fiaelisa

Bio-besok och shopping efter parsen! "Huuur ska vi komma hem?"

Kategori: Allmänt

Efter dagarna med resa som inte blev riktigt enligt planen gick vi igar till tagstationen igen for att boka resterande resor till Gdansk och sedan darifran hem till Svedala. Efter att vi hade atit frukost vid halv tre pallrade vi oss dit, nojda med oss sjalva for att gora detta fore nagonting annat.

Det gick sa illa att vi hann tanka - hur fan ska vi ta oss hem? 3 timmars slit tog det oss pa stationen. Fran kassa till kassa, bland pollacker som inte kunde engelska, som ville hanvisa vidare, men som heller inte kunde hjalpa. Saken var att de kunde inte boka de tyska biljetterna for oss och vi skulle i sa fall annu en gang hamna i situationen att vara i en stad sent pa kvallen, inte fa plats pa nasta tag och dessutom skulle vart respass da hinna ga ut och vi skulle fa betala en miljon samt vanta dagar till ett tag med platser over fanns tillgangligt. VI MASTE JU KUNNA FORBOKA SNALLA MANNISKOR! Vi ringde till Tysklnad och kollade hemsidor, ringde Sverige men de kunde inget gora till vi sedan forstod en rutt som GICK att forboka, namligen Lubeck-Kopenhamn. Vi kan inte boka nagot annat till hemfarden, de anslutande tagen far vi hoppa pa bast vi vill - lite spannande men det finns en plan och den ar alltsa att effter ca 20 timmars konstant tag-resa fran Gdansk, vara pa svensk mark pa torsdag morgon. Pjuh.. 

Efter denna pars igar blev det restaurang-besok och upptackande av ett helt enormt varuhus som hade maaassa roliga butiker!!! Vi var helt lyriska och detta var precis vad vi behovde. Ett super-varuhus med varldens basta shopping;) Wihu! Dar gick vi sedan ocksa pa bio och sag The sorcerer's apprentice, pa engelska med polsk text, men det gick ju bra. Det kandes dock en aning markligt i borjan nar all reklam var pa polska och folk skrattade till och vi satt som idioter. Men nar filmen tog vid hangde vi med och den var faktiskt skitbra! Himla kul att vi hamnade dar!:D 

Idag ska vi dock se mer av Warsawa, vi har aterhamtat vara krafter och ska INTE spendera timtals pa stationen, nix! Ska bara se om Challe har vaknat... :) 

Rest fran tisdag morgon till torsdag kvall

Kategori: Allmänt

Ojojoj, vad vi har rest. Det har hade vi INTE tankt. Fran Barcelona hade vi ett tag till Montpellier. Det var det hela, och planen var att vakna upp i Amsterdam ett dygn senare. Den sprack. Ganska sa grovt skulle man faktiskt kunna saga. Det ar ett alldeles for populart resmal. Fran Montpellier kom vi snabbt vidare till Paris men darifran hade de inget att erbjuda. Da bytte vi spar och var VALDIGT oppna for forslag, vi skulle ju till Polen vartefter sa Tyskland eller nagonting pa vagen istallet da. Na - ALLT ar fullt. Ni kan prova och aka till en annan station i Paris, det gar ett tag till Berlin om 1,5 timma och om ni har flyt sa kanske det finns nagon rest-plats. Snabbade oss pa men akte FEL. Aker tillbaka och det blir tajt som tusan. Springer till terminalen och de vinkar pa oss som bara den men nar vi inte har nagra biljetter reserverade aker de ifran oss!

Sa var vi fast i Paris och maste hitta nagra biljetter. Nasta fran PISS-Paris gick kl. 17 dagen darpa till Frankfurt. Det bokade vi, men nagot vidare darifran kunde de inte boka. Okej... Klockan hade tickat pa och vi hade ingenstans att vara under natten nar tagstationerna snart stangde. Challe kommer pa snilleblixten att vi kan ta oss till flygplatsen, de stanger ju aldrig! Som tur ar, ar det inte for sent, vi kommer pa ett tag och kommer till slut fram med trotta ryggar till en terminal dar vi bestmmer oss for att overnatta. Challe haller sig pa stolsraden och jag lagger mig nedanfor i min sovsack pa det mjuka och varma golvet. Dessutom satter jag pa mig solbrillorna for att komma undan ljuset i terminalen och satter i oronproppar, sa jag somnar ordentligt! Nar jag vaknar vid fyra-tiden ser jag forst en trott men halvfnissande Challe med ett lakan omsvept om sig. Tittar mig om och ser en FULL terminal. Har har jag legat och sovit och roat hundratals manniskor som passerat mig, pekat, fnissat ochy varit nyfikna pa vad det var under den dar bla-svarta hogen. Barn var tydligen mest nyfikna av alla sa Challe men aven aldre som stannade och skrattade nar de insag att det var en luffare med lite blont krull som stod upp. (Detta finns pa film som tur ar.) Jag holl visst pa att skramma ihjal en pojke med, som satte sig en bit ifran Challe utan att ha sett vad som var pa golvet. Nar han insag att det var en manniska hoppade han till forskrackt och tittade pa Challe med stooora ogon! Sa fnissade de lite ihop:)

Nar vi val kom ifran Paris och hamnade pa kvallen i Frankfurt fanns det inga tag darifran heller fast det hadse latit so9m att det skulle ha gjort det.... Nahe... annu en natt utan boende da! Hrm, nar stanger ni stationen? 

Men har hamnade vi pa "Bahnhofsmission", dar hemlosa fick ga och resenarer som fastnat. Kaffe och te kunde man fa och en stol att sitta pa eller ett golv. Det var ju iaf ett rum att komma in i sa vi var glada! Hittade gott kak och var sedan dar under natten. Challe sov nagon timma och jag sov nog tre timmar pa golvet igen. De vackte oss vid 05.20 for att stadaren skulle komma och torka golvet. Sedan var vi vakna till vart tag gick, nu till Berlin. Darifran var det snabbt byte till Warszawa och NU ar vi antligen har och vi HAR ett boende :) Det ar torsdag kvall och vi har rest sedan i tisdags morse. Kanner mig alldeles SUPERFRASCH! :) Coco-nut coco-freeesh som forsaljarna gick och sa pa stranden i Barca. Na, inte sa jaakla coco-fresh nu. En dusch kanns ratt sa lockande - jag forstar om ni kan tycka att det ar onodigt sloseri med vatten men jag tror nog att det kan vara vart det, for den har gangen, innan man vill se ett uns av Polen och Warszawa dar vi visst hamnade for tva natter till slut!

Barcelona - tuttar, fest och sangria

Kategori: Allmänt

Nu har vi tuffat pa sedan sist. da var det Kroatien, sedan Rom och nu Barcelona. Forresten gick vi av fel for forsta gangen pa riktigt i Venedig dar vi hasde ett byte pa vag till Rom. Efter ett sovtag med vilda huliganer i hytten bredvid var vara hjarnor kanske inte pa topp, och kom anda in till Venedig dit batarna gick! Hoppsan sa. Meeen - alla vagar leder ju till Rom sa dit kom vi ju till slut;)

Dar far vi lov att saga att vi var ratt sa turistiga och fullfoljde var plan att strosa runt och i Colosseum, blev lite halvt pahoppade av "romare" fran Kristus-tiden samt forsaljare, men fick med egna ogon se att denna forna slaktarena var stoooor. Inne i Vatikanen var vi ocksa och jag fick dra pa en sjal over axlarna for att vara tillrackligt anstandig och sedan begav vi oss till det Sixtinska kapellet och checkade Michelangelos malningar. Vi besokte bl.a. Trevifontanen ocksa en kvall nar vi tog en kvallsutflykt.

Till skillnad fran vart turistande i Rom kan vi val saga att vi har varit..mindre... turistiga i Barca:) Har har vi kant att det ar annat att uppleva helt enkelt. Det finns stamning i den har orten kan jag saga! Det ar bra musik fasen overallt, pa gator, i metron och pa utestallen och det marks att folk ar har for att njuta av god mat, sol och bad och ett hett nattliv! Vi klunkade sangria var forsta kvall har och slangde runt vara lurviga pa en skitbra nattklubb vid playan.

Stranden har ar valdigt sandig och kan erbjuda parasoll som kommer som skott i luften - Challe blev namligen skallad av ett parasoll under tiden jag tog ett dopp! (Fan att jag missade denna show!) Sa hon far vara grannars parasoll i pannan och far tag i det och forsoker spela oberord och sitter dar med parasollet i handen och ler nar sallskapet val inser att det har flugit ivag! Haaaaahaha!

Bade ikvall och igar kvall har vi strosat pa den stora vimmelgatan La Rambla dar folk upptrader pa gatan med sina egna pahitt (t.ex. sa dansade ett gang valtranade grabbar jarnet bade idag och igar till heta tongangar, det ni brudar) och det finns en massa saker att strosa runt och titta pa. Dessutom kantas gatan av uteserveringar och nar vi gar dar sager Challe till mig - "De dar! DE ser ju svenska ut." Jag utbrister "Det ar ju for fan Johan Wissman! Och Linus Tornblad!" :D Sa nog var de svenskar alltid! Dar satt vara egna friidrottare och gottade sig i vimlet. Man vet aldrig vad som kan handa i Barca inte, det ar ett som ar sakert.

Forresten sa har jag tatuerat mig ikvall. Det ar en odla som stracker sig underifran handleden upp pa handleden. Ca. 8 cm lang. Lite skoj att ha ett tag! Den kommer namligen att ga bort om en sisadar 3 veckor sa jag har inte blivit heeelt vild mamma aven om du tror det ibland:P

Imorn bitti bar det av till Montpellier! Darifran ska vi pa nagot satt ta oss till Amsterdam, HUR vet vi inte an men det ska val luffarna klur ut. Dar blir det 2 natter innan vi drar till vart nya pahitt i planen, jokern ar Gdansk. Sa lite Polen med vartefter, Gdansk ska ju bjuda pa Ostersjons riviera har vi hort. Se vad den stranden har for skoj att erbjuda, skallande parasoll har vi ju redan klarat av. Men forst - Amsterdam!

Kallsupa vattenmelon - slafsi slafs

Kategori: Allmänt

Dags att runda av denna del av luffen, delen - semestern i Kroatien - som har varit helt ljuvlig. Lite vemod far vi erkanna att vi kanner... Frukostbuffe, strandchill och att ta dagen lite som den kommer, det har varit annat det an det runtflackande vi hittils har varit med om. Imorn ar det dock tillbaka till backpackingen och luffarna som vi faktiskt AR. Det ar nu halvtid i resandet och det ar stader kvar att upptacka!

Imorgon gar tagen till Rom, rattare sagt tre stycken for att ta sig anda fram. Avfard harifran kl. 15 och framme kl. 10 dagen darpa. Vi haller tummarna for AC denna gang da varmen fortfarande ar densamma har nere, ca 37 grader i skuggan! Det var ju verkligen en syn da vi akte 6,5 timma pa bajsnisse-sparet nar folk flaktade sig fordarvade. 

Idag har vi for ovrigt solat, for omvaxlings skull dessa dagar... men vi har gatt pa marknad i Split under aftonen ocksa! Dar fanns det gott om marknadsstand och Challe hittade en klanning som hon blev sa glad for:) Sjalv hittade jag ett par svinsnygga solglasogon men saljarna var pa mig som hokar fast de fick bli besvikna, for jag upptackte att skiten var sneda och ett par sneda brillor vill man ju inte riktigt knalla runt med. Att se konstant lagom berusad ut - neee tack. Nog for att Challe garvar at mig anda, men det vore val en alldeles for lattkopt komedi. Jag bjod pa nagot mer originellt idag i sa fall, da jag rakade kallsupa vattenmelon, namligen slafsa upp det i nasan pa nagot konstigt satt. Harligt va!? Lycka till med den prestationen.

The real life in Croatia

Kategori: Allmänt

Det akta och det vanliga ar ju ibland bara for roligt - det ska jag borja med att saga till detta inlagg. Har upplever vi nu fler galenskaper an vi gjort sammanlagt tidigare under resan och det ar an sa lange baaara positivt;)

 Vart vandrarhems uteplats med bad om man vill! Huset ar alltsa precis bakom ryggen har pa fotografen (inte vara bilder tyvar!) Sjalva har vi legat pa en stenstrand lite langre bort om dagarna men har hanger vi pa kvallen:)

 Pa denna strand har vi inte legat men det vita huset till vanster ar dar vi bor. Portarna ni ser pa vanstersidan - dar ar ocksa var busshallplats;) Och huset efter det forsta pa hogersidan, som alltsa inte syns, tillhor ocks detta vandrarhem och det ar dar vi har kok och far frukost och dar folk i allmanhet ar. 

I forrgar kvall skulle vi sla pa stort och ha en forsta rejal utgang under denna luff. Det fick lov att bli ordentligt insag vi redan fran borjan eftersom sista bussen hem fran Split gick kl. 12, med andra ord, alldeles for tidigt och den forsta pa morgonen kl. 5, sa, parta till 5-bussen da! Var busshalplats har ar inte utmarkt pa nagot satt, man ska bara stalla sig pa ratt stalle och hoppas pa att hinna haffa bussen innan den kor forbi i alla hast! (De kor ganska sa friskt pa de kroatiska smavagarna skulle man ju kunna pasta) In till Split kom vi men hade ingen aning om vart utelivet fanns. Jag haffade tre kroatiska tjejer som sag ut att vara liet uppkladda och inforstadda och de var otrooligt hjalpsamma! Borjade forklara vart vi skulle ga men kom pa att det var battre att de foljde oss en bit, sa dar gick vi nerfor gatan med personliga guider och hittade sedan alldeles utmarkt til gatan med allt vimmel. 

Val framme, kom vi pa att vi  behovde en liten hutt efter denna langa fard fran vandrarhemmet innan vi gick in pa stallen dar det var sant himlans liv i luckan. Borjar fraga runt efter mini-markets som vanligtvis ar en kvadratmeter stora men har oppet jamt och har oftast det man eftersoker. Efter lite letande fragar vi ytterligare en tjej, hon ar visst fran Split och borjar tanka sa det knakar och vinkar plostligt att vi ska hoppa in i hennes BMW sa ska hon kora oss. Mycket fattig engelska men vi forstar att hon ska skjutsa oss och HOPPAS pa att hon ska skjutsa oss tillbaka, eller att det inte ar sa langt sa att vi hittar vagen tillbaka... (Charlotte: Jag sitter just nu i en tjejs BMW i Krotien mitt i Split och blir kort av en inhemsk tjej till att kopa sprit!!) Efter nagra minuter stannar hon vid en liten mini-shop dar de forstas har lite huttar! Vi handlar kvickt medan hon vantar, jag tar vaxeln och Charlotte springer over vagen med tva sma spritflaskor i fickorna pa klanningen. Sedan skjutsar hon oss tillbaka till huvudgatan! Tack!:D

Sedan blev det rejalt party och efter fyllekak pa ett bageri pa morgonen lyckades vi sedan ta oss hem med fortsa bussen vid fem, kanoners! Lugna puckar i solen dagen darpa men aven en kvallstur in till Split for att boka kommande tagbiljetter. Da vet vi ju var var "buss-kur" ar och vantar tillsammans med en annan dam och en tjej. Efter en stund borjar damen ga fram mot en vit mini-buss som stannar och pa den star det ---> Split. "Jaha, ar det har bussen!?" Den ar knoka-full och chaufforen pekar att vi ska hoppa fram i framstena bredvid honom. Sa dar framme sitter vi och far finaste utsikten sadar pa kvallskvisten:P Det kandes galet varre och jalkigt oturistigt att sitta dar bland alla kroatier som skulle in till staden! Haha, aa jag sager bara det, alska Kroatien.

 Huvudgatan i Split pa kvallen.

Kroatien - jag sager bara det!

Kategori: Allmänt

Det har ar helt underbart. Vi bor nu pa ett vandrarhem ca. 30 m fran havet, var lilla strand med vita stenar och det turkosa vattnet. Det gar knappt att beskriva hur harligt det kanns att vara har och annu battre - att vi ska vara har i 5 dagar och sex natter!!! Vi befinner oss i Bajnice, en mil soder om Split i sodra Kroatien och slipper pa sa vis undan turist-hysterin. Himla skont att pa denna lilla strand inte omringas an mer av ca. 6 pers, alldeles lagom. Inga turist-parasoll, bara gamla trabryggor, batar som guppar och vanliga medelhavs-bostadshus dar en gumma star och hnager tvatt pa verandan. Solen skiner ohammat och for forsta gangen sedan vi lamnade Sverige kan vi saga att - det gor ingenting!:) Strala pa du, vi tar ett dopp nar det blir for hett.

For vilken hetta det har varit. Det gar inte riktigt att hinna njuta till fullo av staderna da, darfor blev det inte mer an 2 natter i Wien och tva natter i Budapest. Trots allt hann vi faktiskt med att se en del dar! Framfor allt Budapest var oerhort fint. Dar var vi turistiga och tog en busstur och satt med horlurar och akte runt i tva timmar och fick se allt och lite till, maffiga byggnader och panorama-utsikt over hela staden! Det kandes dessutom jattekonstigt att en hamburgare pa Burger King kostade 1299, vart boende 9360 och tva flaskor vatten 760 - det vimlade av tusenlappar i planboken! De hade t.o.m en 20 000-sedel. Det ni. Nar vi lamnade staden fick vi veta att temperaturen legat pa 40 grader i skuggan. Jaha ja, inte sa konstigt att svetten har sprutat sa fort man gatt ut! Pa med ryggan bara och pa ett tag till Zagreb som var alla tiders modernt - absolut ingen AC, istallet var alla fonster neddragna och alla hade oppnat sina dorrar till kupeerna sa att det skulle kunna bli nagot korsdrag genom taget. Det kandes som att vara ett djur som fardades i en boskapsvagn. Dar satt folk och fladdrade med sina biljetter och stod i gangen och forsokte fanga luftdraget. Det har var den forsta tagresan pa vag till Split pa 6,5 timma - kanonskont. Sista 2,5 timmarna stod vi i fonstrena med ansiktena ut.

Jag glomde den mest moderna faktorn - toaletten gick rakt ut i det fria upptackte man! "Vi ar pa vag pa bajs-sparet till Bajsnisse." En befrielse att komma till Zagreb pa kvallen iaf! Vi overlevde ju dessutom nasta natt-tag pa 8 timmar, aven om det var samma typ av tag. Jag sov pa golvet ett tag jag! Nar jag la mig var vi bara fyra i hytten men sedan vaknade jag och da hade de sista tva kommit in. Jag maste ha sett GANSKA sa rolig ut - jag sov dessutom med solglasogon for att fa lite morker (ypperlig ide av Challe) sa jag kor fram nosen under satet med mitt stora har, svarta solglasogon, och hamnar sittandes dar i mitten av kupen, helt somndrucken omringad av sovande folk i en full kupe:)

Efter dagens solande tog vi siesta pa eftermiddagen och ska snart frascha till oss en aning till den gemensamma grillningen for folket pa vandrarhemmet som gar av stapeln vid sju-tiden. Oh vad det har ar HARLIGT!

Svett-hett

Kategori: Allmänt

DET AR HETT I EUROPA. Jag sager bara det. Javligt hett. Idag har vi ända forsokt gora vart basta och strosat runt i Wien for att se lite av staden och far val anda sla oss lite pa brostet for att vi inte foll ihop. Det ar nog tur att vi inte vet vad termometern star pa men det ar GASSANDE sol och man riktigt känner hur staden ryker av värme... Och jag som inte normalt svettas, jag gör ocksa det nu kan jag erkänna. "När man har fotbad i flip-flopen - Da är det fan varmt Challe." Efter att vi sett en del av Wiens statliga byggnader tog vi tunnelbanan bort till Donau dar folk lag ihopmosade pa en strand och stekte. Vi hade nog ocksa velat mosat in oss men i brist pa strandutrustning knallade vi vidare - i sol i sol i sol. Till vi insag att Nä, nu far det vara nog med promenerande i solen. Challe: Assa, hur dumma i huvudet ar vi inte som ar ute och GAR!?

Lite kanske, men vi tänkte väl som sa att vi har ju bara tva dagar i Wien sa lite vill vi ju se. Vi har konstaterat att staden ar trevligare an Berlin, betydligt större än Prag och lämnar ett gott intryck sahär langt:) I like Vienna trots att det ar svett-hett:) Förresten bor vi jäkligt fräscht för tillfället och för att toppa det hela - lyssna noga nu - "frukost inkluderat" - är det inte ljuv musik i öronen? Vilken lyx för en backpacker va!? M.u.m.s. 

Vet ni vad vi sag for galet idag förresten? Nar vi hade gatt en liten runda och kom tillbaka mot katedralen i centrum hordes det ett valdans liv av folk som skrek ocxh skrattade. Vad ar det nu som star pa? Pa torget utanför denna enorma katedral, har hundratals manniskor samlats och star och kastar vattenballonger pa varandra allt vad de orkar, skjuter med vattenpistoler och har ett allmänt bad i hettan! Haha! Till och med polisen stod och fotograferade spektaklet! Men jag vill inte kalla dem galna Österrikare för det - snarare smarta, ett folkligt regn i ett centrum som kokar - perfekt ju:)

Chne-chne

Kategori: Allmänt

Igar gjorde vi utflukten till Kutna Hora och besokte den omtalade Benkyrkan. Det varhelt otroligt att se denna lilla kyrka med tusentals manniskoben och skallar. Det berodde tydligen pa att en riddare pa 1300-talet hade fort med sig hem en nave med sand fran Golgata och spritt ut over kyrkogarden. Darfor ville alla bergravas dar men ca 200 ar senare var man tvungen att gora nagot at situationen for det var alldeles for fullt och man ville inte flytta skeletten nagonannanstans utan gravde upp gravarna och placerade alla ben och skallar inne i kyrkan. Det var nastan en laskig syn. Vi var anda nojda over att vi akte till denna lilla stad. Snacka om att det kandes som att vi var i Tjeckien pa riktigt. Daliga byggnadar och ode. For ovrigt var det HETT som tusan!! Och vi hade heller inga chne-chne-pengar (vi har dopt dem till chne-chne, de dar kronorna) att kopa en droppe vatten for, men som tur var hade de en liten bankomat som vi bokstavligen behovde sta helt kutruggade for att na ner till! Sag ju en smula roligt ut;)

Tillbaka i Prag slog vi oss ner pa en uteservering pa en av alla smagator. Mysiga kullerstensgator har de gott om har. Sedan var vi tvungna att spendera sista natten pa ett annat hostel. Ett lite speciellt sadant men vi overlevde gott och val. Har har det vimlat  av galna spanjorer som kom tillbaka framat smatimmarna igen och vackte nog halva byggnaden. Jag var dock trott nog att somna om snabbt och ar nu redo for en sista halvdag har. Vi kanske ska fa en liten rundvandring i gamla staden faktiskt - om vi hinner dit, bast att ge sig av snart faktiskt.

I eftermiddag gar taget mot Wien. Kunde bara inte motsta att sta och sjunga "eey eey eeeeeeeeeeyy I need a ticket to Vienna!!" nar vi stod och skulle boka biljetterna dit igar;) Challe sa ju redan efter ett par timmar i det har landet att jag varit i Tjeckien for lange nar jag svamlade sa att det knappt gick att hora vad jag sa. "Droggchedjtrojj" var dragkedjetroja. Dags att bege sig da innan man borjar snacka sin egen lilla tjeckiska som vi absolut  inte forstar en endaste liten nuffra av!

Horan - inte nagot fult, bara ett nytt sprak ser ni

Kategori: Allmänt

Sa kom vi pa taget till Praha (Prag) tillsammans med en gammal tysk man, en otroligt snacksalig engelsman och en engelsk tjej. Efter knappa fem timmar var vi nu i Tjeckien ocvh har har vi haft ett drygt dygn pa oss att titta runt! Vi gick ut redan igar kvall efter att vi kommit hit, ut i nattvimlet och fick fotbollsstamning da massvis av foilk hade samlats pa ett torg i narheten, folk gick runt och strosade och restaurangerna var fullsatta sent pa kvallen. Trevligt varre:) Dock blev det inte riktigt som vi hade tankt kanske nar matchen var slut och nar alla drog at alla mojliga hall. Dags att erkanna - vi kom heeelt bort oss fran allt som kallas orientering av gator! Ups.

Som tur var sa fanns det ju fortfarande folk i rorelse och hjalp att fa. Det vore ju dock bra om folk man fragade faktiskt visst vartat de ledde oss. Efter att ha foljt ett par nagra hundratals meter, da vi redan var extremt utmattade och svaltande, sager de efter ett tag att vi har gatt at helt fel hall. Sorry, we are not from here either! Men herregud manniskor sag det da... Nar vi val kom fram till huvudgatan dar vi aterigen kunde lokalisera oss var det ingen fraga om vart vi skule ata - forsta korvstandet smakade bra som f*n! Och en stor korv-rackare var det ocksa. Plus att det ar billigt i det har landet, det gillar vi!

Efter denna utmattande promenad beslutade vi oss for att inte gora nagra storre planer for morgondagen, sa idag har vi strosat genom Prags gator utan nagot storre mal, stannat och insupat lite v atmosfaren och haft det bra:) Det ar verkligen fint har! Imorn ska vi till "horan". Det tycker vi nastan ar pinsamt att saga hogt. Men i det har landet fattar vi inte ETT ORD av nagra ord eller skyltar sa vi bara litar pa att vi kommer till en speciell kyrka med manniskoben nar vi aker till horan imorgon. Sa far vi se hur det gar:)

Backpackern är tillbaka

Kategori: Allmänt

Nu har det hant lite i livet sedan jag sist skrev, kan man ju minst sagt saga. Sist langtade jag mig ihjal mig till att Simeon skulle komma, och han ḱom. Lyckan i det ogonblick nar jag sag honom komma gaendes dar pa Skavsta kan jag inte med ord beskriva. Det var dromlikt:) Jag svavade pa moln och han kunde heller inte fatta att det var sant. Vi var galet uppe i skyarna sa gott som varenda sekund under de dagar han var i Sverige:) Det var helt underbart. OCH sjalvklart baddat for ett kanslomassigt fall for oss bada. Lika overlycklig som jag var nar jag forst fick honom i min famn, lika ledsen var jag nar han forsvann igen bakom dorrarna pa flygplatsen.

For er som vill aterse Fia kan jag saga att det ar TUR att hon akte ivag sa snart efter han lamnat, jag har nu betydligt mindre tid over till att dranka mig i mina karlekssorger.

For nu har luffen startat otroligt nog! Och vi ar minst sagt pa G! Har redan hunnit med manga tag av olika slag till och i Berlin. Hit kom vi igar morse och har sett massor redan. I gardagens hetta vandrade vi runt och sag manga maffiga saker, sasom Brandenburger Tor, Chechpoint Charlie, Riksdagen samt den beromde kyrkan som bombades sonder men fortfarande star kvar, det ar bara en brakdels ruin kvar och det ser mycket markligt ut med en kyrktopp i ett modernt Berlin som ar halv. Efter denna dagstur var vi helt slut och for att citera Challe som kom fran att ha duschat medan jag lag och vilade under eftermiddagen "sag det bokstavligen ut som att du hade stupat dackad ner i sangen efter krogen". Okej, jag var val lite trott och sag val inte heeelt snygg ut dar jag lag utslagen med bade armar och ben ut pa min forsta vandrarhemssäng! (Nu upptäckte jag att tyskarna har ju fan ä och ö pa tangentborden! Ha!) Mer av Tyskland och Europas historia har vi sett idag, i form av ett besök pa Sachsenhausen, ett av de forsta koncentrationslägrena. Jag behöver väl knappt säga att det var hemskt...

Vi aker vidare imorgon till Prag men innan dess ska vi ha en kvällsmiddag i centrum snart och hinna med lite annat, som att se muren och ga IN i Riksdagshuset imorgon. Sedan fem timmar till Prag!

Nu ska jag se om det är Challes tur att ha däckat inne pa var sovsal med vara 14 andra bäddar. Fast hon har ju iofs ocksa redan bjudit pa nagot snyggt som jag tyvarr inte fick bevittna mer an via hennes berättelse - nämligen att hon rakade satta pa duschen forut nar hon redan hade torkat och satt pa sig torra kläder! 1-1 i snygga uppträdanden av oss sahär langt pa resan;)