fiaelisa

Svett-hett

Kategori: Allmänt

DET AR HETT I EUROPA. Jag sager bara det. Javligt hett. Idag har vi ända forsokt gora vart basta och strosat runt i Wien for att se lite av staden och far val anda sla oss lite pa brostet for att vi inte foll ihop. Det ar nog tur att vi inte vet vad termometern star pa men det ar GASSANDE sol och man riktigt känner hur staden ryker av värme... Och jag som inte normalt svettas, jag gör ocksa det nu kan jag erkänna. "När man har fotbad i flip-flopen - Da är det fan varmt Challe." Efter att vi sett en del av Wiens statliga byggnader tog vi tunnelbanan bort till Donau dar folk lag ihopmosade pa en strand och stekte. Vi hade nog ocksa velat mosat in oss men i brist pa strandutrustning knallade vi vidare - i sol i sol i sol. Till vi insag att Nä, nu far det vara nog med promenerande i solen. Challe: Assa, hur dumma i huvudet ar vi inte som ar ute och GAR!?

Lite kanske, men vi tänkte väl som sa att vi har ju bara tva dagar i Wien sa lite vill vi ju se. Vi har konstaterat att staden ar trevligare an Berlin, betydligt större än Prag och lämnar ett gott intryck sahär langt:) I like Vienna trots att det ar svett-hett:) Förresten bor vi jäkligt fräscht för tillfället och för att toppa det hela - lyssna noga nu - "frukost inkluderat" - är det inte ljuv musik i öronen? Vilken lyx för en backpacker va!? M.u.m.s. 

Vet ni vad vi sag for galet idag förresten? Nar vi hade gatt en liten runda och kom tillbaka mot katedralen i centrum hordes det ett valdans liv av folk som skrek ocxh skrattade. Vad ar det nu som star pa? Pa torget utanför denna enorma katedral, har hundratals manniskor samlats och star och kastar vattenballonger pa varandra allt vad de orkar, skjuter med vattenpistoler och har ett allmänt bad i hettan! Haha! Till och med polisen stod och fotograferade spektaklet! Men jag vill inte kalla dem galna Österrikare för det - snarare smarta, ett folkligt regn i ett centrum som kokar - perfekt ju:)

Kommentarer

  • Hannis säger:

    Fasen så nice flickor, har bara hört bra om Wien! Ni är inte de enda som berörs av värmen kan jag säga. 34 grader var det på jobbet i lördags. Idag bara 31 så helt lugnt:P

    2010-07-12 | 20:51:55
  • Kusin linn säger:

    Ja du Sófia du har det gött. Här sitter vi i Kroatien och steker. Det är mkt varmt i luften och i vattnet likaså. Vi har också åkt igenom Tyskland ganska frräckt, stannade på en camping som hette Chamsie. När man badade hade man Alperna i bakgrunder kallar man det fräckt eller kallar man det fräckt haha. Va också på örnnästet WOW XD.

    Hör av migh en annan kväll. Kram från hela familjen.

    Ta det lugnt nu.... lova det.

    2010-07-12 | 23:01:18

Kommentera inlägget här: