fiaelisa

The real life in Croatia

Kategori: Allmänt

Det akta och det vanliga ar ju ibland bara for roligt - det ska jag borja med att saga till detta inlagg. Har upplever vi nu fler galenskaper an vi gjort sammanlagt tidigare under resan och det ar an sa lange baaara positivt;)

 Vart vandrarhems uteplats med bad om man vill! Huset ar alltsa precis bakom ryggen har pa fotografen (inte vara bilder tyvar!) Sjalva har vi legat pa en stenstrand lite langre bort om dagarna men har hanger vi pa kvallen:)

 Pa denna strand har vi inte legat men det vita huset till vanster ar dar vi bor. Portarna ni ser pa vanstersidan - dar ar ocksa var busshallplats;) Och huset efter det forsta pa hogersidan, som alltsa inte syns, tillhor ocks detta vandrarhem och det ar dar vi har kok och far frukost och dar folk i allmanhet ar. 

I forrgar kvall skulle vi sla pa stort och ha en forsta rejal utgang under denna luff. Det fick lov att bli ordentligt insag vi redan fran borjan eftersom sista bussen hem fran Split gick kl. 12, med andra ord, alldeles for tidigt och den forsta pa morgonen kl. 5, sa, parta till 5-bussen da! Var busshalplats har ar inte utmarkt pa nagot satt, man ska bara stalla sig pa ratt stalle och hoppas pa att hinna haffa bussen innan den kor forbi i alla hast! (De kor ganska sa friskt pa de kroatiska smavagarna skulle man ju kunna pasta) In till Split kom vi men hade ingen aning om vart utelivet fanns. Jag haffade tre kroatiska tjejer som sag ut att vara liet uppkladda och inforstadda och de var otrooligt hjalpsamma! Borjade forklara vart vi skulle ga men kom pa att det var battre att de foljde oss en bit, sa dar gick vi nerfor gatan med personliga guider och hittade sedan alldeles utmarkt til gatan med allt vimmel. 

Val framme, kom vi pa att vi  behovde en liten hutt efter denna langa fard fran vandrarhemmet innan vi gick in pa stallen dar det var sant himlans liv i luckan. Borjar fraga runt efter mini-markets som vanligtvis ar en kvadratmeter stora men har oppet jamt och har oftast det man eftersoker. Efter lite letande fragar vi ytterligare en tjej, hon ar visst fran Split och borjar tanka sa det knakar och vinkar plostligt att vi ska hoppa in i hennes BMW sa ska hon kora oss. Mycket fattig engelska men vi forstar att hon ska skjutsa oss och HOPPAS pa att hon ska skjutsa oss tillbaka, eller att det inte ar sa langt sa att vi hittar vagen tillbaka... (Charlotte: Jag sitter just nu i en tjejs BMW i Krotien mitt i Split och blir kort av en inhemsk tjej till att kopa sprit!!) Efter nagra minuter stannar hon vid en liten mini-shop dar de forstas har lite huttar! Vi handlar kvickt medan hon vantar, jag tar vaxeln och Charlotte springer over vagen med tva sma spritflaskor i fickorna pa klanningen. Sedan skjutsar hon oss tillbaka till huvudgatan! Tack!:D

Sedan blev det rejalt party och efter fyllekak pa ett bageri pa morgonen lyckades vi sedan ta oss hem med fortsa bussen vid fem, kanoners! Lugna puckar i solen dagen darpa men aven en kvallstur in till Split for att boka kommande tagbiljetter. Da vet vi ju var var "buss-kur" ar och vantar tillsammans med en annan dam och en tjej. Efter en stund borjar damen ga fram mot en vit mini-buss som stannar och pa den star det ---> Split. "Jaha, ar det har bussen!?" Den ar knoka-full och chaufforen pekar att vi ska hoppa fram i framstena bredvid honom. Sa dar framme sitter vi och far finaste utsikten sadar pa kvallskvisten:P Det kandes galet varre och jalkigt oturistigt att sitta dar bland alla kroatier som skulle in till staden! Haha, aa jag sager bara det, alska Kroatien.

 Huvudgatan i Split pa kvallen.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: