fiaelisa

Körkortsteori = färdigpluggat

Kategori: Allmänt

Jiiiihuuu!!! Första steget avklarat! Teorin blev godkänd. Pjuh :) Jag hade nog hjärtklappning första tio minutrerna under provet och tänkte "koncentrera dig nu, koncentreeera diiig och fortsätt så!" Det värsta kvarstår och körningen cirkulerar i huvudet ständigt nu kan jag säga. Drömde inatt att jag hade sista delen av ett körprov som var muntlig teori och att jag saknade ETT poäng och blev därför kuggad, så ringde jag till mor och tjöt och beklagade mig - det blev inget körkort. När jag lagt på hade körskolan ringt och kontrollanten ville meddela att han ändrat sig "ditt svar på den där frågan var inte så pjåkigt ändå, du har körkort nu." Haha.

Så jag har kört idag och dessutom är förberedelserna för nyår i full gång! Maten är inhandlad och allas uppdrag för nyårsaftonen är nedskrivna....hihi ;)

 
Fina rackabajsare var det förra året minsann!

Nu händer plötsligt ALLT

Kategori: Allmänt

Ja, så känns det. Hösten har knallat på i maklig takt och det är nu det händer grejer! Det som cirkulerar mest i skallen nu är körkortet. NU är det nära säger jag. Usch och fy och blä. Nu rullar det på. Obehagligt viktiga datum inom en vecka. Teoriprov 28/12,  nyår, uppkörning 3/1, Miami 4-17/1, flytt till Göteborg 18/1 och dagen efter det, skolstart! Aaaaaahhhh!!!

Nä men jag är TAGGAD! En sak i taget nu så ska jag göra mitt bästa för att klara av det här :)

Tiden har rullat som lagerarbetare

Kategori: Allmänt

Dåligt värre med uppdatering här! Veckan har rullat på fort som attan. Mycket för att jag faktiskt jobbat, har hoppat in på Glitter-lagret där ordrarna flyger in som bara den nu innan jul, så vi är många extra där nu! Det är inte bestämt hur många dagar det blir för min del men i dagsläget vet jag att måndag-tisdag blir det också jobb. Det har varit riktigt roligt att börja jobba hela dagar som vanligt folk. Första förmiddagen kände jag mig som en väldigt onödig extrainkallad personal eftersom jag hela tiden mötte folk som man inte pratat med på länge och fastnade att snacka med, skittrevligt! Förresten har antagningsbeskeden från universitetet kommit MEN jag har slagit fel lösenord och hejfadderittan så jag kan tyvärr inte logga in på mitt personnummer och se om jag kommer in. LITE halv-störigt. En ny pin-kod är beställd och väntas komma inom kooooooort!!

Inte den Sofia

Kategori: Allmänt

Det nya passet är uthämtat! Och damens kommentar "Nämen gud vilken bra bild!!" -Åhå tack :) Sedan sa hon "Sofia Carlsson...?" Tittade mig rakt in i ögonen, log stort, lutade sig fram och frågade "Är det du som sjunger!!?"

Först blev jag lite ställd, hon kunde ju ha hört mig sjunga vid något tillfälle, men sedan tänkte jag att Näää, det är inte mig du menar, jag är inte DEN Sofia Karlsson som sjunger och är känd inte! Så det blev en liten trevlig pratstund :) Och nu kan jag pusta ut med rätt namn. Fick höra att det kunde vara riktigt besvärligt i USA med att ha namnen som jag hade förut.



Förresten har jag fått tillbaka skatten från England nu! Hoppas bara att checken inte är falsk! Bäst att inte ropa hej förrän den har blivit kollad här i landet...

Och endast tomten är vaken...

Kategori: Allmänt

En sömnlös natt. Utan någon som helst anledning. Jag är bara vaken. Jaha. Jag har gett upp att vänta på att bli trött. Går ikke. Så nu sitter jag här klockan fyra på natten med en macka och ett glas mjölk och tittar ut över en upplyst och snöbeklädd gran utanför köksfönstret.

De senaste timmarna har jag funderat lite på julklappar (som jag inte har köpt en enda ännu...) Dock har jag inte några briljanta idéer i skallen. Förra året gick det så fasligt lätt med klapparna och därför går det väl trögare i år. Kläckte alla supersmarta idéer då. Hrm. Väntar på att det ska gå upp ett ljus och med lite tur så blir det klappar med tanke bakom. Får väl fundera lite till medan natten går mot dag, det är hela fyra timmar till jag måste vakna, om jag nu somnar någon gång...tick... tack... tick... tack... Funderar starkt på att försöka ställa in denna veckas körlektion som jag har i morgon förmiddag om jag inte fått någon sömn alls. Det är bara frågan hur sjuk jag måste göra mig för att de ska tro på en äkta sjukanmälan... Jag tror nämligen inte att anledningen "Jag är trött idag" räcker för att få slippa undan den lilla summan för lektionen.  

"Tar Bono tjänstledigt kan du väl rycka in?"

Kategori: Allmänt

Han kan spele..och buse...och sjunge...! Och ikväll vill vi bara höra mer av det goda! Inget mer upp och ner på prestationsskalan, du ska hålla dig kvar där uppe nu grabben. Dock ser man ju fram emot att höra Jay också - raspigt och gött som tusan. Men kan någon förklara vad Minnah gör kvar i den där tävlingen? Jag säger inte att du är dålig, bara att du är sämst av konkurrenterna. Det måste bli de två grabbarna till finalen, annars finns allvarlig misstanke om valfusk.

Kakdag

Kategori: Allmänt

Det här blev en riktig kak-eftermiddag! Jag följde nämligen med Hanna till det mysiga konditoriet i Skarhagen där hon skulle jobba eftermiddagspasset medan jag drack kaffe, pratade med den arbetande, åt hennes goda macka sedan hade vi kak-provning. Slutsatsen är att småkakor är grovt underskattade. Gott är vad det är! Så där satt jag och mööös i 3,5 timme medan Hanna jobbade arslet av sig (host.. hon tyckte att det var på tok för stor rusning när det plötsligt var tre personer inne samtidigt..) Trevligt! Under kvällen har det ju varit orkester med sina bakverk också såklart! Nu är det julsånger som gäller och det är ju mindre avancerat (mest att dra igenom)och när vi kom till Betlehems stjärna/Gläns över sjö och strand blev vår käre dirigent Cleas lite uttråkad så han drog upp tempot gånger 10, sänkte det igen, höjde, sänkte, höjde! Superfin version! (Hyper-seriös orkester, jag gillar't!)