fiaelisa

Hönsvakter

Kategori: Allmänt

Annas och min tid som arbetskamrater var väldigt effektiv där under tisdagsmorgonen! Det var chefen och jag på caféet när Anna kom in för att träna upp sig lite ytterligare vilket var en himlans tur för en stund senare blev det plötsligt en himla rush då ett helt gäng bestämde sig för att ha en mindre konferens där. Vårt teamwork fungerade kanon och rushen reddes ut utan några större komplikationer. Pjuh.. För att chefen skulle få behålla Anna erbjöd han även henne heltid (jag hade tydligen redan det, d.v.s. 25-30 tim/vecka) så att hon skulle tacka nej till det andra caféet.

Då hör till saken att planen är ju att vi ska komma hem och hälsa på i Sverige sista helgen i oktober och min betydande anledning att få ta bort tandställningen var godkänd och jag fick fyra dagar i rad ledigt. Wihu!! MEN. Då återstod att Anna också ville med, hon har ju dessutom nämligen inbokade kunder som hon ska frissa då, men eftersom vi båda kommer att utgöra en stor del av personalstyrkan så kunde inte båda få ledigt samma dagar. Problematiskt. Att båda skulle vara på samma ställe för ju också med sig en del bekymmer... inte lediga samtidigt är väl den största nackdelen har vi insett... Som tur var hade ju Anna det här andra caféet på G och där har hon nu blivit garanterad minst tre dagar i veckan och får jobba med jättetrevligt folk så det blir istället där hon kommer att jobba! Nu ser det också ut som att hon kan vara ett par pass i veckan på även Latino. Då kan det ju inte bli mycket bättre. Då hinner vi ju träffa varandra också. Inte bara gå om varandras skift om båda skulle  jobba heltid på Latino:)


Igår åkte Windy och Mike iväg på en liten mini-semester med hundarna och Mikes föräldrar till något område norrut i England med fina sjöar och berg för att campa. Då har vi lämnats med ett stort ansvar. Nämligen att agera höns-vakter. Det är ju så förstår ni att på vår ohyggligt stora trådgård på ca 8 kvm som omringas av ett högt plank, rymms en hörna med soffa och grill, en pinnstol, en massa kringliga växter som man behöver ducka för och dessutom hålls upp med hjälp av en stege, en kompost-tunna, krukor med tomatplantor (som vi för överigt också måste komma ihop att vattna), spadar, en stor växt som ser ut som en stor rabarber, ett par andra planteringar, krukväxter och så en hönsgård för 2 hönor! Finns det hjärterum så finns det stjärterum! Att det går att klämma in mycket grejer där man har lust fick vi också erfara häromdagen då vi satt i tv-rummet och blev avbrutna av en el-gubbe som knackade på dörren och ville stämma av det vanliga med elen. Det gjordes tydligen i tv-rummet direkt till vänster från hallen, det hade han koll på. Så jaha ja, välkommen in. Ähh, där vill du nå fram ja...hehe...aaa...nu ska vi se här... I det hörnet, mellan de två sofforna, har herrarna någon form av tillfällig garderob märkte vi då jag fick röja undan ett tiotal jackor lite snabbt. Plus någon gammal antenn samt en antik spegel fanns visst där också. Så ja! Nu kunde el-gubben fixa med sin mätare. Han såg allt ut att vara lite full i skratt när han väl kunde utföra sitt jobb.

Igår hade jag en ledig dag! (Jobbar eftermiddag idag) Det var väldigt skönt måste jag säga och jag utnyttjade den rätt bra genom att absolut slöa bort halva dagen. Värmen under täcket var väldigt lockande, det är väl kanske 18 grader inne i huset på dagen, mycket kallare ibland. Dock visade Windy knappen till värmen innan de for! Wihu! Så den kommer att sättas på oftare de här dagarna....:) Torsdagskvällar innebär ju även utgång för studenterna (ca 30 000 i Nottingham) och det är en trend vi hakat på. Det gör helgen mycket längre faktiskt och det är kul att det är sådant vimmel på torsdagskvällar. Så det bar av efter ett lyckat beställande av taxi. Och - vi kom ihåg att ta in hönsen innan vi drog till krogen;)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: