fiaelisa

Chne-chne

Kategori: Allmänt

Igar gjorde vi utflukten till Kutna Hora och besokte den omtalade Benkyrkan. Det varhelt otroligt att se denna lilla kyrka med tusentals manniskoben och skallar. Det berodde tydligen pa att en riddare pa 1300-talet hade fort med sig hem en nave med sand fran Golgata och spritt ut over kyrkogarden. Darfor ville alla bergravas dar men ca 200 ar senare var man tvungen att gora nagot at situationen for det var alldeles for fullt och man ville inte flytta skeletten nagonannanstans utan gravde upp gravarna och placerade alla ben och skallar inne i kyrkan. Det var nastan en laskig syn. Vi var anda nojda over att vi akte till denna lilla stad. Snacka om att det kandes som att vi var i Tjeckien pa riktigt. Daliga byggnadar och ode. For ovrigt var det HETT som tusan!! Och vi hade heller inga chne-chne-pengar (vi har dopt dem till chne-chne, de dar kronorna) att kopa en droppe vatten for, men som tur var hade de en liten bankomat som vi bokstavligen behovde sta helt kutruggade for att na ner till! Sag ju en smula roligt ut;)

Tillbaka i Prag slog vi oss ner pa en uteservering pa en av alla smagator. Mysiga kullerstensgator har de gott om har. Sedan var vi tvungna att spendera sista natten pa ett annat hostel. Ett lite speciellt sadant men vi overlevde gott och val. Har har det vimlat  av galna spanjorer som kom tillbaka framat smatimmarna igen och vackte nog halva byggnaden. Jag var dock trott nog att somna om snabbt och ar nu redo for en sista halvdag har. Vi kanske ska fa en liten rundvandring i gamla staden faktiskt - om vi hinner dit, bast att ge sig av snart faktiskt.

I eftermiddag gar taget mot Wien. Kunde bara inte motsta att sta och sjunga "eey eey eeeeeeeeeeyy I need a ticket to Vienna!!" nar vi stod och skulle boka biljetterna dit igar;) Challe sa ju redan efter ett par timmar i det har landet att jag varit i Tjeckien for lange nar jag svamlade sa att det knappt gick att hora vad jag sa. "Droggchedjtrojj" var dragkedjetroja. Dags att bege sig da innan man borjar snacka sin egen lilla tjeckiska som vi absolut  inte forstar en endaste liten nuffra av!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: