fiaelisa

Barcelona - tuttar, fest och sangria

Kategori: Allmänt

Nu har vi tuffat pa sedan sist. da var det Kroatien, sedan Rom och nu Barcelona. Forresten gick vi av fel for forsta gangen pa riktigt i Venedig dar vi hasde ett byte pa vag till Rom. Efter ett sovtag med vilda huliganer i hytten bredvid var vara hjarnor kanske inte pa topp, och kom anda in till Venedig dit batarna gick! Hoppsan sa. Meeen - alla vagar leder ju till Rom sa dit kom vi ju till slut;)

Dar far vi lov att saga att vi var ratt sa turistiga och fullfoljde var plan att strosa runt och i Colosseum, blev lite halvt pahoppade av "romare" fran Kristus-tiden samt forsaljare, men fick med egna ogon se att denna forna slaktarena var stoooor. Inne i Vatikanen var vi ocksa och jag fick dra pa en sjal over axlarna for att vara tillrackligt anstandig och sedan begav vi oss till det Sixtinska kapellet och checkade Michelangelos malningar. Vi besokte bl.a. Trevifontanen ocksa en kvall nar vi tog en kvallsutflykt.

Till skillnad fran vart turistande i Rom kan vi val saga att vi har varit..mindre... turistiga i Barca:) Har har vi kant att det ar annat att uppleva helt enkelt. Det finns stamning i den har orten kan jag saga! Det ar bra musik fasen overallt, pa gator, i metron och pa utestallen och det marks att folk ar har for att njuta av god mat, sol och bad och ett hett nattliv! Vi klunkade sangria var forsta kvall har och slangde runt vara lurviga pa en skitbra nattklubb vid playan.

Stranden har ar valdigt sandig och kan erbjuda parasoll som kommer som skott i luften - Challe blev namligen skallad av ett parasoll under tiden jag tog ett dopp! (Fan att jag missade denna show!) Sa hon far vara grannars parasoll i pannan och far tag i det och forsoker spela oberord och sitter dar med parasollet i handen och ler nar sallskapet val inser att det har flugit ivag! Haaaaahaha!

Bade ikvall och igar kvall har vi strosat pa den stora vimmelgatan La Rambla dar folk upptrader pa gatan med sina egna pahitt (t.ex. sa dansade ett gang valtranade grabbar jarnet bade idag och igar till heta tongangar, det ni brudar) och det finns en massa saker att strosa runt och titta pa. Dessutom kantas gatan av uteserveringar och nar vi gar dar sager Challe till mig - "De dar! DE ser ju svenska ut." Jag utbrister "Det ar ju for fan Johan Wissman! Och Linus Tornblad!" :D Sa nog var de svenskar alltid! Dar satt vara egna friidrottare och gottade sig i vimlet. Man vet aldrig vad som kan handa i Barca inte, det ar ett som ar sakert.

Forresten sa har jag tatuerat mig ikvall. Det ar en odla som stracker sig underifran handleden upp pa handleden. Ca. 8 cm lang. Lite skoj att ha ett tag! Den kommer namligen att ga bort om en sisadar 3 veckor sa jag har inte blivit heeelt vild mamma aven om du tror det ibland:P

Imorn bitti bar det av till Montpellier! Darifran ska vi pa nagot satt ta oss till Amsterdam, HUR vet vi inte an men det ska val luffarna klur ut. Dar blir det 2 natter innan vi drar till vart nya pahitt i planen, jokern ar Gdansk. Sa lite Polen med vartefter, Gdansk ska ju bjuda pa Ostersjons riviera har vi hort. Se vad den stranden har for skoj att erbjuda, skallande parasoll har vi ju redan klarat av. Men forst - Amsterdam!

Kommentarer

  • Bella säger:

    Oh Gdansk var jag i förra året, men någon strand såg jag inte till där, ni får ta tåget till Polens dyraste stad Sopot om ni vill ta er ett dopp :)

    2010-07-27 | 09:34:40
    Bloggadress: http://bellitabonita.webblogg.se/
  • Frida säger:

    Jodå, festivalen var jättekul, dock regnande det en hel del. Men vad är inte mer passande än lervälling och festival?



    Vad härligt det låter! Det är ju friidrotts-em i Barca nu, så en del friidrottsstjärnor lär ni ju ha sett!



    Hälsa Challe (och parasollet) :P



    Puss!

    2010-07-27 | 11:38:19
    Bloggadress: http://fridacarlssons.blogspot.se

Kommentera inlägget här: