fiaelisa

Jag bjuder härmed på ett gammalt inlägg

Kategori: Allmänt

Pratade just med käre vännen Oscar som nu packar sin backpack och drar till Sydney imorgon bitti. Så galet att för dryga två år sedan var man där själv. Den där känslan när man går runt på kvällen och packar det sista, går igenom gång på gång vad man har med sig och vad man absolut inte FÅR glömma. Mörkret har lagt sig sedan länge när man väl MÅSTE sova och man måste vara nöjd med vad som ligger i ryggan. Så tänker man att det dröjer länge till jag kommer sova här hemma igen...

Och så vet man ingenting om vad som väntar. Det är en så konstig känsla av förväntansfull men läskig förtjusning. Och som Oscar sa: "man verkar väl nästan känslokall vid avsked av folk" - just eftersom man inte fattar att man ska iväg och inte ska ses på lääänge! Märkligt. Så är man där helt plötsligt.... :) Fast så "helt plötsligt" var det ju inte för mig o Hanna direkt.... - men värre en vår start på resan kunde det nästan inte bli. Det var bara att försöka tänka framåt!

Så här såg vårt första resedagboksinlägg ut... 


Nu ar vi har!

Söndag 22 februari 2009 Sydney, Australien

Heej allihopa! Nu ar vi ute och far igen;)

Till de som inte har hangt med kan vi ju saga att vi hade lite av en "rocky" start. Vi slapade oss upp kl 1 pa natten till arlanda, men kom tydligen 12 timmar for tidigt.. (En liten detalj - p.m. betyder kvallstid) Sedan var flyget forsenat vilket innebar att det missade var anslutning till Hong Kong. Det hade ju inte varit nagon storre katastrof om det hade funnits NAGON personal pa ENORMA Heathrow, men istallet sprang vi hacken av oss och letade efter folk. (Tydligen finns det ingen pa varldens storsta flygbolag som kan tanka sig att jobba efter klockan tio pa kvallen.) Vi har fortfarande omma ben efter sprangmarchen men som tur var sa hade vi med oss en smarrig kexchoklad och ett, trots omstandigheterna, mycket gott humor. Det mesta brukar ju losa sig och sa gjorde ocksa detta! Till slut efter ett antal timmar da flygplatsen nastan var tom och vi borjade badda ner oss i vantstolar fann vi en dam fran british airways som bokade om var resa till dagen darpa och ordande hotell med FRUKOSTBUFFE:D

Val framme i Sydney borjade en spannande hostel-jakt. Med hjalp av en vanlig vakt utrustad med praktisk walkie-talkie fann vi Westend hostel i centrum. Ett liiiiiitet bakslag dock, nagonstans pa vagen dit hade Hanna blivit av med en vaska med planbok, mobil och andra nodvandigheter. Det var inte skitkul. Ganska sa trakigt faktiskt.
Nar alla kort var sparrade och efter att ha kampat pa i ca 30 timmar i strack sag vi fram emot att sova ut i ett snuskigt litet rum pa 13:e vaningen. Sa blev det inte! Nae, efter 1,5 timmas somn gar brandlarmet igang och det var bara att rusa ut. Namnde vi att vi bodde pa 13:e vaningen? Ingen brand dock som tur var, bara nagon som var lite roksugen.

Efter denna lite oturliga borjan har resan fortsatt pa betydligt battre satt:) Nu har vi sett oss lite om i Sydney och det ar en jakligt cool stad. En dag pa beachen har vi ocksa hunnit med, harliga vagor, perfekt sand, underbart vader! (Vi saknar er ocksa...tihi;) Men vi haller tempot uppe pa natterna ocksa forstas. Nattlivet har ar riiiiiiiiiiiiktigt nice, och 4 l vin=66 kr. Yeah. Det gar ju inte att slapa runt pa alltfor lange nar man reser runt som backpacker. No worries mammor dar hemma, australiensiska grabbs ar riktigt trevliga mot oss svenska flickor;)

Vi har redan mott manga intressanta manniskor, riktigt trevliga typer pa vart forsta vandrarhem! Det var en valdigt harlig stamning bade bland personal och gaster. Vi hade trivts valdigt bra om vi inte hade fatt det skabbigaste rummet. Det som ar vart att namna - vi utfaradar harmed en varning for kansliga lasare - Vi hade en runkade filippinare i vart 10 kvm stora rum. Det ar kul att vakna till en filippinare som kliar sig sa dant i skrevet att man tror att skinnet ska rivas upp. Dar har ni forklaringen till varfor Hanna o Fia under forsta dagarna i Sydney har delat overslaf. Hellre trangas och riskera att ramla ner an att forsoka sova i en skakande vaningssang. For att gora en lang historia kort - vi har flyttat nu!

Men som sagt sa var de flesta valdigt skona manniskor! Igar bag-in-boxade vi i common room fore utgang och det slutade med att vi blev ett helt gang fran vart hostel som gick ut pa krogen. Valdigt lyckad kvall! Aningens sega i muskulaturen nar vi satte pa oss ryggorna imorse och flyttade tva kvarter bort.

Veckans kommentar kom fran en skotte under gardagens utekvall, och ni vet ju hur de snackar; "Ooh, are you from Sweden? Do you 'snus'?" Vi vrider oss av skratt: "No, we don't snus." Klockrent:)

Vi ska forsoka lagga upp lite bilder vartefter sa att ni far se lite av det vi har sett:)

Skot om er nu dar hemma! Se till att ni vet vart ni har varandra. Anvand solkram och annat skydd (morbror Hakan). Las in era kort och planbocker och hall for fan i passet.

Sant behover vi ju inte tanka pa har. No worries;)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: