fiaelisa

Om en tanke var ett sandkorn

Kategori: Allmänt

Windy sa precis att han planerar att elda i trädgården ikväll för det är något man tydligen gör den 30 april, så satt han och sökte på Wikipedia om hur man firade i Skottland och Sverige. I England finns inga sådana traditioner men ikväll kanske det blir en Varlborgseld här för första gången.
  Här var det eldning när Mike fyllde 30 år i november. 

Igår kväll jobbade jag två snabba härliga timmar (jag var bara där extra igår ifall det skulle bli mycket att göra) sedan lagade Anna och jag mat när jag kom hem och lyssnadedärefter på våra respektive sessioner från tisdagen...mhm.. Det var en del saker man inte riktigt hade tagit in som man faktiskt lade märke till men i stort sett hade man snappat upp allt. Till min besvikelse var inte hela mitt med tyvärr...men det var bara sista minutrerna men ändå lite synd... Jag undrar hur lång tid det kommer ta innan man kan tänka på allt han sa mindre än 90% av sin vakna tid. Jag får försöka att hålla mig sysselsatt idag när Anna jobbar och jag bara är ledig, annars blir jag väl alldeles för tankfull - och det var ju också något han sa.. Du tänker för mycket.. Du tänker och tänker och analyserar problem och frågeställningar tills du har analyserat det i bitar och satt ihop det igen så att det inte betyder samma sak längre. "Om en tanke var ett sandkorn så har du en hel sandstrand efter 30 sek." Det är INTE bra...nä, jag vet. Jag kände mig väl GANSKA så träffad... som av allt annat han sa i princip. Det är inte lätt att stänga av hjärnan från att tänka, det kommer ju på något sätt av sig självt! Som allt annat här i livet är det ingen annan än en själv som måste se till att få saker gjorda och det är bara jag som kan styra över att jag inte ska hacka sönder saker i hjärnan till jag har ett huvud som nästan spricker av cirkulerande tankar. Jag ska lära mig att lita på min intuition för det har jag tydligen mycket av innan jag bestämmer mig för att tänka över det tusen gånger till jag har glömt vad min egen känsla var. Intuition.
 
 Vilket vackert träd tänkte jag och tog ett kort - tanken slut. Bra gjort där, dags att gå vidare...

Cambridge

Kategori: Allmänt

  Här har vi mannen - sådana ögon har jag aldrig blivit betraktad av tidigare.      "Jäävlar! Vilken god choklad."   Hela Cambridge var fullt av kyrkor och gammal arkitektur. Vackert och mysigt får man lov att säga.    Här i hörnet satt vi...  och intog världens färskaste scones med sylt...MMMM!!   Fiolspel samtidigt som man går på lina? Det gör vi.    Första provsmakningen av bounty-glassen får ett bra betyg.  Vilopaus i gröngräset.  Taggade som bara den på väg till Dennis!  Vår personliga guide till gatan vi skulle - tanten hade koll och det var tur för oss det :) Efter våra sessioner var vi heeelt slut... En lugn middag där tankarna flög runt i skallen som aldrig förr sedan tog vi tåget hem, mycket nöjda men ja vad ska vi säga... förundrade.

Jag är HELT...mållös

Kategori: Allmänt

Igår var jag en människa med vissa tankar och idag känns det som att jag är en annan fylld med en hel jävla massa tankar. Förlåt att jag svär, det brukar jag inte göra i skrift, men det finns inte ord för vad Anna och jag har varit med om idag.

Cambridge var en helt underbart mysig stad med otroligt gamla byggnader, ett centrum med små gator och torg, caféer, uteställen och gränder och strosa runt i. Vi har göttat oss i solen med fika, glass och käk. Vi hittade sedan rätt buss till Dennis McKenzie. Det fanns några fjärilar i magen när vi stod där utanför dörren till hans hem. Han ville inte prata särskilt mycket med oss innan det hela skulle dra igång - vem ska börja? Efter att ha singlat slant visade det sig att jag var först ut och mina mest intressanta och innehållsrika 35 min i hela mitt liv tog sin början. Jag är HELT betagen. Han kunde se ALLT och det fanns inget som inte stämde om mig eller mitt liv. Vattentätt. Tyvärr går det inte att berätta allt och det vill jag väl inte göra för den delen heller med hela internet-världen. Jag kan berätta EN sak som han berättade för mig.

"Så du ska hem till Sverige och börja plugga?" säger Dennis utan att jag har nämnt något om studier. Ja.. det har jag väl tänkt, säger jag. Sedan han rynkar han lite på näsan och säger "Men jag måste säga att jag är väldigt förvånad över ditt val... Vad heter programmet..?" Jag berättar att det är Retorikprogrammet jag har sökt och får inte mycket till reaktion, bara ett minst sagt skeptiskt ansikte... Jaha, det var alltså inte särskilt bra eller tänker jag..? Så frågar jag vad han vad tänker/ser och han säger direkt, utan minsta tvekan - Lärare. Du skulle bli en helt underbar lärare.  

Mycket skoj och - de första tårarna

Kategori: Allmänt

Här har det hunnits med mycket den senaste veckan tycker jag, det blir annat när man är ledig. Match, härliga stunder i solen, sommarkvällar med svinroliga utgångar, restaurangbesök, chailattar, blivit friserad (!) och så lite jobb. Inte mycket alls dock, man vill ju försöka ta tillvara på den tid i Notts som återstår så det passar ju rätt bra. Jag hade fyra shift den här kommande veckan men ett kunde jag inte jobba så nu återstår endast tre. Imorgon MÅSTE jag ju nämligen vara ledig för då ska vi fara genom halva landet för att träffa detta medium... Spoooky!! Exalterad är jag..:) Gud så jäkla spännande det kommer bli. 

Igår jobbade jag sista shiftet tillsammans med servitören Augustin som har varit en nära kompanjon och stöttepelare ända sedan jag började på Bella. En såndär härlig människa som man inte får träffa så många av. Han ska bli pappa nu i dagarna och ska därför vara ledig nu en månad - så det var sista gången vi jobbade ihop och det gick INTE att hålla tårarna inne under den kramen...Så nu har Fia gråtit för FÖRSTA gången av alla farväl. Jag hoppas inte att säga hej då till de på jobbet ska bli så tungt igår. Jag kommer väl inte ha krut-torra kinder men vissa har ju betytt särskilt mycket förstås.

Lite bilder från senaste veckan.

 Laddar för match!  Tur för dem att de vann - jag köpte t.o.m. en egen Notts-halsduk kvällen till ära!
  Vilken pudding jag har i sängen va?;)   Marknad på nationaldagen Shopping...:)
 Sol

Och käk: Dinos - om jag hade ett café/restaurang så vore det här en mall.

 Fin kväll vid kanalen betyder fullproppat med folk vid Waterfront.  Gött.   Hit kom vi tillbaka några timmar senare också... Såhär glada typ;)    Och träffade heeelgalna tjejer..:)

Det ar visst Englands nationaldag idag!

Kategori: Allmänt

Det hade jag ingen aning om. Jag satt och lyssnade pa radion och tyckte bara att det var ett jakla tjat om att det var St George's day idag. Tydligen aven kand som Englands nationaldag - dar ser man. Ett hurra for England idag da :)

Det stramar i facet

Kategori: Allmänt

Uhhh vad solen tar!! Det verkar bli en minst lika fin dag idag också men nu får jag nog akta mig lite.. Igår låg Anna och jag på en filt och stekte i 5,5 timma. Det var helt ljuvligt...och så ligger man där och känner att "vad trött jag blev...jag lägger nog ner boken och blundar ett tag.." Så somnar man en stund och vaknar lagom varm till gröngräs och blå himmel...Mmm... Jag har inget som helst emot att ha så mycket ledig nu. Det sitter finfint. När vi kom in igår utbrast Windy "Ooh my God! Look at your faces!" Äsch vad han överdriver tänkte vi men shit, här snackar vi rött face och det hettade som bara den vartefter så att det kändes som att någon hade gått och gett oss örfilar hela dagen. Men det är bättre idag! Det stramar lite fortfarande dessvärre..Solkräm kanske vore något på den vinterbleka huden.

Notts vann förresten med 1-0 i tisdags och det var en riktigt bra match! Det kanske blir så att vi kan gå på tisdag med. Nu har ju både Anna och jag halsdukar t.o.m. och de måste ju se till att användas. På tisdag är vi ju nämligen lediga och på utflykt till Cambridge där vi har en varsin session med ett medium, en rätt känd sådan tydligen som Anna har läst om och såg att man kunde få möjlighet att träffa. Dennis McKenzie är namnet och det ska bli så jäääkla spänannde att höra vad han kan få ut för intressant...iiiiiiihh, det är lite pirrigt. Det känns hel-knas att göra en sådan här grej! Vad skönt det vore om han bara kunde reda ut mitt liv - det här är rätt linje för dig att plugga och det här är grabben du kommer gifta dig med. Åhå, tack, klippat opch klart! Så lätt räknar jag väl inte med att det är precis...men nog ska det bli kul alltid...:)

Filmbolande igar och fotbollsanda ikvall

Kategori: Allmänt

Na, snart far det vara slut med karleksdramor - vi pallar inte att halla kanslorna i schack langre varken Anna eller jag. Nar vi satt i biosalongen igar kom tararna strommande ett ANTAL ganger, vi kan konstatera att vi genomlider en blodig period i vara liv. Karleksdramor - uuuh...det ar tufft just nu..:( Men den var bra, det kan jag inte saga annat. Valdigt bra.
Efter att ha torkat tararna och kommit hem myste vi framfor Sa ska det lata. Tack vare Felicia har vi nu tittat pa programmen flera dagar i rad. Dar har vi nagot som garanterat far en pa gott humor! Det ar ett som ar sakert. Battre fredagsunderhallning kommer aldrig att finnas - wihu for Settman och sang!:) Vi tittade t.o.m. lite idag ocksa till frukosten. Ikvall blir det daremot andra bullar. Vi ska ga pa MATCH!!!! Det ar spannande nu forstar ni for Notts County ligger etta i ligan (!) och ikvall moter de tvaan. Det ar endast ett poang som skiljer dem emellan, vilket betyder att kvallens match kommer att vara stenhard. Vi ska heja. Gooo Noootts!

Knackebrod!

Kategori: Allmänt

Sista knackebrodet fran Sverige gick at imorse. Det var med sorg i hjoartat jag knogglade ihop paketen och slangde dem i soptunnan. Sa nar jag blev lunch-hungrig forut och gick till affaren tankte jag att nu ska vi se har om Sam kanske hade ratt nar han sa att det har var nagot likande...och JA det var det! Sa nu har jag atit en halvliter skogsbarsyoghurt och ett halt paket med detta knackebrod i rent lyckorus! Oj vad matt jag blev.... men gott var det, sarskilt med ost:)

Idag har jag skypat med Ellinor! Det var himla himla mysigt att fa prata, vi har inte vaxlat nagra ord alls sedan i julas sa det var minst sagt pa tiden..:)
Nu har jag brod i ugnen och sen ska jag ga in och mota Anna nar hon jobbat klart och efter standard-chaien sa ska vi ga pa bio tankte vi!

Inte ett moln - så långt ögat kan nå

Kategori: Allmänt

Vi gjorde världens godaste wok åt hushållet i torsdags kväll! Mums:) Det var liksom vår tur tänkte vi för grabbarna har lagat åt oss ett flertal gånger sista tiden. Det uppskattades av dem och sedan myste vi lite i köket Anna och jag, kollade sedan på min nyinköpta "The Notebook". Den hade hon aldrig sett nämligen så det var ju på tiden! Filmen som fyller alla tjejer med värme och får kinderna blöta. Det var dock ingen annan som hade lust att se en sådan film... Karlar! Det vet inte vad de går miste om.
  
Jag diggar kvällssamtal på köksbänkar.

For forsta gången så var jag ensam servitris under ett dagspass i fredags. Yogi hade försökt att få in någon extra och han tyckte att jag skulle försöka ringa in Martin men det var inget svar på linjen. Förberedd på att möjligtvis behöva genomlida en stressig lunch knallade jag iväg och höll andan för vad som komma skulle när borden började fyllas men NEJ, det höll sig alldeles stadigt. Pjuh - tack för det. Dock öste det in folk strax före fem och eftersom folk som skulle börja kl. 17 antingen var slöa i starten med att ta tag i det som behövde göras eller bara var sena fick jag jobba på till nästan halv sex. Ooh! Då var Martin i krokarna och vi satte och ned i solen på uteserveringen till puben som ligger mittemot Bella. När Anna var klar på salongen mötte hon upp med oss och då bar det av till den indiska restaurangen Tamatanga för lite kvällskäk :)

   

Där fick man sitta vid stora bord, alltså dela med andra och tempot var högt! Maten var dock väldigt god o samkrik så vi gick mätta därifrån. Anna som började kl. 8 på morgonen höll sig inne på natten medan jag var ute en sväng. Några av dem jag var ute med började kl. 10 på morgonen (moahaha) men jag fick slöa i timtals på en filt i solen....mmmm:) Sam och Mike kom senare och gjorde sällskap en stund.



Innan jag började kl.17 så möttes Anna och jag för vår standard-chai när hon hade slutat kl. 16. Snacka om att gå om varandra! Likadant blir det idag. Nästa vecka blir däremot himla härlig jobb-mässigt, det ser jag fram emot redan nu, så gott som inga sena kvällar alls på schemat! 



Dessa dagar gör det i alla fall inte sååå mycket att vara ledig dagtid och komma in senare. Snart blir det att ta med sig filten, musiken och boken ut igen. Det är ju ändå april med det beryktade april-vädret så det gäller nog att passa på!

Tarn Thai restaurant

Kategori: Allmänt

Tiden med matbutiken Tescos rabattkuponger "2 för 1" är över och har lämnat Bella onekligen lugnare än vad vi alla är vana vid. Vi har varit alltför många på schemat och därför har jag fått gå efter 1,5 timme både igår och dagen dessförinnan, inte direkt hemskickad, bara om jag har velat och JA - JAG VILL! Det är helt otroligt skönt att få vara så pass mycket ledig nu ett par dagar. Imorgon blir det kl. 12-17 och sedan lördagkväll och söndagkväll. Ett som är säkert är att om man vill behålla ett jobb så att det fortsätter att kännas jättebra, så ska man inte jobba där 80 timmar på en vecka eller liknande - det slår tillbaka på en. Man känner lokalen och sjargongen fööör väl. Jag tycker fortfarande om mitt jobb men lite lugn efter stormen känns helt underbart just nu och precis vad jag behöver när man insett att tiden i Notts är räknad och man behöver tid till att tänka och samla sig inför förändring.

Så igår kväll efter jobbet blev det en drink med Simeon och sedan när Anna hade slutat hade hon och jag en romantisk middag på en helt underbar thai-restaurang. Det kändes som att vi kom till Thailand när vi kom in på Tarn Thai restaurant. HUR fin som helst med mysbelysning, fontäner och fiskar, blommor, ljuslyktor, fåtöljer med kuddar och servetter omlindade med blommor. (Anna tog bilder med jag vet i fasen vart hon har kameran) Dessutom drog de ut stolarna för oss när vi skulle sitta ned och la servetten i knät på oss. En sådan lyxkänsla! Där intog vi en stark men otroligt god middag och fullkomligt njöt av atmosfären...:) Så himla mysigt. Det känns också så skönt att veta att vi faktiskt har lite tid ihop nu eftersom jag är ledig idag och imorgon kväll. Kvalitetstid - fem av fem toasters.

Vägskäl

Kategori: Allmänt

Igår vid 18-tiden var Anna tillbaka i staden! Jag började jobba kl fem men sa direkt att om det visar sig bli en lugn kväll så vill jag meeer än gärna bli hemskickad och strax före sju så blev jag tillfrågad om jag ville gå. "Nää! Säkert!?:D" Så jag fick komma hem tidigt och krama om den hemkomna:) Så hade grabbarna gjort middag här med efterrätt och allt, OCH vet ni vad vi hade för sallad!? En vildsallad bestående av maskrosor, vilda vitlöksblad, kidney-bönor och nässlor. En aning märklig och Mike skulle nog ha skållat nässlorna lite till för Sam och jag tyckte att det brände lite på våra tungor faktiskt....hehe...

Sedan började vi prata om att Anna och jag ska till ett berömt medium i Cambridge den 27 april på en var sin session. Det ska bli så himla spännande och jag är både rädd för, samtidigt som jag är väldigt exalterad över vad han kommer att säga. Både Mike och Windy hade en egen Tarot-kortlek så Anna och jag fick oss en varsin spådom igår eller vad man nu kallar det. Det har jag aldrig varit med om förr men det var intressant och det lämnade mig ju inte mindre fundersam än vad jag redan är över hela min tillvaro. Det var vissa kort vars beskrivning var helt slående och då blir man ju min sagt STÄLLD. Hur sjukt var det inte att just det där kortet kom precis nu!? 

Tyvärr så räcker det inte med några spå-kort. De ger inga svar. De späder bara på ens förrvirring och gör den en gnutta värre. De sa dock att jag har styrkan i mig att fatta mina beslut. - Jo, vi får väl hoppas det och att det blir rätt också, men just nu vill jag bara veta svaret. 



På väg tillbaka till Notts den 4 jan 2010.
 

En helg med bits and bobs

Kategori: Allmänt

Ett BAMSEGRATTIS I EFTERSKOTT ska jag börja med till den här skruttan som fyllde hela 3 år igår:) Auntie var inte där i år heller men hoppas åtminstone att kortet har kommit/kommer fram! Mina tankar fanns hos dig i alla fall.
  
Man låter ju som en gammal kärring när man säger det men - Fasen, tänk att det har gått tre år. Och när jag kommer hem är du väl större och tjattrigare än någonsin förstår jag skruttunge:)

I lördags var en helt underbar dag här i solskenet (som nu har passerat men det skulle jag kanske inte ha avslöjat för att förstöra stämningen) Håll kvar tankarna vid sol och världens vårvärme. Kodi och jag tog en promenix på förmiddagen och postade Alices kort.   Lauren på jobbet fick agera hundvakt i två min när jag var tvungen att gå in på postkontoret men det gick bra det. Hon var så stolt att sitta intill Kodi så jag fick t.o.m. ta kort med hennes kamera som hon skulle skicka till hennes pojkvän som bevis. En sak är ju säker att vill du ha uppmärksamhet så ska du gå med en varg genom centrum en lördag. Ett solklart stirr-objekt för varenda en. Här har vi en magnet! På tillbaka-vägen hamnade jag jämsides med en gammal man som körde permobil som utbrast "Ohhh! Vilken sort är han!!??" Så pratade vi några ord över Market Square medan han körde och vi knallade bredvid, det måste ha sett en aning roligt ut:) men när jag stannade upp och skulle rätta till skosnöret så for han bara vidare och vinkade glatt bakåt "See you later!" Det var en finurlig liten gubbe det där som lämnade mig med ett stort leende på läpparna på vägen hem:)
 
Lite senare följde jag med Sam och Mike till en bondemarknad i mycket liten skala där det bjöds på olika ekologiska egenodlade produkter som sylt, choklad, bakelser, kött, fisk, bröd, tvål, glass, plantor och korgstolar. Det kändes som en äkta typisk engelsk marknad som är med i filmen "Babe" (slående liknelse) trots att det här var en midndre marknad utan försäljning av grisar. Där strosade vi runt ett varv och pausade sedan med bakelser i gröngräset. Väl hemma igen parkerade vi oss på fältet här bredvid och bara chillade i solen ett par timmar innan det var dags för mig att knalla till jobbet.            Man inser inte hur fruktansvärt otroligt jäkla likblek man är efter en höst och vinter förrän man kommer ut i det riktiga bländande solljuset... Lik? - Naa, hon andas ta mig tusingen!  Det här är något som jag blev presenterad under lördagseftermiddagen som är så jäkla engelskt så att det är skrattretande. Alla vet ju hur mycket de älskar sin ordentliga engelska frukost här och det här är väl ett mellanmål som är lite "allt i ett". Nämligen ett "scotch egg" vilket tydligen är ett helt hårdkokt ägg omsvept av mosat korv-kött som man toppar med frityr. Låter väl helt strålande eller vad säger ni..? Jag snor en bild här som visar lagren bättre än min egen ---->  Det var tydligen ett av Sams måsten när han var på engelsk mark och jag var ju tvungen att provsmaka hans besatthet. Jag hade extremt låga förväntningar vilket gjorde att jag inte blev besviken men jag kan väl inte påstå att jag är överimponerad av denna nationalrätt!

Lördagskvällen/natten blev hiskligt sen men jag var uppe och redo för jobb kl.12 dagen därpå medan Sivan då sov på kontoret och Dan som också skulle börja kl.12 i köket, inte hade dykt upp eller meddelat sig. De två som sa att jag inte skulle palla morgondagen... - In your face! Vilka är det som inte pallar? Sivan som var meningen att jobba, sov på kontoret och kom ut HALV TRE. Så de som ringde och ville tala med chefen fick snällt återkomma om det var något viktigt. Ha! Somliga alltså. På kvällen fick jag för övrigt världens bästa middag här hemma:)

Efter ett lugnt dagsshift idag mötte jag upp med Martin för en kaffe, matlagning och film i hans kollektiv. Det var trevligt det. Och imoooorgooon så kommer Anna tillbaka!:D Shit vad fort tiden gick. Och det var väl bra det:) Jag kan dock inte välkomna henne ordentligt överhuvudtaget för hon är här vid sex-tiden och jag jobbar fem-stängning..men jag får se till att krama om henne ordentligt när jag kommer hem framåt natten!:) På tal om natt är det kanske dags för någon att lägga sig nu...:)

Latmask

Kategori: Allmänt

Bara for att Anna inte ar har sa har jag varit ledig de tre senaste kvallarna, helledig igar, ledig idag fram till fem och jobbar bara mitt pa dagen imorgon. Det har inte hant att jag har haft sahar manga lediga kvallar och ovrig fritid pa jag vet inte nar! Det ar val typiskt sa att det forslar? Man skulle kunna tro att jag kanske tar tag i en massa saker och springer till gymmet och grejar, men naaae, jag har mer sysselsatt mig med sa lite som mojligt. Solen (samt min generella lathet) gor att jag inte haft nagon som helst lust att ga till gymmet, rummet ser inte helt fruktansvart ut vilket gor att det inte kanns sa nodvandigt att stada plus att det faktiskt kanns ratt skont att bara spendera tid hemma och vara omkring grabbarna for en gangs skull. Forresten blir jag en expert pa att ata nar jag ar sjalv och har for lite sysselsattning, da ar jag omattlig och sugen pa allt. Jag skulle bli en tunna om jag var arbetslos och bodde ensam. En katastrof-situation jag ska se till att akta mig for. Som tur ar sa ar ju Anna tillbaka redan pa tisdag sa hon kommer forhoppningsvis kanna igen mig som den Fia hon sag sist;)

Burgare med wild garlic leaves

Kategori: Allmänt

Vilket vårväder! Solen har strålat beständigt både idag och igår och jag såg förut när jag satt i bilen att temperaturen låg på 18 grader. (Bil med undantag för alla taxi-turer har jag inte åkt på flera månader!) Skönt att få vara ledig en dag som denna.

 
Igår fick man ju hålla sig inom Bellas väggar men det var att jobba lugnt som gällde. Därför blev Sam och jag erbjudna att få gå på bio, en våning upp, och sedan komma tillbaka och se om det var mer att göra för oss då istället. Jag trodde att Sivan skämtade först när han frågade om jag ville gå på bio med Sam. Ähh va? Nä, det var inget skämt, vi blev skickade till bion och blev bjudna på "Kick-ass"! Den var bättre än väntat! Det kändes hel-skumt att springa upp på bio mitt i arbetspasset, bli underhållen i två timmar för att sedan springa ner igen, ta på uniformen och på't igen bare! Då fick jag vara bartender en timma och det var lite att göra minsann där ett tag, men så snart det lugnade sig fick jag gå, vilket var dryg timma senare, haaallelulja! Då blev det en afterwork-drink med Simeon, årets första smirnoff ice ute vid kanalen till solnedgången utan att huttra ihjäl sig. Får man smak av sommar eller får man?

Förut följde jag också med Windy, Mike och Sam på deras uppdrag att hämta hem vilda vitlöksblad från skogen. Det fanns mängder och vi fyllde tre stora säckar med de där bladen så att vi var helt gröna om händerna. Nu görs det vitlökspesto för fullt här i köket medan jag käkar hamburgare toppat med ett par av bladen. Det fungerar riktigt bra, kryddstarka rackare må ni tro!

 
Så här ser de ut, man kan nästan tro att det är liljekonvalj-bald. Dagens ord är för övrigt: lady bird = nyckelpiga. Det är väl ett sött ord?


En "ensam" vecka - mycket märkligt

Kategori: Allmänt

Så är nu Anna hemma i Gusum igen! Det blev tydligen en himla överraskning för dem där hemma när hon kom och knackade på dörren! Gud så roligt att kunna genomföra en sådan dunder-överraskning till mammas 50-årsdag!:D Tillbaka på Beauvale Road är hon inte förrän tisdag kväll så det känns riktigt märkligt måste jag säga att bara ha sig själv de kommande dagarna... men det ska gå bra det här minsann! Konstigt bara, vi kom fram till igår att vi inte har varit ifrån varandra 6 dagar i rad sedan jag var i Österrike första veckan i augusti! Ojojoj så vrickat:)

Idag har jag varit heeelt ledig. Sam och jag satt i köket halva dagen med varsin dator och muppade oss, sedan gjorde han lunch till oss, superengelskt - baconsandwich och te. Under eftermiddagen mötte jag upp med Martin och hans föräldrar och tog en varm choklad och gick på bio! Vi såg "Clash of the Titans" som är gjord i 3D så att man fick sitta där med brillorna på:) Jag har aldrig sett en 3D-film förut så det var en upplevelse, mest roligt var det att ha brillorna. Filmen var dessutom riktigt bra! Ett tips om man gillar underhållande äventyr där inte allt är för verkligt. (Tjejer - Perseus är dessutom svinhet)



När jag kom hem bjöds det på mastodont-middag här à la Sams franska cuisine och därefter blev det filmvisning i Windy och Mikes säng där uppe med storbildsskärmen. Men jag säger då det - Mike, vad tänker du med när du väljer film..? Rumpenstumpen skulle jag vilja påstå. Det här var en fransk film i svartvitt som vi efteråt inte fattade vad den handlade om. "Ehm..brilliant..." sa Windy sarkastiskt..och vi alla satt med stora ögonen och stirrade när eftertexten började rulla... Det bästa var att den inte var så lång tyckte jag, samt att vi hade choklad. Påskätandet har ännu ikke slutat för min del - gottis hela dagen idag av olika slag! Nu ska jag nog minsann krypa till kojs och ladda för ett skift på 12 timmar imorgon, EN bra film blev det idag iaf:) God natt

Hej hippie hippie hej!

Kategori: Allmänt

Vilken parad med outfits det blev under lördagskvällen! När Anna och jag hade smitit upp på rummet för att börja göra afro på Anna och fixa oss så var jag tvungen att springa ner efter en sax. (Det var tidigt på kvällen och folk hade inte bytt om än.) Då hade det tillkommit ett par gäster till än de som var där när vi smet upp och direkt när jag öppnar dörren till köket får jag se en man med låångt brunt hår, svart liten hatt, blommiga utsvängda brallor, blåmönstrad skjorta samt en skinnväst på det. "Jäävlar vilken hippie-kompis han har(!) tänkte jag, hälsade och började rota efter saxen med ett leende på läpparna... Tills jag tre sekunder senare insåg att "Just det, han är nog bara utklädd ja! Kanske inte världens hippie trots allt..haha" Då skrattade jag högt åt min egen dumhet. "Oj vilken jäkla hippie som kom till 70-talsfesten" Pucko:) Kvällen blev lyckad iaf och Windy var definitivt en av de snyggaste på kalaset. Party-fixare som är är så fanns det ju allt från disco-bollar och rökmaskin till ett hejdundrades fyrverkeri som avfyrades framåt natten.

 



Igår kväll tog jag med mig en pizza hem från jobbet som vi smaskade i oss samtidigt som Windy la ut bilder från festen på facebook och hans brorsa Sam satt och taggade för fullt med sin laptop bredvid. Sedan fortsatte det hela till att vi alla hade obeydliga facebook-konversationer till varandra runt köksbordet! Windy skickade bl.a. att jag skulle sluta sörpla mitt te och jag svarade genom att sörpla hysteriskt vilket blev ganska roligt..:P Hippie-fasonerna finns ju i huset trots att festen är över om man säger så. Men det gillar vi:)

Påskägg

Kategori: Allmänt

Anna har förresten varit världens gulligaste och köpt påskägg! I det här landet innebär det ett tjockt äggskal av ren choklad med fint papper om:) Jag har nallat före jag har ätit frukost...mmmm....


Påsk - Good Friday idag

Kategori: Allmänt

Långfredag - Good Friday, det är väl en konstig översättning? På svenska var denna fredag lång men här var den bara "bra". Jaja, jag antar att man menar att det på sätt och vis ledde till något bra i kristlig mening. När mamma och pappa var här så tog vi faktiskt en titt på Pitcher & Piano - kyrkan som nu är restaurang/bar/nattklubb och där man känner sig allt annat än kristlig när man sätter in foten. DET höll dem med om! Cool så det förslår går ju inte att neka till att det är trots allt^^ 

Vi strosade runt mycket under helgen i det finfina vädret (som i stort sett gick över när de åkt!) och de fick se innerstaden och diverse godbitar och våra jobb. Det blev en middag på Bella första kvällen, supertrevligt!:) Mamma fick sniffa lite på shoppingen och hon hann inse som jag hur mycket pengar man SKULLE kunna spendera (Pappa - Jag måste säga att du var himla duktig som höll humöret uppe genom alla butiker!) Vi utnyttjade helgen mestadels till att umgås mellan strosandet med fikapauser, middagar och massa prat som vi hade att ta ikapp. Det är ju just det man vill göra när man bara ses över en helg sådär, och det var huuur mysigt som helst får jag lov att säga! :) Det blev en tur till slottet, där de nu också hade en ny utställning med rekvisita från den nya Robin Hood-filmen med Russel Crowe som har premiär i maj. Så håll i hatten nu - vi har alltså sett med våra egna ögon kläderna som Russel Crowe svettades i under inspelningen och bågen han kämpade med! Yeya!;) Film-intresserad som jag är måste jag ju säga att det kändes lite fränt:) Filmen måste ju verkligen Anna och jag ta och se här när den kommer! Sedan körde vi English stile och tog ett glas på puben och satt ute i solen innan vi strosade vidare:) (Jag slog ut nästan hela mammas glas med rött vin så hon fick dock bara några klunkar den stackarn...) Jag är nog skyldig mor ett glas vin minsann:) Det är ju faktiskt helt bokat och klart att jag och Anna landar i Sverige tillsammans med Windy och Mike den 25 maj nu! Det är väl mors dag om jag inte minns fel? Det var väl ett bra val att komma hem till den dagen mamma?:)

Det är förstås ett datum med blandade känslor och den här veckan har det verkligen slagit både Anna och mig att det är inte lång tid kvar i England, tiden går helt otroligt fort och snart är vi där. Tårarna kan komma bara jag tänker på att säga hej då till allt och ALLA här! Situationen har väl sina för- och nackdelar och man får hoppas att allt löser sig till det bästa. I natt när jag kom hem från ett 12-timmars pass och var trött och hade precis ätit, satt jag uppe framför datorn en stund nere i köket och varvade ner och fick konstigt nog någon slags kick i rumpan från tomma intet och tog tag i att söka till universitetet till hösten - så nu var det avklarat! Lättare än man kan tro men hoppas att jag valde rätt där när ögonen började gå i kors av trötthet. Idag jobbar jag kl. 17-23 (wiihuu att det inte är mer än det) och imorgon är jag ledig! Då är det ju också Windys 40-årsdag och stora kalas med 70-talstema!!:D Det kommer bli SÅ läckert, det ser jag fram emot!



Lite mer kläder kände vi nog för men silverglittret är minsann något svenskarna har tagit till sig i sina outfits ska ni få se;)