fiaelisa

Bio-besok och shopping efter parsen! "Huuur ska vi komma hem?"

Kategori: Allmänt

Efter dagarna med resa som inte blev riktigt enligt planen gick vi igar till tagstationen igen for att boka resterande resor till Gdansk och sedan darifran hem till Svedala. Efter att vi hade atit frukost vid halv tre pallrade vi oss dit, nojda med oss sjalva for att gora detta fore nagonting annat.

Det gick sa illa att vi hann tanka - hur fan ska vi ta oss hem? 3 timmars slit tog det oss pa stationen. Fran kassa till kassa, bland pollacker som inte kunde engelska, som ville hanvisa vidare, men som heller inte kunde hjalpa. Saken var att de kunde inte boka de tyska biljetterna for oss och vi skulle i sa fall annu en gang hamna i situationen att vara i en stad sent pa kvallen, inte fa plats pa nasta tag och dessutom skulle vart respass da hinna ga ut och vi skulle fa betala en miljon samt vanta dagar till ett tag med platser over fanns tillgangligt. VI MASTE JU KUNNA FORBOKA SNALLA MANNISKOR! Vi ringde till Tysklnad och kollade hemsidor, ringde Sverige men de kunde inget gora till vi sedan forstod en rutt som GICK att forboka, namligen Lubeck-Kopenhamn. Vi kan inte boka nagot annat till hemfarden, de anslutande tagen far vi hoppa pa bast vi vill - lite spannande men det finns en plan och den ar alltsa att effter ca 20 timmars konstant tag-resa fran Gdansk, vara pa svensk mark pa torsdag morgon. Pjuh.. 

Efter denna pars igar blev det restaurang-besok och upptackande av ett helt enormt varuhus som hade maaassa roliga butiker!!! Vi var helt lyriska och detta var precis vad vi behovde. Ett super-varuhus med varldens basta shopping;) Wihu! Dar gick vi sedan ocksa pa bio och sag The sorcerer's apprentice, pa engelska med polsk text, men det gick ju bra. Det kandes dock en aning markligt i borjan nar all reklam var pa polska och folk skrattade till och vi satt som idioter. Men nar filmen tog vid hangde vi med och den var faktiskt skitbra! Himla kul att vi hamnade dar!:D 

Idag ska vi dock se mer av Warsawa, vi har aterhamtat vara krafter och ska INTE spendera timtals pa stationen, nix! Ska bara se om Challe har vaknat... :) 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: