon är på salongen idag och slutar om någon timme så då ska jag gå in och möta upp så ska vi ha lite kvalitetstid - gå till ett favoritcafé, gå och äta eller rentav gå på bio. Det blir grejer det:)



Solen skiner också. Härligt.

Uppskattning som verkligen värmde

Kategori: Allmänt

De senaste fem dagarna har jag jobbat stört mycket ärligt talat, från tolv till stängning alla dagar vilket innebär pass på 12 timmar om inte mer, i förrgår blev det t.o.m. kl.11-1 på natten. Den här veckan har också alla barn lov vilket märks tydligt, det har varit huuur mycket som helst att göra och igår hade ingen tid att ta rast, det var bara att serva på konstant och ta en pizzaslice i köket när man rände fram och tillbaka med tallrikar om man skulle få något i magen!! Det var i klass med lördagskvällsrush hela dagen. Galet! Folk har helt plötsligt bildat en pakt - vi bombarderar Bella Italia. Det gäller att hålla humöret uppe och inte bli sönderstressad. Har man låg tröskel för att bli just sönderstressad ska man INTE jobba här.

Det är inte riktigt normalt att jobba såhär många och långa pass på så kort tid som jag gör den här veckan men det är lite personalkris den här veckan och jag kan ju ställa upp. Jag tycker ju att det är roligt. I förrgår kom faktiskt chefen fram till mig (han som man är väldigt "chefig" och kan ge ris och ros och som man vaktar sin tunga lite för) och sa till mig att han verkligen uppskattade att jag ställt upp, att jag gjorde ett jättebra jobb och tackade så mycket. Innan jag gick hem fick jag en fin flaska mousserande vin av den som hade varit Martin som varit ansvarig under kvällen - "men säg inget till någon annan ur personalen - Tack så mycket Sofia, du är kanon". Det var verkligen en gest som värmde i hjärtat kan jag ju säga! Gud vad glad jag blev! Att få sådan bekräftelse när man sliter på jobbet gör ju verkligen att man känner att det faktiskt uppskattas att man sliter och ställer upp! Och det gör ju alla, vilket är himla skönt - det är bara att försöka vara ett så bra team som det bara går och hålla humöret uppe och hjälpas åt, mer kan man inte göra och så länge man försöker är det MVG på det. Huvudanledning till att de var så himla uppskattande då var nog att jag stannade till kl. 1 på natten, för att restaurangen fortsatte att hållas fullsatt, trots att jag var schemalagd till kl. 21. Jag kan dock inte neka till att jag är trött nu, fötterna säger "sitt still idag och rör dig inte ur fläcken!!" Men jag jobbar från kl. 12-stängning även idag så de får tåla lite fler steg. Trots allt tycker jag fortfarande att det är kul att gå till jobbet - det finns många galningar i personalen som håller ens humör uppe;) Igår t.ex. så pratade Sivan och Superman sin egen "svenska" så fort jag visade mig i köket - hhallla bla kolle tjo shenna kaj - o.s.v. bara för att driva med mig och hahaha, de fick mig verkligen att skratta!:D Nästan så att jag inte kunde hålla mig när jag störtade ut ur köket och tog nästa bords beställning - Något att dricka hahah?:D

Angel love

Kategori: Allmänt

Idag är det en dag med blandade känslor. Det är nämligen sista shiftet någonsin för team Gary, Martin, Donna, Vallin, Peter, Tobey och Sofia på Bella Italia Angel Row, sedan stänger den restaurangen för gott. Det känns minst sagt konstigt:S Men som tur är kommer man nog få fortsätta träffa alla för det blir förflyttning till Cornerhouse, där är jag ju redan. Dock kommer chefen Gary inte att följa med dit och han är en såndär person som man bara hatar och älskar på samma gång! Jag kommer sakna puckot i alla fall.

Så nu är det en konstig sista arbetsdag i kärlekens tecken på denna Valentine's day och så blir det troligtvis att "fira" lite ikväll när dörrarna stängs.

Stor kram till er alla där hemma på denna dag, hoppas att ni har det mysigt och bra:)

L-boxen avklarad!

Kategori: Allmänt

Usch vad jag har kampat. Igar satt jag nog nastan 6 timmar i kontorsskrubben pa Bella framfor en minimal laptop med ett program om mat och halsa, renlighet, lagar och foreskrifter, bakterier och sjukdomar m.m m.m.... Detta ar ett plagsamt program med massvis av information med en talande rost, viktiga punker och bilder, som foljs av tester. Om man har ETT fel pa testet far man gora om hela skiten. Somliga kan forsta var Fia har sitt talamod nar det galler sadana har saker... Det kandes som en kombination av Nationella provet i Engelska (bade skrift- och horforstaelsedel) och nagon slags terrorist-ovning "du far aldrig ha ett enstakafel". I formiddags gjorde jag den sista delen och holl pa att hoppa av stolen nar den sista kategorin var avklarad och jag for sista gangen fick hora "Congratulations - You have now passed the assessment - please press next to continue." Oh JA TACK!!!!
Igar kvall efter dagen i skrubben foljde Martin hem hit och blev klippt av Anna i koket! Hon har garanterat fatt en ny stamkund. Han var sa nojd sa och det ar ju kanon for Anna att fa extra kunder. Hon ar nu pa salongen och jag ska strax pallra mig ivag till ett kvallsshift jag. I helgen ar det ju som bekant Alla hjartans dag vilket betyder manga... "a table for two please". Det blir nog trevligt:) Kan ju hoppas att folk ar extra generosa med att ge dricks till oss som arbetar hela helgen;)
Jag har haft platt har igar och idag - ingen har kant igen mig pa jobbet. Hihi:)

Några fullspäckade dagar av besök, jobb och partaj!

Kategori: Allmänt

Här har det hänt grejer de senaste dagarna. Första besöket från Sverige kom i fredags afton! Då stod Annas föräldrar Charlotte och Lasse utanför tågstationen efter en lång resa. Väl framme fick de nog en väldigt bra helg här i Nottingham och med restaurangbesök och ett fullproppat schema konstruerat av Anna med alla möjliga saker de skulle se och hinna med innan helgen var passerad! Jag jobbade dock under hela lördagen, först personalmöte och sedan kl. 12-stängning och missade den upptäcksdagen, men de kom in och åt hos mig iaf, det var roligt:) Under söndagen var jag ledig med dem iaf och då åt vi alla frukost på deras hotell - MUMS - det är grejer det, inte bara bacon och ägg utan en massa annat också. Vi kan nog konstatera att det blir ett smärre lyxliv de dagar man har föräldrar på besök! Vi shoppade lite sedan och tog en titt på en katedral och när kvällen närmade sig förberedde Anna, jag och Windy middag här hemma. Charlotte och Lasse hade nämligen inte varit här och hälsat på än! Så det blev en jättetrevlig middag med bl.a. Windys nutroast och rabarberpaj:) Det roligaste av allt var när Charlotte oturligt nog hällde någon deciliter vispgrädde i hennes glasögonfodral! Då skulle man ha haft en dold filmkamera!:D Dessutom gjorde Lasse ett ryck och stämde gitarren som Windy har hittat på en soptipp. Han var en riktig hejare på att lira! Dock kommer nog den där gitarren som är av lite lägre standard vara fullkomligt ostämd om två dagar...men härligt att höra att den fungerade en liten stund:) En mycket bra helg fick nog sammanfattnigsvis Anderssons!

Jag har jobbat dagtid måndag och tisdag och i måndags var det Garys 40-årsdag. Samma dag hade de "manager's night out". Vilket betydde att cheferna skulle ut och supa som tonåringar från ca kl 2 på eftermiddagen. Oj. oj. oj. Martin och jag var tvungna att se spektaklet och dök upp vid halv 11 och då var det inte många tecken på nykterhet. Det var många galna incidenter men värst var Yogi - han som alltid är så proper och strikt och bestämd och "chefig" på alla sätt och vis på jobbet - var världens fnittrigaste pojke som latchade runt. Han var IKKE så pigg igår på jobbet!;) Moahahaha... Känns bra att ha sett detta måste jag säga - SÅ felfri är han inte herr Yogi;)

Nu skiner solen, dags för frukost och idag är det Annas första dag på salongen!!! :D Jag jobbar dock 17-cl så jag får inte höra förrän i natt hur det har gått men det går säkert jättebra med den där Adam som hon ska jobba med som verkar så trevlig:)

Yeeeay!

Kategori: Allmänt

Åh tjejer! Tänk att få ett sådant kärt besök!! I mitten av mars så kommer Elin Wastesson, Felicia Johansson, Hanna Larsson och Charlotte Monahov hit!! GUUUD SÅ ROLIGT!!!! :D


   

Tänk att få ha er här några dagar - ooooh va kul det ska bli!!! Jag längtar!



Det finns förstås flera där hemma som jag skulle vilja krama om, ni vet vilka ni är förhoppningsvis :) Nyss fällde jag några tårar under ett samtal med en av dem som jag inte kommer att få krama om inom den närmaste framtiden... Lite Ringen-nörd som jag är så måste jag ju säga att det passar alldeles utmärkt att citera gamle kloke Gandalf här av flera orsaker - eller vad säger du Hanna?;) - "Jag säger inte 'gråt inte' - ty alla tårar är inte av ondo."


Anna 21 år!

Kategori: Allmänt

Igår hade vi minsann ett födelsedagsbarn i huset! Kvällen dessförinnan firade Anna och jag genom att gå ut, det var ju till att fira båda att hennes chef Nik förmodligen kommer få sparken från Hungry Pumpin och att Anna har fått ett frisörjobb OCH så födelsedag! Vilket lycklig födelsedag för damen!

Windy, Mike och jag pallrade oss upp strax efter sex på morgonen igår...Windy hade bakat tårta och vi blåste upp ballonger i köket, hittade serpentiner och party-poppers och tände ljus. Eftersom Anna och jag bara hade kommit hem en sådär 3 timmar tidigare var man kanske inte superpigg så min kraft att blåsa ballonger var inte riktigt beundransvärd om man säger så. Jag skrattade mest i ballongen och Windy hade blåst upp tre när jag hade blåst upp EN. In kom vi och smällde party-poppers och sjöng! Anna hörde inte smällarna överhuvudtaget utan sov som en gris med öppen mun men vaknade såsmångingom efter några toner av Happy Birthday och kunde ta emot paket:) En riktig väckning minsann:P Och Anna försökte gömma sig för kamerorna och var hur yrvaken som helst:D hihi...
  
När Anna hade jobbet ett par timmar gick vi och åt lunch, världens lyxigaste och godaste kycklingsallad på ett supermysigt och undangömt ställe. Där satt vi och myste ett bra tag:)
   
Sedan tog vi en värmande cappuccino med Baileys på Alley Café innan vi pallrade oss vidare mot min lilla överraskning att vi skulle gå på bio. Som tur var så var filmen jättebra! It's complicated - verkligen sevärd hörrni! Jag hade också köpt en påse med lös-godis, det har de ju inte alltför mycket här men det fanns ändå faktiskt. Mums.
    
När bion var slut mötte vi upp med Windy och Mike och åt vääärldens godaste middag på en indisk restaurang! Jag har fasen aldrig ätit indisk förut, inte sådär äkta på en restaurang i alla fall men det var ju verkligen helt otroligt gott. Och jäkligt TREVLIGT hade vi ju med förstås:) Anna fick deras presenter då vilket var en flaska vodka...hehe, SAMT ett stort oranget gossedjur som hette Zippy! Det var tydligen en känd figur från ett barnprogram som gick på 70-talet, hehe:)
    
Efterrätten hade vi ju här hemma med Windys tårta som det stod 21 Anna på med röda bokstäver i glasyren. Då blev vi ännu mättare och nöjdare. Jag tror nog att det blev en riktigt bra födelsedag för damen! :) Jättemysig dag från början til slut.