fiaelisa

Labradoodles och hoovers

Kategori: Allmänt

Lördagskvällen blev till stor del att socialisera med de andra här i hushållet samt en glad Carl som var en besökande vän! Kvällen var något svensk-inspirerad då vi visade klipp från youtube på ett midsommarfirande där man dansade "Små grodorna" för fulla muggar och körde lite ABBA-låtar. Midsommarfirandet tyckte de var hysteriskt komiskt och ja, vi kan väl hålla med om att det ser en aning märkligt ut när alla hoppar runt till "o svansar havar de... qooooo ack ack ack" Självklart att alla kan den bara:) 

Det visade sig att Windy hade värsta dubbel-samlingsskivan med ABBA som innehöll samtliga hits i princip! Så med det i bakgrunden försökte vi också utbyta andra vettiga saker, som exempelvis dåliga raggningsrepliker. Det framgick att mycket är snarlikt på språken. Det här med ögon man drunkar i och allt vad det heter. En ny som endast vi hade som Carl tyckte var hysteriskt roligt var vår fina raggningsreplik "Hello biscuit, standing here crumbling..?" Det tog nog 10 min innan han slutade skratta åt den frasen. Windy tyckte bara att den var konstig och ja.. vad är det finurliga med den egentligen? Hålla kexet, står du här och smular? Hm... det bara är en raggningsreplik kort och gott, men vi saaa ju att den var dålig! Sedan var det vår tur att garva åt engelskans nyuppfunna hundraser: labrador+pudel= "labradoodle" och cocker spaniel+pudel= "cockapuudle"!! Nä, det var visst inget skämt, även om man skulle kunna tro det:D Vår egen taxichaufför Daniel var sedan snäll och skjutsade in oss till city där vi hade ett par mycket skojiga timmar innan det var dags för nästa raggande av taxi. Det vimlar av taxis som far men alla var upptagna vid den tidpunkten. Därför ser tydligen vakter på stan här till att ordna ett fungerande kösystem, så att man står i en hiskligt lång kö längs med gatan och blir tilldelad en av de taxis som rullar in i organiserad ordning. Det var ett nytt fenomen men gick smidigare än man kunde tro faktiskt. De är rätt mycket för att stå i kö här har jag märkt. De står t.o.m. i kö på busshållplatserna vilket är annat från hemma där alla packar sig som en gröt och försöker klämma in huvudet först när buss-dörren öppnas. 

Arbetet började kl. 10 dagen därpå, igår alltså, och jag led inte av någon trötthet som tur var! Det var lagom lugnt och skönt på Latino vilket lämnade en del utrymme för städning. Chefen Kully frågade om jag var bra på det här att städa och jag svarade väl lite som så att "jag kan om jag vill och att jag brukar få upp farten!" Så förklarade han vad jag skulle göra och sedan att han skulle gå och hämta en "hoover".... Nu är det ju så att man har ju lite luckor i ordförrådet... så jag frågade lite förundrat "jaha, vad är en hoover?" Då vevade han lite upp och ner med armarna och sa att det var en elektrisk maskin att göra rent golvet med. Åh! En dammsugare!

DET lät ju bra Fia. Först: "Jodå, jag är rätt bra på att städa ibland!" Andra sekunden: "Vad är en dammsugare..?" Förhoppningsvis förstod han att jag faktiskt hade sett en dammsugare förr och att det inte var riktigt så jag menade..hehe;)

Idag börjar jag däremot kl. 13 och kör eftermiddagspasset till kl. 19 och från och med idag är Anna och jag också arbetskamrater! Hon är nämligen där just nu och provar på. Hon ska jobba där minst två dagar i veckan så vi får se hur mycket vi får jobba ihop! Troligtvis inte så mycket eftersom det kan vara lite mindre effektivt att ha två gröngölingar att ha att göra med samtidigt, det visar sig så småningom. Nu ska jag få rumpan ur sängen och sedan ta tag i ett vuxen-ärende, nämligen banken. Den lilla pengen man tjänar ska ju ändå sättas in någonstans vartefter! Den måste man ju värna om förstås:)

Kommentarer

  • Bella säger:

    haha jag hoppas ni förklarade att man kallar konstigt nog tjejer för kex :P Dessutom att folk kallar svenskar ett köande folk låter ju som engelsmännen också har nappat på det haha.

    2009-10-05 | 16:47:37
    Bloggadress: http://bellitabonita.webblogg.se/
  • Amanda säger:

    Jag tänkte precis som Bella att det väl är vi svenskar som är kända för köandet! Och här i sthlm måste du allt stå i kö vid busshållsplatsen, annars får du onda blickar... ;) Ni verkar ha det så himla bra, det gör mig glad! Har tenta på fredag, så själv har jag det inte så roligt... :s

    Förresten, jag och R funderar på att åka till London över nyår, och jag hade för mig att du och Robban hade bott på nåt trevligt ställe när ni var där i typ våras. Vad hette det nu igen?

    Puss & Kram

    2009-10-05 | 21:32:45
  • Fia säger:

    Ja precis! De får borde allt också höra till de mest köende! Köer till sthlms tunnelbana alltså minsann, det är ju rätt vettigt ändå:)



    Så himla mysigt Amanda med ett nyårsfirande i London! Låter verkligen som en bra idé. Vi bodde på YMCA nära St:t Pauls Cathedral. Det var billigt, väldigt centralt och det ingick en rejäl engelsk frukostbuffë och ábsolut heelt okej standard för att vara vandrarhem - mycket för pengarna! Mysighetsfaktorn på rummen var dock inte så hög så det beror ju på hur romantiskt ni vill ha det...;) Stort lycka till på tentam gumman:) Jag ska upp tidigt imorn jag till till caféet så nu är det bäst att sova en stund:) Puuss!

    2009-10-05 | 23:55:12
  • Frida säger:

    Haha, roligt med raggningsrepliker! "Det måste ha gjort ont när du föll ner från himlen"! Haha!

    Puss!

    2009-10-06 | 07:46:34
    Bloggadress: http://friida.webblogg.se/

Kommentera inlägget här: