fiaelisa

Kalas-lördag

Kategori: Allmänt

Vilket baluns. Kalas-lördag i dubbel bemärkelse! Först födelsedagsfirande av kusiner och sedan inflyttnings/födelsedags/förfest/fest hos Charlotte! Skojigt värre :D Och "packat" i dubbel bemärkelse också kan man väl säga...hm...men skojojoj. Det blev ju sent som attan då man tjänade en extra timme på krogen också vid klockomställningen men det gjorde ingenting;) Nu blir det bad och sedan "Ensam mamma söker", söndagsmys.

Vi drar TILLBAKA på söndag

Kategori: Allmänt

Varje säsong ställs man inför klockomställning, vad är det nu igen, är det en timme fram eller en timme bak? Det borde man ju kanske ha lärt sig efter att ha levt ett antal år men IKKE, tydligen tvingas många tänka till. Ämnet diskuterades på radion och folk fick dela med sig av sina bästa kom-ihåg-ramsor.
 
En fastnade i min skalle direkt: "När det vimlar av pollen på våren dras snoret fram, men när det går mot vinter igen, då får vi dra tillbaka det så det inte blir istappar!" Precis lagom fräsch va! Nu kommer åtminstone jag komma ihåg åt vilket håll vi ska dra snoret..;)

Har kommit ifrån klädsnurre-stadiet

Kategori: Allmänt

Det är alltid spännande att gå på stan med mor, av olika orsaker :) Ofta för att se hur stort tålamod jag har ibland, men också hur lång tid hon behöver för att göra vissa saker eller bestämma sig, det vet man aldrig. Min inställning idag var att vara en god och tålmodig dotter som skulle vara smakråd och kommentera och hjälpa till efter min bästa förmåga. Det räckte långt må ni tro! Efter att hon stått i provhytten typ 20 min och jag sagt att det såg skitbra ut på ca 57356 olika sätt (och jag menade verkligen att det var snyggt!) så skulle hon faktiskt köpa stassen! Under tiden hade jag själv provat en tröja som jag skulle köpa. Dessutom hade vi båda kommit överens om en slips som skulle passa far. Kanon! Kassan nästa! Gud så bra. (Fasen vad bra det gick för oss idag då!) Så går vi mot kassorna och jag ställer mig i kön. Mamma är lite disträ och tittar på smycken eller vad hon nu gör och det hinner komma en dam emellan oss. Äsch, jag står kvar här. Så har jag stått en stund och tittat framåt och sen när jag råkar snegla bakåt ser jag att kön har byggts på med ett antal fler personer men inte är det någon mamma där inte. Vart fasen har hon tagit vägen nu då?

Långt bort i lokalen står hon och pekar med huvudet och säger lite tyst (fast jag förstår vad hon säger) -"Jag går bara in och provar igen..." Meeen guuuuuud.. "Mm, okej, gör du det.. :)" Efter att expediten också intygat att det såg bra ut så är det till slut någon som går till kassan och kommer därifrån med sitt övervägda inköp! Jag har under tiden suttit i en fåtölj och bläddrat i tidningar, det var perfekt, det gjorde att mitt tålamod ändå höll sig kvar då det började sina. Jag höll mig rätt så förstående och sedan kunde vi nöjda lämna butiken! Lilla mamma :) Det gjord vi ju bra det där. (Men jag förstår varför jag gömde mig under klädsnurrorna som rastlös 3-åring!)

Desto mer i skallen - eller? Jaaa precis..

Kategori: Allmänt

Papper flyger ur mina händer hur jag än gör. Vad det än är för papper. Poff! Borta. Finns inte. Väck. Och dessa noter. Idag var nog en av de få gånger jag faktiskt hade samtliga noter med mig till orkestern. Men för ett par veckor sedan hade ju min Bach på fem sidor sprungit bort och var spårlöst försvunnen. Den kunde helt enkelt inte vara i min ägo! Så min närmaste till höger, Eva-Lill var så snäll och kopierade upp en kopia till mig på jobbet. Det blev lite förvånade miner här när jag fick ett enormt kuvert från "Landstinget"! Så, då hade jag äntligen en, och skrev t.o.m. mitt namn på denna. Sedan idag när vi ska byta låt, bläddrar jag bland alla papper och vet ni hur många Bach jag har idag? Jo - TRE stycken uppsättningar. Hur fan gick det till?

Och JAG ska bli lärare. Ha! What ey joke... Jag kommer bli läraren som aldrig har alla papper och vid alla pikar från ungarna om att jag har slarvat/tappat/förlagt papper så kommer jag alltid säga - "Fröken har desto mer i huvudet vettu." Det kommer väl barn att gå på? Det tror jag i alla fall. Jaaa klart de kommer göra! Jag ska köra på den.

Är det fika snart?

Kategori: Allmänt

Vanligtvis brukar jag sno ihop ett bak för att jag känner för det någon gång ibland men idag är jag absolut tvungen att baka. Det är nämligen min och Linas tur på listan att ta med fikabröd till orkestern i afton - ett ytterst ansvarfullt uppdrag. TÄNK om man skulle glömma det! Då skulle man nog få höra det resten av sitt liv. Det är viktiga grejer, av dessa två timmar är ca 30 min fikapaus, yep! Annars kan ingen spela, det är en enormt viktig uppladdning av alla batterier. När klockan tickar iväg blir alla som småbarn - "Aaawwh, är det fika snart?? Är det fika snart?" Bäst att börja baka till de stora barnen, och jag behöver väl inte säga att jag är precis likadan själv? Nej, tänkte väl det.  

Afro afro afro

Kategori: Allmänt

Fasen vad kul det var att skaka rumpan på afron igår då! Det ska jag banne mig se till att gå på fler gånger! Vilken kick! Ingen behöver ju direkt vara särskilt orolig för att bli uttittad när man tar ut svängarna och vickar på höfterna för alla är fullt upptagna med att slänga sin egen kropp åt alla håll och hänga med på vad som händer härnäst. Smidiga som osmidiga har man fullt upp med sig själv. Galet. Jag gillar't starkt!


Jag fick köra med en körskollärare Lasse idag, som sa efter ett par min att jag körde "som en riktig Svensson" vilket i stort sett innebar - alldeles för fort utan att bry sig så värst. Så kan vi inte ha det tänkte jag och drog ner på takten och höll BÅDA händerna på ratten (har lagt till med en ful slö ovan att bara köra med en hand) och sedan blev han lite mer nöjd... Gott om huvudbry fick jag efter dagens körning på nya och påfrestande ställen.  

Ikväll har jag istället byggt tågbana och kört tåg med Alice för fullt. Där fanns inga lagar alls. De spårade både ur, körde baklänges och hoppade! Och ni, visst är barns tidsuppfattning helt fenomenal ibland? Alice visade mig ett halsband som hon hittade och berättade att hon hade gjort ett halsband till mig när jag var en liten bebis. Hon var ju stor nog att göra det, men jag var bara en liten liten bebis då. Jag sa att det var väldigt gulligt av henne och tackade så mycket. Varsågod sa hon och knallade glatt iväg :)

Siameshelg

Kategori: Allmänt

Massor med tid fick Anna och jag ihop vid hennes hembesök den här helgen, ända från lördag till idag! Ojojoj vad härligt. Då hinner man med en hel del:) Bl.a. en finfin trerätters middag hemma hos Anderssons under lördagskvällen och under söndagen en utflykt till Västervik! Vårt mål var "Lager 157" och det visade sig vara en riktigt bra outlet! Därifrån studsade vi ut med fulla påsar! Efteråt bjöd middagen i Västervik på jordens största och matigaste kebabtallrik! Kanongod! Men en karl, hungrig som en varg, hade nog heller inte orkat denna mastodont-måltid! Valuta för pengarna? Oh ja!

Jag är som grädde på moset (underbart uttryck) inne i en period då min idérikedom flödar. Det är en härlig känsla. Jag kanske borde skriva en sång, måla ramar eller pröva afro som träningsform för första gången. Faktiskt så ska jag ge mig på det sistnämnda ikväll, fasen vad skoj DET ska bli rå.

Vinterjacka - check

Kategori: Allmänt

Nog är det bra alltid att veta vad man vill ha men ibland kan det också ställa till det lite. Jag var nämligen helt säker på vilken typ av höst/vinterjacka jag ville ha och hade ritat upp precis hur den skulle se ut i huvudet. Det kan ju inte ha varit helt tagit ur luften? Jag måste ju ha sett något liknande någonstans! Så har jag sneglat på jackor när jag gått på stan titt som tätt men nej, ingen sådan, finns ingen. Så när vi var på Ikano-huset igår tänkte jag inte ens på att jag skulle hitta någon jacka utan hänger med i pappas jakt efter någon festligt. När han provar tar jag ett litet varv i affären och DÄR - där är min jacka! Ha! Provar, nöjer mig och bestämmer mig för att köpa den. Klippat och klart. Yes! Så säger pappa "men du skulle ju titta på MIG ju!!" -"Jadå, nu tittar jag igen!" Nöjd som få.

Dumma dumma drömmar...

Kategori: Allmänt

Drömmar är väl ett underligt fenomen? Vi kan inte bestämma eller styra vad vi ska drömma, samtidigt är det någonstans våra egna tankar och intryck som formar dem, hur märkliga de än kan vara. 

Jag har haft en sådan bra vecka sista veckan, träffat en massa härliga människor, haft massa kul och en massa trevliga fikor! Borde man inte kunna få drömma något trevligt då? Istället vaknar jag idag av att jag gråter och stämningen och alla bilder är precis lika färska nu när jag öppnat ögonen som i drömmen - alla känslor, hur material kändes att ta på, smaker - det verkliga var lika verkligt som det overkliga var overkligt. Jag är kvar i samma sinnesstämning som i drömmen och tårarna blir bara fler...

I gråten blir jag samtidigt förbannad. Varför skulle jag behöva genomlida den här drömmen!? Kan jag inte få slippa att drömma sånt här!? Som att någon hela tiden säger "glöm inte, glöm inte, glöm inte". Jävla as. Jag kommer aldrig göra det heller!!! Men jag måste väl fan få en chans att gå vidare!? Utan marddrömmar som påminnelse också. Jag behöver inte det här.

Nu har jag torkat tårårna, sträckt på mig och konstaterat att jag behöver en ny drömmakare. Den jag har nu i huvudet är en jävla terrorist, och sådana får man ju ihärdigt försöka bekämpa. Det är väl tillräckligt galet i skallen som det är...

A voice of golden gold

Kategori: Allmänt

 

Spontaniteter och trevligheter

Kategori: Allmänt

Blev övertalad oerhört sent igår kväll att följa med på Oscar och Linus utflykt till Linköping idag! De hade planerat för en "brunch" och jag skulle möta Linus på bussen, redan strax efter nio sa han. Lite tidigt tyckte jag men han skulle minsann vara pigg!

På morgonen blir jag först väckt av Robban som säger "Daniel är i telefon och undrar om du kan komma dit och vara barnvakt en stund, typ NU!?" En häst hade blivit vettskrämd och sprungit igenom staketet och var lös. Så jag pallrade mig upp, sömndrucken och tar på mig glasögonen, cyklar iväg och sitter snart och kör leksaksbilar på Alices bilmatta. Daniel får rymlingen utan problem (den står nämligen redan snällt och väntar vid grinden) och jag cyklar hem igen och fixar iordning mig och tar mig ut till bussen! Där kliver jag på men inte är det någon Linus där inte. Hrm, har jag missat nåt eller?
Jag ringer och ha! Någon har försovit sig... hehe:P Men jag pratar med Oscar och varnar för att jag kommer inglidandes snart och att Linus visst kommer lite senare! När jag lagt på, händer det ytterligare något oplanerat - jag sitter stilla på min plats och får plötsligt en hög med tidningar i mitt knä, de kommer rakt uppifrån! - "Oj, säger en kvinna som står i gången, jag trodde det var en hylla här." Så tittar hon förundrat ifrån mitt säte och upp. - Hehe jo det brukar vara en hylla där! Kvinnan råkade slänga ner en hög med tidningar rakt på mig för hon missade att det inte var något nät mellan ramarna som brukar utgöra hyllan! Haha! (Vart ska den här dagen sluta?)

Några större konstigheter hände dock inte! Oscar, Linus och jag har fikat och varit på arbetsförmedlingen i Linköping, fikat igen och haft en trevlig dag! :)

Orkestern som satsar på svåra stycken nu i höst kändes för övrigt förvånansvärt bra idag! Jag kanske skulle öva lite någon gång?? Det blir en ond cirkel av att man inte övar för att det är svårt och jobbigt, så blir det ju heller inte lättare av att låta det ligga. Pucko. Eller kanske lite, det gick ju bättre idag ändå;) 

Akut adventslängtan

Kategori: Allmänt

Jag vill ha glögg och pepparkakor och varma lussekatter framför adventsljusstaken.  Framför allt glögg! Älskar glögg. Krypa upp i soffan och röra med teskeden i den rykande lilla muggen och fiska upp en mandel. Mjuka och goda varma lussebullar därtill... När det har varit så ruggigt som idag och med väntad snöblask imorgon är det väl inte konstigt att det börjar rycka i glögg-pepparkaks-och-lussebulle-tarmen redan nu!? Jag undrar om det går att få tag i glögg så här års... :)

Jag vet att det egentligen är oändligt många veckor kvar och att det är så gott som olagligt att tänka tanken, men åh vad mysigt.

 

En oväntad inristning

Kategori: Allmänt

Det blev en högst otippad visit in på en särskild konstnärsstuga idag på grund av herr Oscar! Han har nämligen gått och pratat om att han vill tatuera sig, så vi skulle gå in och kolla upp hur mycket det skulle kosta och visa motivet. Tatueraren lät väldigt proffsig, det skulle inte vara alls så dyrt som Oscar hade fått höra av någon annan bedragare, och dessutom fanns det tider över på eftermiddagen om han ville göra det direkt. Äh? Jaha!? sa Oscar och blev exalterad så att det lyste i ögonen men bestämde sig inte på stört. Vi tog ett varv på stan. - Nä, ska vi gå och tatuera mig eller?

Så Oscar har idag fått sin efterlängtade inristning och jag är ett stolt vittne! Ha! Sicken oväntat händelse. Hade man ju ingen aning om imorse :)

Zombiiee

Kategori: Allmänt

Det blev en sjuk lördagskväll och jag var därför en uppenbar zombie hela gårdagen. Åt och sov och var i allmän dvala däremellan. Skulle inte kalla det riktigt bakis utan bara väldigt väldigt trött. Smällar man får ta när man slängt runt sina lurviga ibland och vad gör väl det! :) När pappa ringde vid 1-tiden och frågade om vi skulle övningsköra var svaret klart nej - Det ska vi nog inte göra... inte på hela dagen faktiskt.  

För Oscar var det ju också en otrolig extra födelsedagspresent att IFK gick upp till allsvenskan. Inte mindre var även fotbollslaget också på Otten och Oscar var i extas när han hade pratat med en av grabbarna då de båda stod vid pissoaren! Det är glädje det!

Frostigt fin lördag på födelsedag

Kategori: Allmänt

Solen skiner, det är lördag och frosten ligger kvar i gräset efter den -8 gradiga natten. Det är ju galet kallt för att vara oktober är det inte!? Så länge solen tittar fram klagar jag inte alls. Igår fick jag en sådan härlig energi då jag blivit så lättad, en tung sten av gnagande oro hade smugit sig på av förklarliga anledningar och den fick lov att försvinna. Tänk så snabbt man då får en ny stämning i hela kroppen. Det gillas starkt.

Den där känslan sitter i idag också måste jag säga och vartefter ska jag ut och köra. Jag kör ju som bekant bil på riktigt nu (tycker det låter lika dumt varje gång, jag har alltså bara kört på låtsas förut) Det är ett jävla kör iallafall, att köra bil på riktigt. Men ett försök ska göras! Sedan ser jag fasligt mycket fram emot en fenomenal lördagskväll med dunderkalas för den idag 21-årige Oscar!

C'è sempre di più

Kategori: Allmänt

Tänkte först hålla tyst. Sedan frågar någon "vad tänker du på?" och då så smått kommer orden framkrypandes och sedan har jag ikväll pratat och pratat och vädrat tankar och känslor i stora som små mått och - nu känns det bättre. Det är ju oftast så. En lättnad lägger sig, när du pratat med någon, ingen kräver att du ska säga allt till alla. Det var bra att jag inte höll tyst idag som jag först tänkte, då hade jag stängt in mig i mitt egna slutna hörn = FEL. Men allt säger man ju inte alltid. De allra flesta av oss är nog oerhört medvetna om vad de säger till vilka, i vilket sammanhang och på vilket sätt. Att det känns lägligt eller att man orkar ta smällen som kan uppstå av att prata om det. 
 
Det här är en blogg där jag skulle kunna kasta ut vad skit som helst egentligen - och ja, man kan nog lära känna mig till viss del genom att läsa här, men som sagt - man säger inte allt till alla. Varenda människa har säkert en full skatt av saker vi inte vet, händelser som präglat dem under livets gång eller hemligheter som bara eller kanske ingen vet om. Kanske inte just därför att de har velat hålla det hemligt, det har bara stannat hos en själv, eller man hade inget behov av att prata om det. Det är väl det som är intressant med att lära känna människor. Det finns alltid mer - och kanske har just du.. turen att få lyssna till vad denne har att berätta en dag.

En blåsa till fest

Kategori: Allmänt

Jo, jag läste igenom det jag skulle igår, men ganska snart kände jag att jag ville göra något annat och ringde Elin. Lyckligtvis hade hon eftermiddagen fri så vi sågs i stan och gick en runda och fikade och försökte hitta present! Det var lite svårare än väntat men till slut var presenten inhandlad och otippat nog så köpte jag en riktig finklänning. DET händer inte ofta, men jag skulle ju ha något till mors 50-årsdag som närmar sig, så nu har jag det avklarat! Egentligen var planen att hitta något till denna lördag men men. Shoppingplaner kan alltid brytas för andra roliga ting som kommer emellan. Roligt att hitta en klänning bara sådär! (Blåsa var ordet va? Det har jag ju lärt mig nu.)  

Såg förresten "Bonde söker fru" igår för första gången på år och dar och kom tydligen lagom till speed-dejtingen. Dessa 5 min borde inte vara en alltför lång tid att kunna ha ihjäl och småsnacka lite på, men ajajaj vad svårt det var för somliga...!! Pappa och jag drog bokstavligen filten över våra huvuden för att vi höll på att gå åt under dessa tysta minuter. Där sitter de och tittar spänt på varandra, nervösa så att man nästan kan ana att snart kommer det en svettdroppe i pannan, och det är olidligt att uthärda denna "dejt" för alla parter. (Skulle man förresten inte börja garva som kameraman!? Det måste rycka i mungiporna när de står där och filmar den komiska situationen...) Stackars denna bonde säger jag, ska hon kunna hitta någon karl bland dessa, inte så snacksaliga män..? (Jag hoppas på något slags wildcard för hennes skull)

Här är ju ytterligare ett klockrent exemplet på hur ett härligt första samtal ska gå till. Käre gamle Fredrik, han kan han. Jag tror jag höll på att krypa ur mitt eget skinn när jag fick se det.

Inne i bilbubblan

Kategori: Allmänt

Gårdagens körlektion var ett litet prov på vad jag har lärt mig inom backning av gatuhörn och att backa in bredvid bilar - med andra ord - i stort sett backa där det känns allmänt trångt och jobbigt. Det gick både bra och mindre bra tyckte jag, särskilt när man vet hur petig damen är. (Jag har sådan lust att kalla henne "Pottan" eftersom hon är superkort, tjock och har pottfrisyr!) När vi kommit till slutet av dessa 80 min med slit så, HÖR och HÄPNA - applåderar hon och säger BRA jobbat idag Sofia! (Oh herregud, TACK) - Så nuuu ska vi nästa gång börja köra bil på RIKTIGT! Hahaaa!



Jaha? Hm, skojigt.. Jag blev iallafall godkänd på avsnittet "manövrering av bil" igår och kan vara glad åt detta ända till imorgon då vi tydligen ska börja köra bil på riktigt... och det kommer bli nya 80 min med slit, hej o hå! Än så länge är jag dock glad över gårdagen och jag ska göra min läxa till imorgon för att försöööka lindra morgondagens mentala sönderfall. Jag ÄR faktiskt taggad och jag har kommit till punkten då jag tycker att det är ROLIGT att köra bil. Min vakna tid består till stor del av att tänka på bilkörande, prata om bilkörande, läsa om det eller KÖRA. (Oscar fick lyssna till tusen episoder efter förra lektionen (då det komiskt nog blev att vi pratade med en dam tvärsöver på kaféet som var oerhört intresserad av ämnet och babblade på om allt hon varit med om) men igår tjatade jag nog inte lika mycket:P) Däremot tänker jag lite titt som tätt att "jag kommer ju ALDRIG hinna klart med det här till årsskiftet... hur DUM får man vara som ens hade det som mål?? Idiot." Sedan tänker jag, jaja, men det KAN gå. Kaanske..  

Pappa the icebreaker

Kategori: Allmänt

Alla kan inte riktigt försona sig med känsliga tillfällen, t.ex. när det är meningen att du ska fälla en liten tår i filmer, eller i andra filmer där det inte är meningen att det ska se verkligt ut, det ska bara vara spännande och bra! Du behöver inte bli upprörd för det. Min far har lite svårt för detta och kan fälla de mest opassande kommentarer när man själv har kommit i stämning i stundens allvar. Han tänker inte riktigt på att det kanske är ett tillfälle där man kanske blir lite eftertänksam. Jag har oändligt många exempel på detta när Herr Stämningsbrytare plötsligt rycker in. - Nääämen så gulligt då. - Haha! Och sådär många slag kan ju en människa tåla!

Igår satt vi bänkade framför "Sommarpratarna", fantastiskt bra. Där sitter de vid ett middagsbord och pratar och det var det dags att höra en av deltagarnas klipp, från hennes sommarprogram. Hon öppnar sig och berättar om hur alkoholen hade ett järngrepp om hennes liv, hur den egna viljan inte räckte till, hur hon planerade in livet efter drickandet och vaknade vid 3-tiden om nätterna med ångest - det var då hon var minst full på dygnet innan hon på morgonen tog tag i flaskan igen... Mamma och jag sitter och lyssnar. Så säger nu pappa, så fort klippet är slut - Vilken potta de har på bordet.

Det var en gammal fin en som var full med blommor och inte en jäkel tänker väl på DET då. Äh? Jaa pappa... Och jag kunde bara inte låta bli att skratta mitt i alkoholmissbrukarens berättande. "Du är helt otrolig, vet du det?"




På utflykt till sjön

Kategori: Allmänt

Nog för att det var kallt imorse men vilka fina dagar det blir då! Mycket hellre står man ju ut med att ta på sig ordentligt med kläder och få solen i ansiktet än varmare temperaturer med äckligt rusk. Idag har det ju varit en helt fantastisk höstdag och jag bestämde mig för att ta cykeln till en sjö inte långt bort. Tog faktiskt med mig kameran också på utflykten! 

     

Här satt jag på den lilla strandkanten, njöt då solen värmde och tänkte - fasen vad hösten är fin ibland.

Hrm, en hiphopare som ska dansa Bingsjöpolska?

Kategori: Allmänt



Anna och jag begav oss på upptäcksfärd igår för att utforska vad "Folkmusikfestival" i Linköping kunde tänkas innebära. Med GPS:en inställd lyssnade vi till tantens röst och höll på att hamna lite hur som helst innan vägen lyckligtvis pekade rätt! Väl framme möttes vi direkt av den härliga stämningen - där vimlade det av musiker, var och varannan människa gick och bar på instrument. Det hördes spel överallt, vid sidan av alla uppträdanden jammade folk i korridorerna, i trapphusen, ute på innergården bland lokalerna och, t.om. i bakluckan av en bil på parkeringen satt en gitarrspelare som ackompanjerades av en person med nyckelharpa. Där fanns ALLA åldrar, minst lika många ungdomar som 45+are. Det första vi hoppade på av allt som stod på tablån var en dansverskstad där det visade sig att vi var en ca 100 pers som skulle lära oss dans "Bingsjöpolska" (Och VAD är det??) av inga mindre än bröderna Eriksson, två käcka grabbar i 25-årsåldern. Redan innan start kände jag att "jag ser nog inte riktigt ut att passa in här..." MEN, något man generellt kan säga om folkmusiker är att de är öppna för andra människor - klädstilar, hårfrisyrer, flamsighet eller tysthet. Du skulle lugnt kunna komma dit i rosa mamelucker, sockeplast och ha dreads ner till golvet - och vara välkommen ändå, vad gör väl det! Så JÄKLA sköna. Här trivs man.

Jag var taggad inför dansandet! (Trots att jag måste ha sett ut som en hiphopare som kommit helt jävla fel. Där stod jag i mina sportiga nike-skor, adidas-tröja och hade håret uppsatt med svart hårband.) Med glatt humör försökte vi oss på polskan! Anna var tydligen lite "hoppig" och jag såg nog lika förvirrad ut som en pensionär på Ottens dansgolv, hur jag satte fötterna eller hur jag skulle klara alla snurrar utan att bli fullkomligt YR! Vilken syn vi måste ha varit! Men skoj var det. Att sätta sig och lyssna till trion Björnlert, Hedin & Pekkari var sedan en ren fröjd. Deras tongångar fick bokstavligen huden ända upp i skallen att knorra (härligt!) och deras spelande som varade i en timma gick fort som bara den.
 
Vi har ju hört dem förr på midsommar hemma hos Pelle (i mitten, lika full av liv som en pojke på 4 år) som då öppnar hemmet för sitt stora midsommarfirande i dagarna tre, då musiker vallfärdar dit.

Det passade utmärkt att köpa en present härifrån till morfar och sedan bege sig för att överlämna denna till födelsedagsbarnet själv. Så fortsatte vi kvällen med att plötsligt befinna oss i ett varmt vardagsrum i Björkudden fullt med släktingar!

Fredagsmorgon

Kategori: Allmänt

En sovmorgon hade suttit fint idag kände jag redan innan jag la mig igår kväll. När jag gick upp och såg mig i spegeln var ögonen alldeles ledsna på mig att de överhuvudtaget skulle behöva öppnas, de var rödsprängda av att jag aldrig få vila tillräckligt länge utan linser... Skulle denna morgon befinna mig i tandläkarstolen kl. 07.50 vilket roade mig måttligt. På gatan utanför såg jag dock ett ansikte från gamla tider som lockade fram ett leende... Möttes så snart jag kom in hos tandläkaren av en så gullig tandsköterska att man inte kunde bli annat än på bra humör, och när tandläkaren kommer in fylldes rummet av ytterligare en trevlig själ. Efter lite trelvigt småprat sätter verkligheten in och krafsandet är igång. Tandstenen ska bort och blodet sprutar. Hade tydligen något som hette "cement" på två tänder också och det hör man ju hur hårt det sitter. Det var dock ett oväntat lindrigt genomförande och betydligt bättre än senast. Efter poleringen hade jag en fantastisk fräschhetskänsla! De hade nog förintat varenda tillstymmelse till bakterie i munnen.

Sedan hade jag tänkt fixa porto till ett brev med alla skatte-papper till England, upptäckte att posten faktiskt öppnade så tidigt som 8 och kliver in och ut hur nöjd som helst över att detta äntligen är gjort! Hinner också med bussen precis lagom. Går på och det är bästa chauffisen! En robust karl med tatueringar. Vi blev kompisar i somras när jag hade lite styr med att betala för både Simeon och mig på mitt kort som hade lite ont om stålar... Han var glad som alltid och till råga på allt kan jag sätta mig bredvid en yrvaken Elin på väg till jobbet. När det är min tur att gå av ropar busschauffören "Hej då! Trevlig helg!" och ler stort! Och jag säger hej då lika glatt tillbaka! Tänk vad ens humör kan ändras på ett par timmar genom trevliga folk som livar upp. Vilken fredagsstart det blev helt plötsligt:) Nu ska jag tända ljus i uterummet, ta en fika och läsa, och jag ska INTE läsa körkortsteori, nej, nu är det fredag och helg för min del.

Fyndat bland datorarkiven

Kategori: Allmänt

Idag har jag spenderat tid hos mina kära morföräldrar. Vi fikade och pratade länge, jag bidrog med wienerbröd till lördagens födelsedagsbarn (fikabröd från konditori denna dag, annat kan jag inte stoltsera med!) Knallade ifrån körskolan denna regniga morgon och smet in och handlade innan jag hoppade på pendeln. Morfar och jag har sedan haft datorkunskap och grejat med hans mejl och fixat med bilder och kollat på videoklipp från i somras och det visade sig att det fanns en del gömt bland arkiven som gjorde dem glada! Filmklipp är ju verkligen kul att ha för minnet.

 

Nu ska här drickas ännu mer kaffe. Och när jag förut sa kaffe, kaffe, kaffe! - kom jag att tänka på hur hysteriskt rolig Anna och jagtyckte att en särskild kräftskive-sång var för ett antal år sedan, då vi upptäckte den. Och den låter inte ens rolig. Det var nog bara så, att vi inte hade sett den förr och sjöng den direkt och blev så jäkla fulla i skratt när vi såg hur väl texten passade in i melodin "Du ska få min gamla cykel när jag dör"

Kaffe, kaffe, kaffe, konjak och likör,
ger åt alla här ett mycket gott humör.
På det ska ni ge er katten, vi skall sitta hela natten,
dricka kaffe, kaffe, konjak och likör.

På tal om gamla fynd i arkiven med härliga minnen... :)

Gosiga mammor med småttingar

Kategori: Allmänt

Jag blev, kors i taket, alldeles bebis-sjuk idag när jag såg alla mammor på badet komma med sina små sötnosar i vagnarna. Ibland blir man fullkomligt överöst av jordens alla kommentarer om hur fruktansvärt hemskt det är att vara småbarnsförälder - ungarna bara äter, har ont i magen, gråter och framför allt - man kan inte göra någonting av det man gjorde innan man hade barn, man går upp i vikt och örblir lite halvfet och hela livet är upp och ner. Tyst på er! Det blir väl vad man gör det till! Dessutom, om ni till slut har fått en bångstyrig och överjävlig 9-åring är det väl till största del ert eget fel! Nej, tack alla mammor idag med sina barn på omkring 6-10 mån som såg så. himla. glada ut - småpratade med sina småttingar medan de pysslade om dem och skojade friskt och fick bebisarna att gurgla förnöjt av skratt åt sin tokiga mamma. Det är uppenbarligen inte bara skit att vara småbarnsförälder - som med allt annat får man ta tillvara på guldstunderna, och det var många ögon som fullkomligt glittrade idag.

Bullbak på bullens dag

Kategori: Allmänt

Här har det bakats bullar, bullar, bullar! Äntligen. Jag har knådat och snurrat ihop ca 65 stycken.
 


Dock inte riktigt hedrat kanelbullen som jag kanske borde ha gjort eftersom det är just Kanelbullens dag idag. (Helt rätt att vi har en bull-dag i vårt bulle-land.) Nej, jag har istället bakat mormors "snabba frestelser" med kardemumma. Provsmakade en... och så en till... när de kommit ut ur ugnen, lagom varma att mumsa på....och...de är godkända!;)  Mmm... nybakade och varma... slår enligt mig högre än kondisets alla tårtor och bakelser.

Mums för bullar.

"Lyckan, kärleken och meningen med livet"

Kategori: Allmänt

Nu har jag kört ved som en redig svettig karl!! Det var lyckligtvis inte mycket kvar av högen så jag och min far var snart klara efter några tag med hårdhandskarna, men dessförinnan har han kört ett antal lass. Nu fick han lite hjälp i slutänden iaf, så jag kan känna att jag gjort en liiiten insats.

Ni har säkert inte undgått att höra talas om boken "Lyckan, kärleken och meningen med livet" som blivit så populär och nu också spelats in med Julia Roberts. (Har nu i veckan gått upp på biograferna) "Eat, pray, love" heter boken ursprungligen och huvudpersonen som också skrivit den heter Elizabeth Gilbert. Charlotte och jag gick och såg den i fredags och jag måste säga att jag gillade den här berättelsen starkt. Liz genomför en resa till Italien, Indien och Indonesiens Bali under ett år för att på något sätt finna balansen i sig själv igen, genom möten med människor, meditation, skratt och tårar. Satt och hade en mysig trevnadskänsla rätt igenom detta drama som på ett lättsamt sätt tar upp sådant som påverklar alla oss dödliga och vad som är viktigt för en i livet. Filmen lämnar en med en alldeles jättetrevlig känsla! :)

För övrigt satt jag och blev så res-sugen igen att det inte var klokt!! Skulle kunna åka NU till både Indien och Bali och vara borta i månader. Charlotte och jag satt och fick också härliga minnen från vår tågluff i somras, när Roberts yrar bland smågator i Italien (vilket vi gjorde i Prag), när vi också var i kvällssolen vid Colosseum m.m. Sist vi var på bio var i Gdansk men tillskillnad från igår som Challe sa "så förstår vi reklamen innan filmen och KAN skratta om det är nåt kul!" Då flinade vi nog med lite åt de polska skämten för att inte verka helt stentråkiga... :P

Jag ville läsa denna bok och det håller jag fast vid! Den är nu beställt från cdon.com och kommer på brevlådan inom ett par dagar! Se den, läs den eller gör bådadera!  
 
 You'll like it.

För att kunna vara

Kategori: Allmänt

Att lägga fokus på sig själv kan låta egoistiskt i somligas öron, men jag har märkt att folk prioriterar sig själva alldeles för lite och det är ju så lätt hänt att glömma bort sig själv. Få människor är egoistiska så att det blir överdrivet, och man behöver inte vara ett uns egocentrisk för att erkänna att man behöver tid till att ta hand om sig. Att ta tid till sig själv är inte tillräckligt uppmärksammat, det som är så absolut livsviktigt för att kunna stråla för andra. För att kunna vara ett stöd, vara en så bra vän man bara kan, och dotter och peppande arbetskamrat, och fortfarande stå stadigt och le utan att det är påklistrat.   

Jag hade glömt hur skönt det är att cykla en höstkväll när solen är på väg att gå ner. Igår gjorde jag det och kom in i husets värme med ny energi, började baka frukostfrallor, ändrade om lite i receptet vind för våg och lyckades få ut plåtar med svingoda bröd.

Man måste ta tillvara på sina metoder för att behålla sin utstrålning. Våga ta det lugnt, skippa den onödiga turen in till city om den inte behövs och man redan känner sig stressad, spela på gitarren fast man bara kan några ackord - bara för att det gör en själv på lite tralligt humör, bestämma hur man vill lägga upp dagen och framtiden, dansa loss till världens bästa låt när den kommer på radion och baka bullar med kardemumma och pärlsocker och gå ut och cykla i kvällssolen.

Allt för min egen skull, men så för att kunna hålla ihop och kunna vara den bästa av mig för andra.