fiaelisa

Bagagefrakt - en alldeles egen värld

Kategori: Allmänt

Snacka om att det blir ofrånkomligt påtagligt att man faktiskt ska dra iväg när man börjar packa!! Inte bara att man ska iväg, utan att man ska vara iväg länge, eftersom man behöver tänka ett steg till hela tiden med vad man kommer att behöva såsom påslakanset, internetbank och linser för flera månader. Det tar man ju inte precis med på charterveckan. För att inte tala om skor som dessutom tar sådan plats. Det blir till att granska sina prioriteringar när det allt som allt inte får överskrida 10 kg handbagage och 15 kg incheckat bagage... Somliga tycker kanske att det låter hutlöst mycket att få ta med 25 kg men det vet i fasen...!:S Jag inser redan nu efter att snabbt ha sett över vad jag ungefär vill ta med, att det kommer ske en andra utrensning vartefter där bl.a. större tröjor som tar onödigt mycket utrymme kanske måste avvaras. Här gäller det att varken vara alltför fåfäng eller kräsen.

Jag undrar hur många kg packning Hanna och jag egentligen släpade med oss till vår Norge-flytt förra hösten. Där var begränsingen endast den egna förmågan att släpa. Det var ju inte direkt den lilla smidiga packningen vi mosade in under en hylla bakom en barnvagn på första tåget mot Katrineholm. Som sedan blev så besvärlig att få loss att vi inte hann få fram skiten bakom den sovande ungen innan tåget rullade vidare. Den där nödstopps-historian är klockren:P Ack så ovana resenärer vi var på den tiden men det gick ju alldeles utmärkt mot alla odds=) Att vi därefter fick släpa vårt bagage uppför trapporna till lägenheten på 4:e våningen, då vi stannade i Oslo, kändes som en hääärlig utmaning minns jag. (Vi underskattade för övrigt vilken ansträngning som krävdes för att få ner skiten igen!) Vi kan väl säga som så att det var oerhört uppskattat med en väntade bil med tillgängligt bagage när vi till slut anlände till Bergen=) Det har nog blivit ett antal bagage-historier om jag ska vara ärlig..:P Bara det som att när vi flög hem från Australien ville ju ryggsäckarna ta en liten extra paus i London, så att vi kom hem tomhänta. Det var ingen förvåning för oss, allt som kan hända - det händer, optimistiskt motto vi fick till där..! ;) 

Så nu när packning och bagage återigen är på tapeten så kan man inte förvänta sig alltför mycket mer än att man kan ju försöka att plocka med det nödvändiga och att det följer än dit man vill. Full hjärngympa imorn med vad som ska medtas!!:D

Kommentarer


Kommentera inlägget här: