En hel måltid med pinnar och söndagsbak
Kategori: Allmänt
På kvällen blev det mer snack (ingen politik dock, den hade vi klarat av!), mer om härliga resminnen och annat trevligt! Då hade vi slagit oss ner på restaurang för att äta sushi och dela en karaff vitt. De andra damerna var ju vana vid detta men för mig var det första gången jag provade denna omtalade delikatess OCH skulle klara mig på att äta en hel måltid med enbart två p i n n a r. Hrm, spännande. Sushi smakade i stort sett som gravad lax med ris och soya pimpat med wasabi - riktigt gott! Hanna hade en snabb-genomgång innan maten kom och då jag försökt härma hennes formation, sa hon något i stil med "Aaa, typ så, fast mindre utvecklingsstört." Okej! Jag satt där och pillade och plockade med mina pinnar. Ups! Där förlorade jag greppet om pinnarna och min riskokong dimper ned i soyabadet! Splash! Det var soya-stänk runt hela min plats när jag var klar. Det syntes vem som inte hade ätit med pinnar om man säger så. Men jag var så nöjd så. Astrevligt var det : )
Nu är jag mitt uppe i att baka mormors rågbröd. Det är ett himlans bestyr ska jag tala om. Man behöver för det första ett antal timmar på sig sedan ca tusen ingredienser samt sin högsta grad av tålamod. Tålamodet behöver du för att det blir en så frenetiskt. kladdig. deg. Jag är inte den bästa av bagare men om du inte har bakat ett antal bröd tidigare i dina dagar vill du nog aldrig baka ditt eget bröd igen om du börjar med att ge dig på det här. Knåda, kladda och gröta. Men det är ju så jääkla gott och med det i baktanken är det mödan värt. Jag ska bjuda på en bilddokumentation av det hårda arbetet. När jag kom ner och såg degbunken efter jäsningen kunde jag inte annat en gapskratta åt min egen kreation.