fiaelisa

Vardag vs. jullov

Kategori: Allmänt

Det är märkligt hur bra man mår av rutiner. Det är som att hela ens psyke och kropp behöver få veta på ett ungefär hur dagarna ser ut för att kunna hålla sig i balans. Allt det där försvinner ju när man har jullov. Då bryts alla vanliga mönster, mattider och träningspass och det händer så mycket annat trevligt att man inte hinner tänka på det vardagliga livet. Särskilt när man som jag även byter hemmiljö för ett par veckor och plötsligt har folk omkring sig hela tiden. Blir omsvärmad av släkt, familj och vänner och fullkomligt stormtrivs.
 
Det är inte konstigt att man hör de som jämrar sig och fasar inför den vanliga måndagen. "Usch, jag vill inte". Pustar och suckar och önskar inget annat än att kunna stanna tiden.
 
Trots allt så tror jag ändå inte att man skulle uppskatta den där kvalitetstiden och ledigheten lika mycket om den fanns runt oss hela tiden. Det är något med att "det har ett slut" som gör det blir så värdefullt. Då tas tiden tillvara på att alldeles särskilt sätt. Ett visst antal dagar att göra det bästa utav. Sedan när den där vanliga måndagen kommer inser man att den är inte så illa den heller. Det är rätt skönt att komma igång med de vanliga rutinerna och hitta sin balans igen. För vad skulle den mysiga ledigheten vara utan den ibland så tråkiga vardagen? Det behövs ju en kontrast för att något ska kunna bli roligare än något annat. 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: